andrew777 Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 (edytowane) http://www.komputronik.pl/index.php/search/pl/run/showProducts/1/hide_boxes/1//searchString/Z3R4JTIwNTgw/category/1/ Edytowane 9 Listopada 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 (edytowane) Orgiusz przy pojedynczej karcie Twoje chlodznei jest lepsze jak na mojej (choc nie mam wyzszych temperatur jak ty ;) ), ale w SLi niestety gorna karta sie gotuje, jak mniemam przez to, ze nie wywala calego powietrza na zewnatrz obudowy. BTW - skoro glowna karta wiecej sie grzeje to podlaczyc monitor do tej dolnej? co wy nato? Edytowane 9 Listopada 2010 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulek20 Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 co do karcioszki GTX 460 1GB Cyclone z Saturiona.... Karta zamowiona wczoraj i dzisiaj dostarczona. Nie pozostaje mi nic innego jak tylko polecic ten sklep i tą karcioszke za taką kase. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 BTW - skoro glowna karta wiecej sie grzeje to podlaczyc monitor do tej dolnej? co wy nato? Nie wiem co na to NATO, ale możesz spróbować :P - sam osobiście nigdy nie sprawdzałem. Karta główna zauważ np. w Afterburnerze, że wykazuje jakieś użycie GPU nawet na pulpicie itp., natomiast dolna się nudzi - wydaje mi się, że to przez to tak się dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 (edytowane) W sumie nie przekrqcza mi 75 st C w stresie, wentyl sie zalacza na wyzsze obroty, wiec chyba tak zostawie - jakby co jest gwarancja - choc wolabym ,z eby nie stalo sie to drugi raz, bo znow na jednej bede musial jechac jakis czas - a to porazka. Treaz zauwazylem,z e fizyke tez pierwsza liczyla, i niewiedziec czemu na auto tak sie ustawilo.przelozylem na druga, takz emoze sie troche ochlodzi :P - Edytowane 9 Listopada 2010 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 Gorzej chłodzona i pękło 17k na 8,5x472MHz ;]]]]]] szkrin ;) Oczywiście tylko do testów. To teraz gonisz 1030 na gpu ;) Mam nadzieje, ze zadowolony z karty ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logray Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 Takie pytanie. Zależy mi na CUDAch. Teoretycznie Sony Vegas dostaje od nich całkiem fajnego kopa. Wie ktoś czy to co wycięto z tej karty znacząco wpływa na obliczenia w Vegas? Z minusów: brak DisplayPort. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 Orgiusz przy pojedynczej karcie Twoje chlodznei jest lepsze jak na mojej (choc nie mam wyzszych temperatur jak ty ;) ), ale w SLi niestety gorna karta sie gotuje, jak mniemam przez to, ze nie wywala calego powietrza na zewnatrz obudowy. no ja dokładnie to miałem na myśli, czasami niewygodnie se w słowa ubiera. a masz możliwość zrobienia nawiewu z boku ? nawet tylko do testów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 (edytowane) co do karcioszki GTX 460 1GB Cyclone z Saturiona.... Karta zamowiona wczoraj i dzisiaj dostarczona. Nie pozostaje mi nic innego jak tylko polecic ten sklep i tą karcioszke za taką kase. Cos mi tu brzydko pachnie pierścieniem saturiona:P Na forum dwa posty...z których jeden nieprzychylny dla ramnet.Zamknijcie forum na miesiac to ceny spadną:) Jak tylko MSI Hawk spadnie na 699zł to biore i zobaczymy co to to potrafi Edytowane 9 Listopada 2010 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 http://www.saturion.pl/index.php/product/105979/Podzespo_y_PC_/Karty_graficzne/GeForce_with_CUDA_GTX_460_MSI_HAWK_1024MB_PCI_E_CYCLONE_OC.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 (edytowane) no ja dokładnie to miałem na myśli, czasami niewygodnie se w słowa ubiera. a masz możliwość zrobienia nawiewu z boku ? nawet tylko do testów :) postawilem wentyl z boku kart, ciagnie troche powietrza z tyklnej perforacji, kolo slotow kart rozszerzen - nic to nie daje. Jedna karta nie przekracza 60 st C (dolna), a gorna nie przekracza 75 - wentyl sie zalacza na szybsze obroty i wiecej nie podskoczy temperatura. Dlatego sie pytalem,czy mozna podlaczyc monitor pod dolna karte, bo ta ma wiecej chlodnego powietrza. Edytowane 9 Listopada 2010 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 (edytowane) http://www.saturion.pl/index.php/product/105979/Podzespo_y_PC_/Karty_graficzne/GeForce_with_CUDA_GTX_460_MSI_HAWK_1024MB_PCI_E_CYCLONE_OC.html ....jak tylko wiecej ludków potwierdzi , że są u nich faktycznie dostępne.Dzieki za linka:)Przy okazji juz chorobliwego sprawdzania ce tego gtx trzeba powiedzieć ,ze odświeżanie cen na CENEO dośc mocno kuleje. Weryfikował ktoś czy ceny Gainwardów i Palitów są adekwatne do użytych podzespołów?Moze warto kupic takiego Gainwarda i zamontować mu konkretne AC. Edytowane 9 Listopada 2010 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narril Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 ....jak tylko wiecej ludków potwierdzi , że są u nich faktycznie dostępne.Dzieki za linka:)Przy okazji juz chorobliwego sprawdzania ce tego gtx trzeba powiedzieć ,ze odświeżanie cen na CENEO dośc mocno kuleje. Weryfikował ktoś czy ceny Gainwardów i Palitów są adekwatne do użytych podzespołów?Moze warto kupic takiego Gainwarda i zamontować mu konkretne AC. zamowilem dzisiaj z rana tego msi, napisze tu, jak dostane jakies info na jego temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 (edytowane) postawilem wentyl z boku kart, ciagnie troche powietrza z tyklnej perforacji, kolo slotow kart rozszerzen - nic to nie daje. Jedna karta nie przekracza 60 st C (dolna), a gorna nie przekracza 75 - wentyl sie zalacza na szybsze obroty i wiecej nie podskoczy temperatura. Dlatego sie pytalem,czy mozna podlaczyc monitor pod dolna karte, bo ta ma wiecej chlodnego powietrza. i będziesz miał odwrotną sytuację jak by się dało ale się nie da,skąd taki wogóle pomysł się stworzył.Podstawy się kłaniają jeszcze z czasów 3dfx z łączenia kart. Zawsze był podział na master i slave. Jak ci to tak przeszkadza to zmniejsz zasilanie pierwszej karty do stock potrzebuje o wiele mniej na 1.000v zrobisz 800Mhz a jest wyższe w twoich wersjach na starcie. Edytowane 10 Listopada 2010 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 To teraz gonisz 1030 na gpu ;) Mam nadzieje, ze zadowolony z karty ;] We will see. A co do zadowolenia - najpierw niech wyjdzie Dragon Age 2 i Mass Effect 3 żebym był zadowolony. Jest cicho, wydajnie i mam jeszcze zakres do zabawy. Więcej chyba nie trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 Gra raczej nie warta swieczki zyskasz ze 3% wydajnosci a wydzielane cieplo pojdzie pewnie z 10-20% w gore od zmiany napiecia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 Ba, domyślam się, że tak będzie. Chciałem tylko maksimum znaleźć. Tak na co dzień to i tak zostawię 800/1600/4000 na domyślnym napięciu 1.025v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 (edytowane) możliwe że karta jakeigoś moda potrzebuje- kumpel na wodzie i po ocp modzie na gtx 470 ma stabilne 920 na rdzeniu 1.2v ;) Edytowane 10 Listopada 2010 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 co do karcioszki GTX 460 1GB Cyclone z Saturiona.... Karta zamowiona wczoraj i dzisiaj dostarczona. Nie pozostaje mi nic innego jak tylko polecic ten sklep i tą karcioszke za taką kase. Prawda, też ma być u mnie kurier w ciągu godziny. Jednak z tego co widzę to tych kart już nie mają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narril Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 Zamowilem wczoraj o 12:40, doszla dzisiaj, doslownie przed chwila (zostalem sciagniety z wyra :( ). Jednym slowem, polecam ten sklep. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 i będziesz miał odwrotną sytuację jak by się dało ale się nie da,skąd taki wogóle pomysł się stworzył.Podstawy się kłaniają jeszcze z czasów 3dfx z łączenia kart. Zawsze był podział na master i slave. Jak ci to tak przeszkadza to zmniejsz zasilanie pierwszej karty do stock potrzebuje o wiele mniej na 1.000v zrobisz 800Mhz a jest wyższe w twoich wersjach na starcie. Niestety podstaw nie mam, i nigdy nei mialem SLI, alw zawsze warto spytac ;) Mnie to nie przszkadza, ale wiekszosc na tym forum trabi,z e ponad 70 C dla tych kart to za duzo itd itp. Jedna mi padla kilka dnei temu, nie znam przyczyny, i o ile mnie to nie meczy to nie chce mi sie wysylac kolejnej na RMA. To jak to jest z tymi tempami - ile bezpiecznie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 To porownanie zegar w zegar jest swietne, zweryfikowalo moj poglad na karte, najpierw myslalem ze naprawde swietna karta, teraz widze ze nvidia zastosowala taktyke jak amd, i karta jest tak krecona ze wieksze OC prawie nic nie daje (patrzylem na testy po OC i ledwie pare % lepsze wyniki - slabo) Mnie dalej zastanawia kiedy nvidia zrobi cos ala eyefinity...tylko tego mi w gforcach brakuje:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 Black zmien syga, ponoc zmieniales a tam dalej Asusu 480 :D Co do podpiecia monitora do dolnej - czasami nie stracisz wtedy sli w grach? Niewiem jak to jest w przypadku 2 monitorow, ale wszedzie czytalem, ze jak bym 3 chcial podpiac i grac na rozdzialce na 3, to wszystkie monitory do 1 karty musza byc podpiete. Ciekawi mnie jak jest z 2 wiec podepnij i sprawdz czy zagra wogole:) Druga sprawa o EVGA i RMA bym sie nie martwil, ani o tempy. Jak cokolwiek nie bedzie spelnialo specyfikacji karty - daja nowa karte bez szemrania:) Wybrales najlepsza firme jesli chodzi o gware w moim przekonaniu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 To jak to jest z tymi tempami - ile bezpiecznie? tyle ile masz bez ruszania limitu, ale spokojnie 1.05V wystarczy bo skalowanie pozniej jest praktycznie zerowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 (edytowane) Ja mam wrsje SC z 763 MHz na GPu na stocku, takze zmniejszac razcej napiecia nie bede. Mnie chodzilo raczej o temperature, jaka jest bezpieczna - zle sie moze wyrazilem. Napiecie wiem, ze max 1075v - czytalem Twoja recke i testy ;) Ilear - jak sie efka sprawuje - mowa o plycie? :) Ja swoja sprzedaje bo kupilem Sabertootha. Edytowane 10 Listopada 2010 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 Z tego co patrzyłem to rzeczywiście są BIOS-y zwiększające limit napięcia, tyle, że w sumie już na DEFAULT karta spokojnie do wszystkiego starcza, a lajtowo te ok. 870 można zrobić nie przekraczając tych 1.1v co wydaje się rozsądnym napięciem ewentualnie do zastosowań 24/7. Zresztą gra nie warta świeczki rzeczywiście, tak dla zabawy można, generalnie to i tak karta raczej taki średniak, ale znowu też nie taka padaka jak widziałem niektóre co nawet 800 na rdzeniu nie chciały zrobić (więc nie ma co narzekać). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 Można było sie domyślać po wycieku specyfikacji, że w dużej mierze różnica w wydajności na korzyść GTX580 jest podyktowana wyższymi taktowaniami. GTX480 odpowiednio chłodzony i tak dostaje sporego kopa po OC, wtedy różnice w wydajności są mizerne. Jedyne co tak naprawdę przemawia za tą kartą to wydajniejsze (cichsze? - tu są sprzeczne informacje) chłodzenie no i to, że sama karta lepiej wygląda od GTX480 (brak tych hitpajpów wystających). Oczywiste jest, że jak ktoś szuka karty o takiej a nie innej wydajności to niech bierze GTX580, w końcu to nowa karta. Ja liczę, że spadną ceny GTX480, to może w przyszłości by się drugą dołożyło B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 Nie masz się co martwić o temperaturę GPU - GTX480 przecież na 90 kilka stopni działa i nic się nie dzieje, prędzej chodzi tutaj o "gołe" okolice zasilania w referencyjnych konstrukcjach, które nie wiadomo ile wtedy podziałają. @ilear Co do wspaniałości EVGA osobiście nie jestem przekonany, miałem w życiu dwie rzeczy od nich (płytę i GTX295) i obie mi padły. Jak karta ma gwarancję sklepową czyli te 2 lata to i tak sklep sam w sobie wymienia kartę, a z serwisem EVGA ma to mało wspólnego (nasz znany i "lubiany", największy sklep komputerowy z nazwą zaczynającą się na K przez miesiąc gromadził karty EVGA, żeby je wysłać "gdzieś" do Azji). Co innego pewnie po zarejestrowaniu i na dalszej gwarancji producenta, tego nie przerabiałem (ale wątpliwe żeby ktokolwiek z udzielających się w tym wątku trzymał daną kartę ponad 2 lata). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piospi Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 GTX580 też się podkręca, nawet na stockowych ustawieniach 580tka wygrywa. 3 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 (edytowane) Pewnie, ze 580-ka to dobra karta. OC idzie spokojnie na 920 mhz. Gdzies widzialem wyniki testow przy tych taktowaniach. Nawet recenzenci chwala 580-ke a u Nas co widze ? :wacko: Edytowane 10 Listopada 2010 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...