shooter Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2011 (edytowane) ile max na powietrzu do grania na codzien proponujecie dac napiecia na rdzen? rozumiem, ze wszysykie referenty pozwalaja na podbicie napiecia w afterburnerze? chodzi mi o gf470 Edytowane 1 Lutego 2011 przez shooter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2011 Masz dobre chłodzenie i niskie tempy to mógłbyś nawet dawać 1.2v :wink: Wszystkie referenty i nawet autorskie mają możliwość zmiany napięcia na gpu. Na stockowym chłodzeniu to za dużo nie ukręcisz , tempy ci na to nie pozwolą. Widziałem , że chcesz kupić mk-13 jeżeli nie chcesz wtopić kasy odradzam ci kupno tego chłodzenia , nie pytaj dlaczego :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2011 (edytowane) kad2 przecież nikt nie każe ci usuwać elementów z pcb wystarczy flash na początek, sam zrobiłem choć nie wiem po co bo extremalnie nie kręcę a przy dobry chłodzeniu nic się nie spal, generalnie jestem z mojej karciochy zadowolony, miała być zmiana na radka 6970 lub nowego gtx ale odpuściłem bo żadnych innowacji nie wnoszą, przeczekam na 480 do następnej 32-28nm generacji Edytowane 1 Lutego 2011 przez ptys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2011 (edytowane) Zadnych OVP OCP nie trzeba wgrywac czy rzezbic w PCB by karte na AC dobrze wykrecic - wystarczy dobra sztuka na pomaranczowym PCB Ale ptys dobrze mowisz... takie zabiegi dla Kowalskiego na co dzien nie zdaja egzaminu wiec nie ma co sobie glowy zawracac Edytowane 1 Lutego 2011 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seku Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2011 Witam zaznaczam na wstępie że nie jest to pytanie co kupić. nadszedł czas wymienić mojego Zotaca GTX 260 AMP2 na właśnie GTX 560 teraz pytanie jakiego producenta ? przywiązałem się do Zotaca i zastanawiałem się nad nim czy kupić referencyjny model czy dopłacić do wersji AMP albo OC mam takie możliwości 1. 827 zł - + - ZT-50301-10M ZOTAC GF GTX 560 Ti ,1GB DDR5 (256bit), DualDVI/miniHDMI/HDCP/DP, ATX 2. 913 zł - + - ZT-50302-10M ZOTAC GF GTX 560 Ti AMP,1GB DDR5 (256bit), DualDVI/miniHDMI/HDCP, ATX 3. 869 zł - + - ZT-50303-10M ZOTAC GF GTX 560 Ti OC,1GB DDR5 (256bit), DualDVI/miniHDMI/HDCP, ATX zastanawia mnie model 2. wersja AMP jest najdroższa a nie ma takiego modelu na stronie producenta a u mnie na hurtowni jest ale tylko takie info jak podałem nic więcej zdjęć itp. pytanie do użytkowników GTX560 wersji z 2 wentylatorami czy są głośne w IDLE i pod obciążeniem ? i czy np. oba wentylatory kręcą się jednakowo czy np. wpierw kreci się jeden a dopiero pod obciążeniem załącza się drugi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2011 u mnie idzie moja 480 na def.v. czyli 1,038v na 850/1700/2100 i stabilnie jak skala, w idle mam 39-40 w grach 64-72 wypalanie ok 90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2011 Karta jak każda. Co ja moge powiedzieć o tej firmie to że jej nigdy nie kupie już. Miałem od nich trzy karty, i z każdą coś nie tak, albo od nowości, albo po czasie. No ale to mało obiektywna ocena, bo inni mają i nie narzekają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2011 No i wiecej Ci nie potrzeba ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2011 Weź MSI Cyclone ;) Spokojnie go podkręcisz do 900 mhz i do tego ma cichutkie chłodzenie. Ew. możesz dołożyć radiator na sekcję zasilania gdyż MSI nie posiada takowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2011 na ten rok pewnie ze nie, wstrzymuje sie z wymiana na keplera oraz ivy bridge, udala mi sie sztuka GTX jestem bardzo zadowolony z zakupu i wydajności karty której osiągi pokrywają sie mniej więcej z 580 stock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2011 Pękały od siły docisku śrubki :) Akurat ta plastikowa osłonka nie ma większego znaczenia. Weź ją przetnij i zobacz jak lichy jest stop z którego zacisk jest wykonany. Nawet samo ukręcenie gwintu jest dosyc proste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 (edytowane) Osłonka plastikowa służy raczej jako izolacja aniżeli element wzmacniający :lol2: Wiem jak to wygląda gdyż sam uśmierciłem kilka zacisków, dlatego napisałem że należy je dokręcić z wyczuciem. Z moich doświadczeń wynika że jest to wystarczająco mocne do utrzymania bloku na karcie. Jak zauważyłeś nie od wczoraj korzystam z tego rozwiązania. Oczywiście nie mam zamiaru na siłę Cie przekonywać że jest to bezpieczne. Zawsze można zmienić blok na taki który będzie pasował w 100% na kartę B-) Update :-) Właśnie odpaliłem METRO 2033 na nowej płycie i nowym procku (i5-2500K). Jest niesamowity kop w porównaniu do nawet podkręconego E8400 (9x465=4.18GHz). Na podkręconym E8400 gra w Full-HD (DX11, detale MAX, teslacja włączona) kręciła się w okolicy 18-25 FPS, na niepodkręconym i5-2500K mam ponad 50FPS, a zatem jak pisał kolega wcześniej możliwe że wymiana procka mogła by wykrzesić ukrytą moc z GTX260. Ale i to może nastąpi gdyż karta razem z prockiem została przekazana Żonie jako komputer do przeglądania neta :lol2: W wolnej chwili wrzucę tego GTX260 na platformę z i5-2500K i zobacze ile w niej ukrytego potencjału drzemie B-) Edytowane 3 Lutego 2011 przez dr_Misiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kad2 Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 Flash zrobiony-efektów brak. No padaka jednak.Ja patrze na wasze wyniki,widziałem też 900/1800 na około 1.1v. Mój zrobi może 800/1600 na def. Vid mam 1.050v Chciałem pocisnąć troche tego gtx480,bo przechodziłem z gtx295 o/c który pod wzgledem avg FPS spisywał się lepiej. Zmiana chłodzenia niewiele by tu dała.Na próbe dałem wentyl 100% ale i tak wywaliło przy 75c po podbicu taktów. KUBA TM@ Jakie pomarańczowe PCB i dlaczego jest lepsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 ile max na powietrzu do grania na codzien proponujecie dac napiecia na rdzen? rozumiem, ze wszysykie referenty pozwalaja na podbicie napiecia w afterburnerze? chodzi mi o gf470 Na tym procu z podpisu to chyba nie ma najmniejszego sensu wychodzi poza def. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 (edytowane) A może do C2D E6750 3.5GHz w ogóle się nie opłaca przesiadać na GTX470? Starczy GTX460? Edytowane 2 Lutego 2011 przez shooter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 Do Crysisa czy innego Metra się przyda ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 (edytowane) KUBA TM@ Jakie pomarańczowe PCB i dlaczego jest lepsze? Patrzac z boku na karte widzisz czy PCB jest zielone czy pomaranczowe... Karty na pomaranczowym kreca sie lepiej i tyle ;) Co tu duzo mowic TU PRZYKLAD POMARANCZOWEGO a TU PRZYKLAD ZIELONEGO Jak nie widzisz roznicy to niestety juz Ci nie pomoge ;) Edytowane 2 Lutego 2011 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 (edytowane) Planuję do testów dorzucić do GTX470, 8800GTS do fizyki. Nie usmaży to mojego zasilacza i czy w ogóle jest sens przy obecnym procku? Edytowane 2 Lutego 2011 przez shooter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makatiel Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 Planuję do testów dorzucić do GTX470, 8800GTS do fizyki. Nie usmaży to mojego zasilacza i czy w ogóle jest sens przy obecnym procku? Mam enermaxa 600W i śmigalem z zestawem GTX470 + 8800GT bez problemów. Ja sobie darowałem to połączenie, bo gram coraz mniej i nie widziałem sensu. Różnica moim zdaniem nie jest powalająca na kolana i po prostu nie warto. Może jak ktoś gra we wszystko i zawsze musi mieć max detale wyglądało by to inaczej. Twój wybór :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 Według mnie rozwiązanie takie nie ma sensu na co dzień, ale do testów to nic nie szkodzi sobie zamontować. Co do zasilacza to pewnie da radę, ale na styk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ps80 Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 witam. czy ktoś zmieniał chłodzenie na wodne na karcie Gigabyte GTX470 SOC? czy orientujecie sie jaki blok wodny pasuję na tą karte? jezeli tak to podeślijcie jakieś linki gdzie to można zakupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 (edytowane) którą wersje gtx570 warto kupić? Najlepiej referent ponieważ wydmuciach!e ciepłe powietrze na zewnątrz obudowy. Liczę na dobre oc.. Edytowane 4 Lutego 2011 przez marantz5003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 (edytowane) A pro po 470 SOC. Sprawdziłem w furmarku ( rozdzielczość testu 1920x1200 ) i tak to wygląda: - temp. w okolicach 82oC/83oC; - wentylator na auto - 55%; Cisza jak makiem zasiał, 570 referent to jednak się nie umywa. Edytowane 4 Lutego 2011 przez toms83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Captain_Hook Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 którą wersje gtx570 warto kupić? Najlepiej referent ponieważ wydmuciach!e ciepłe powietrze na zewnątrz obudowy. Liczę na dobre oc.. Jak referent, to nie ma znaczenia która wersja/firma. Z niereferentów - MSI TwinFrozr, czy Gainward Phantom prezentują się zacnie. Ciekawe czy Asus zrobi wersję GTX570 z chłodzeniem DirectCU, takim jak przy GTX580... BTW - ma ktoś może na podorędziu fotkę GTX570/580 "gołej", ale z założonymi radiatorami VR004 od Accelero? W instrukcji od tego zestawu z tego co widziałem - uwzględniony jest tylko GTX480... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 (edytowane) Ciekawe czy Asus zrobi wersję GTX570 z chłodzeniem DirectCU, takim jak przy GTX580... ASUS Introduces New High-End DirectCu II Series Graphics Cards | techPowerUp Jak referent, to nie ma znaczenia która wersja/firma. Ma znaczenie jeśli ktoś zwraca uwagę na długość gwarancji. Edytowane 4 Lutego 2011 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 podzespoły różnych producentów są tej samej jakości przy referentach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 Nie sadze, kazdy uzywa swoich i nie sa one jednakowej jakosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 no właśnie dla tego pytam którego referenta polecacie? jak jest z oc gtx570 bo po przeczytaniu recki na innym forum wynika że karta kręci się kiepsko... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 co rozumiesz przez kiepsko - wynik na jakim 3dmarka przechodzi (czy inny bench) czy ustawienia na jakich dzialaja 24/7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 witam. czy ktoś zmieniał chłodzenie na wodne na karcie Gigabyte GTX470 SOC? czy orientujecie sie jaki blok wodny pasuję na tą karte? jezeli tak to podeślijcie jakieś linki gdzie to można zakupić. Fullcover pewnie żaden nie podpasuje, bo tam jest bodajże niereferencyjne PCB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...