Skocz do zawartości
Gość delavego

NVIDIA GeForce GTX 400 / GTX 500 / GTS 400 (Fermi) - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

A co np. działa gorzej lub tak samo źle na tych nowych sterach?

Wszystkie gry, ktore mam (ktore zdazylem uruchomic) dzialaja na sterownikach 260.63 i to lepiej niz na poprzednich.

Te pare testow z geksa mnie nie interesuja skoro wszystko inne dziala.

Takie czepianie sie na sile jest nie zdrowe :lol2: ale warto bylo wspomniec o tym.

W koncu przy 258.96 dzialaly wszystkie testy B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jade na tych od tesli 260.61 i są ok, w sumie openCL i tak nie używam ale generalnie jak wspominał sideband stare problemy zostały, generalnie nvidia [gluteus maximus] dała bo zapowiadali rewolucje a w rzeczywistości przez 2 miesiące płodzili nowy instalator

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem... Jedni mowia tak, drudzy tak. Ja jestem zadowolony ze sterow 260.52 wzgledem 258.96 WHQL

Powazny blad na ktory liczylem, ze bedzie naprawiony, zostal naprawiony a do tego w gierkach w ktore gram jest boost wiec dla mnie jakies tam poprawki sa ;)

Edytowane przez KUBA TM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, mam pewien "problem" :P Po dzisiejszym telefonie z Komputronika z którego to dowiedziałem się, że 295 nie mogą naprawić i proponują wymianę na coś innego - brzmiało to mniej więcej tak "najwyższe co mogę panu zaproponować to (tu sobie pomyślałem, że powie GTX 470) GTX480 Asusa (!)" no i pytanie czy się zgadzam (Oczywiście, że tak!). Teraz mam ten "problem", że nie wiem czy zostac przy SLi z 460 czy sprzedać i zostawić 480 :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, mam pewien "problem" :P Po dzisiejszym telefonie z Komputronika z którego to dowiedziałem się, że 295 nie mogą naprawić i proponują wymianę na coś innego - brzmiało to mniej więcej tak "najwyższe co mogę panu zaproponować to (tu sobie pomyślałem, że powie GTX 470) GTX480 Asusa (!)" no i pytanie czy się zgadzam (Oczywiście, że tak!). Teraz mam ten "problem", że nie wiem czy zostac przy SLi z 460 czy sprzedać i zostawić 480 :P

Szczesciaze mhmmm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie instalować sterów beta tylko czekać na WHQL

a co ci to pomoże, whql to tylko zwykły certyfikat który sobie Bill G. wymyślił też w tych sterach masz błędy a niejednokrotnie działają gorzej jak bety

skalowanie oczywiście jest zawarte w tych sterownikach z tym że nie wiem to na pewno problem skalowania

• Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sli to Sli. W jednych grach ( jak Crysis) się lepiej sprawdzi. W innych już mniej. Ja tam zawsze uważałem, że lepiej mieć jedną mocną kartę. Ale jak kogoś stać to może i dokupić drugą. W samym Crysis będziesz miał niższy FPS na GTX 480 niż 2x GTX460. W Metro 2033 pewnie to samo. Zawsze możesz sprzedać GTX 480 i zostać na razie z tym co masz. Łatwiej sprzedać jedną kartę niż dwie. No i pamiętaj, że wartość takiego GTX 480 będzie maleć. A kasę za GTX 480 można wpłacić na konto i trzymać na czarną godzinę. Ja bym pewnie tak zrobił. Z drugiej strony im później to z kolei trudniej będzie sprzedać aż dwa GTX'y 460. Wniosek jest taki byś sam zdecydował co się lepiej sprawdzi. SLI z GTX 460 czy GTX 480.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mhmm wywala mnie z gta na full detalach heh ciekawe xd

na alledrogo ktosik wystawił hr 03 ale drogo jak nie powiem co mhmm

dla zainteresowanych

THermalright HR-03 GT + Noiseblocker BlackSilent X (1233045334) - Aukcje internetowe Allegro

Edytowane przez sopi123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Thermalright 'Shaman'? Hmmm, no nie powiem, jak dzisiaj zobaczył go... 'to' :wink: na głównej, to się trochę napaliłem... :grin: Jeśli do 24 grudnia się to to pojawi u nas w sklepach, no to jest to solidna propozycja na prezent :roll: :D : ) Szkoda tylko, że nie będzie się go dało zamontować tak jak HR-03 + oryginalne chłodzenie Gigabyte'a, bo to jest dobry patent : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chłodzenie i w ogóle, cały rynek nowych coolerów na procki, grafiki itp. te kawały żelastwa ważące nie wiadomo ile itp. itd. to się śmieszne już robi. Nie ma to jak WC niestety, owszem koszty na początku spore, ale potem tylko bloki się podmienia, ale przynajmniej nie wisi mi kilka kilo na płycie głównej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i śmieszne, ale nie każdy ma ochotę wydawać kilkuset zł na chłodzenie. A że kilka kilo wisi... niech se wisi, ja tego nie dźwigam :) W każdym razie jak widzę, że na kartę za 600-800zł, sam blok kosztuje 350zł to to jest jak dla mnie śmieszne. Jeśli jest inaczej (mówie o cenie bloku) to mnie wyprowadźcie z błędu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu masz rację, że cena bloku na kartę pokroju GTX 460 jest absurdalna - wymowne jest to że kosztuje on właściwie tyle samo co blok fullcover na GTX480, przy czym ile ta karta kosztuje, każdy wie.

Natomiast ceny radiatorów na CPU, GPU nie są już tak dużo niższe niż ceny bloków wodnych (chodzi o to, że kombinując można złożyć WC niedużo drożej niż AC).

No ale koniec z OT.

Edytowane przez wozaq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi