JejoX Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2011 Czy mi sie zdaje ,czy na razie kto by nie kupił msi to narzeka?Ja rozmyślam nad palitem sonic albo nad msi.Zastanawia mnie tylko ile trzeba skrecic ten wentyl zeby wyszlo max 37db w load. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorienn Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2011 Czy mi sie zdaje ,czy na razie kto by nie kupił msi to narzeka?Ja rozmyślam nad palitem sonic albo nad msi.Zastanawia mnie tylko ile trzeba skrecic ten wentyl zeby wyszlo max 37db w load. To chyba nie do końca tak :). Karta jest fajna, wydajna i jak już się to wszystko ogarnie to nie taka głośna - pod warunkiem, że godzimy się na wyższe temperatury... Ja miałem problem z głośnością ponieważ startowałem z pozycji, gdzie najgłośniejszym elementem kompa były dyski Samsunga i generowany przez nie szum ( Accelero X1 na karcie, wszędzie noiseblockery, także w zasiłce)... Co od 37 decybeli - nie mam pojęcia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2011 (edytowane) Czy mi sie zdaje ,czy na razie kto by nie kupił msi to narzeka?Ja rozmyślam nad palitem sonic albo nad msi.Zastanawia mnie tylko ile trzeba skrecic ten wentyl zeby wyszlo max 37db w load. 42-45% i to spokojnie starcza w grach z automatu jest głośno manualny profil i masz po problemie, MSI z tego powodu ustawiła taki profil by jechać z VGPU , bo z takim profilem elegancko się podkręca 1050Mhz pękło bezproblemowo, na stock V 970.Karta ogólnie jesy udaną konstrukcją chyba że szukasz naprawdę cichej karty ale w tym przedziale wydajnościowy nie znajdziesz takiej chyba że zmienisz chłodzenie na bardziej wydajne. Edytowane 12 Marca 2011 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2011 42-45% i to spokojnie starcza w grach z automatu jest głośno manualny profil i masz po problemie, MSI z tego powodu ustawiła taki profil by jechać z VGPU , bo z takim profilem elegancko się podkręca 1050Mhz pękło bezproblemowo, na stock V 970.Karta ogólnie jesy udaną konstrukcją chyba że szukasz naprawdę cichej karty ale w tym przedziale wydajnościowy nie znajdziesz takiej chyba że zmienisz chłodzenie na bardziej wydajne. Ciekaw jestem jak by wyszło bezpośrednie porównanie do Gigabyte z jego Windforcem.Właśnie sie zastanawiam pomiędzy Palitem Sonic, Gigabyte Windforce i MSI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2011 (edytowane) Ciekaw jestem jak by wyszło bezpośrednie porównanie do Gigabyte z jego Windforcem.Właśnie sie zastanawiam pomiędzy Palitem Sonic, Gigabyte Windforce i MSI. Palit głóośniejszy i cieplejszy, Giguś (ten normalny wersja OC troszke inaczej) cichszy ale nie oczekuj że dużo a że cichszy to i cieplejszy. tu masz porównanie http://www.tweaktown.com/reviews/3813/palit_geforce_gtx_560_ti_sonic_video_card_in_sli_review/index17.html co ciekawe po zmianie biosu zaczynającego się od 30% jest ciszej i nie cieplej,profil przesuwa się o 4%. Przykładowo w crysis Orginał 40%-- 65C 59%fan 3300rpm Bios od 30%--- 65C 55%fan 3060rpm Edytowane 12 Marca 2011 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzabba Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2011 w jaki sposob zmienic ten bios i czym to grozi(utrata gwarancji. spierniczenie sprzetu?)bede wdzieczny za pomoc. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel96 Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2011 z automatu jest głośno manualny profil i masz po problemie, MSI z tego powodu ustawiła taki profil by jechać z VGPU , bo z takim profilem elegancko się podkręca 1050Mhz pękło bezproblemowo, na stock V 970. A mogłem poczekać na MSI... Moja od Gigusia robi 1GHz na 1,1... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2011 A mogłem poczekać na MSI... Moja od Gigusia robi 1GHz na 1,1... i praktycznie nic byś nie zyskał .te 1050 to to benchów jedynie z wysokim V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seku Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2011 (edytowane) po 2 dniach grania na nowym Zota`cu muszę przyznać że pod "Starcraft 2 i League of Legends" karta praktycznie jest nie słyszalna temp. w okolicach 38c-51c wentylator ciągle pracuje na 40% zrobiłem test w 3DMark Vantage wyniki następujące i tu karta pokazała swoje oblicze podczas testu wyła niczym odkurzacz :blink: PPU Disabled w miarę możliwość chciał bym porównać jak wyglądają wyniki GPU innych producentów. pozdrawiam Edytowane 13 Marca 2011 przez seku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2011 Napotkałem jeszcze inny problem, dotyczący chyba PhysX. Mianowicie wysypuje mi sie Mafia II po jakimś czasie (ale nawet z PhysX wyłączonym). To samo z FluidMarkiem, który szybciutko sie wysypuje, czy też znikają wszystkie cząsteczki i po ponownym rozpocząciu bencha sie nie pojawiają. Liczony na CPU idzie bez problemu. Po takiej operacji też nie da się grać w żadną grę, bo albo się wysypują, albo generują dziwne anomalie. Normalnie inne gry i benche działają idealnie godzinami (GTA IV, Crysis, Far Cry 2, Bad Company 2, DiRT 2, Hot Pursuit, Vantage, TessMark). Deinstalowałem i reinstalowałem PhysX i nie pomogło. Drivery najnowsze oficjalne bety. W zeszłym roku przechodziłem Mafie z PhysX, także na GTX 460, ale wtedy był Intel i Vista x64, teraz Win 7 x64. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2011 266,58 WHQL. Wczoraj właśnie testowałem Mafię 2. Nie usuwałem plików odpowiedzialnych za liczenie fizyki ubrań. Nie muszę oczywiście dodawać, że okazało się to zbędne. Jak wiemy 2K spartoliło PhysX i niektorze rzeczy są liczone przez CPU. W każdym razie u mnie jest teraz płynnie na nowym procku, a na tych sterach co napisałem działa stabilnie. Nic się nie wysypuje. Oczywiście 1680x1050, wszystko na max, PhysX na high. Spróbuj może na tych sterach. Ew. zainstaluj PhysX jakąś starszą wersję. Najlepiej to usuń wszystkie pozsotałości po sterach i PhysX i zainstaluj tą wersję co ja mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2011 po 2 dniach grania na nowym Zota`cu muszę przyznać że pod "Starcrat 2 i League of Legends" karta praktycznie jest nie słyszalna temp. w okolicach 38c-51c wentylator ciągle pracuje na 40% ZOTAC GeForce GTX 560 Ti AMP! Edition 1 GB Review - Page 22/27 | techPowerUp jak widać naprawdę głośność to pojęcie względne bo MSI czy giguś są ciche a one do cichych nie należą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel96 Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2011 Hmmm... Próbowałem odpalić 3D Mark Vantage, ale w 2. teście ciągle wywala mi błąd sterownika karty graficznej. Próbowałem na niepodkręconej karcie - to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2011 Czy mógłby któryś z użytkowników GTX 580 podać mi długość karty? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furtek Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2011 (edytowane) Witam, pomóżcie wybrać z 4 kart GTX 570, nie mam zamiaru podkręcać, ma być cicho, chłodno, szybko i fajnie ;) : 1.ASUS GeForce GTX 570 1280MB DDR5/320bit DVI/HDMI/DP PCI-E (742/3800) (DirectCU II) 2.GAINWARD GeForce GTX 570 1280MB DDR5/320bit DVI/HDMI PCI-E (800/4000) (wer. OC - GS Golden Sample GLH Goes Like Hell) 3.GIGABYTE GeForce GTX 570 1280MB DDR5/320bit DVI/HDMI PCI-E (780/3800) (wer. OC - Over Clock) 4.GTX 570 referencyjna Ceny celowo pomijam. Czy w stosunku do obecnego GTX 285 odczuję znaczny przyrost mocy? Po pierwsze dołączę się do pytania. Myślałem o przejściu na 590 ale newsy niosą że nie będzie aż taka "kosa", zostaje 570 lub 580, na szczęście wodne bloki pasują zazwyczaj na obie karty jednocześnie Po drugie wielkim plusem przejścia z 285 na 570 będzie sam directx 11 !!! Czy mógłby któryś z użytkowników GTX 580 podać mi długość karty? Pozdrawiam. nvidia.com podaje 267 mm dokładnie tyle co moja gtx 285 Edytowane 14 Marca 2011 przez Furtek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2011 (edytowane) @ Vosh Posiadam: gigabyte REF, Gainward Phantom i 2x Gigabyte OC (ten z 780 na rdzeniu). Dlatego z cala pewnoscia moge polecic to ostatnie rozwiazanie. Tanie - 1250 PLN zajmuje 2 sloty, a nie jak phantom 2.5 co robi roznice. zbudowane na referencyjnym PCB wydajnosc chlodzenia porownywalna do phantoma, jak i glosnosc. 30MHz wiecej od phantoma na rdzeniu :D Co ciekawe, najlepiej podkreca sie u mnie grafa REFerencyjna, bo na 0.98 osiagnolem na referencyjnym chlodzeniu 910MHz z temp 77*c. Gigabyte przy podniesieniu Vcore do 1.0 daje ok 870MHz - to samo Phantom :/ EDIT: Mam problem z Phantomem wasnie. Zabudowany jest do ostatniego slotu, z uwagi na chlodzenie 2.5 Slota. Oto screeny GPU-z z wszsytkich grafik Za kazdym razem gdy obciążąm tą grafikę, mam BSOD z nv(costam).dll wykonal nieprawidlowa operacje. Ktos podpowie co z tym zrobic ?? Edytowane 16 Marca 2011 przez Zulusman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2011 (edytowane) <p>NVidia po premierze GeForce GTX 460 otrzymywała wiele pochlebnych opinii, dotyczących zmian poczynionych w ostatniej architekturze. Pojawiło się również sporo głosów zgodnie twierdzących, że tak powinno wyglądać Fermi już na starcie. Wkraczając dumnie do rodziny GTX 460 pokazał, że Fermi wcale nie musi być piekielnie gorące, hałaśliwe oraz na dodatek horrendalnie drogie. GeForce GTX 460 oparty na chipie GF104 odniósł sukces również dlatego, że AMD/ATI nie posiadało wówczas konkurenta w tym segmencie cenowym. Jednak GTX 460 nie pokazywał pełni możliwości napędzającego go chipu, miał przecież zablokowany jeden moduł SM i zamiast 384 jednostek cieniujących udostępniał ich tylko 336. Teraz, gdy na rynku debiutuje kolejny akcelerator z serii 500 „zieloni” znów poczynili szereg optymalizacji w architekturze i postanowili wykorzystać „pełny” układ w nowym mid-end’owym produkcie. W taki oto sposób narodził się GeForce GTX 560 Ti czyli GF104 na sterydach nazwany GF114. Dziś zaprezentujemy Wam kilka wersji niereferencyjnych tego akceleratora takich firm jak: MSI, Zotac, ASUS i Gigabyte.</p> TEST GEFORCE GTX 560 Ti - MSI, Gigabyte, ASUS, Zotac i wersji referencyjnej Edytowane 15 Marca 2011 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2011 Wygląda na to, że miałeś rację. Odinstalowałem wszystko, wyczyściłem, zainstalowałem te WHQL-e i wydaje sie działać ok, pograłem z pół godzinki bez problemów. PhysX-y tu problemem raczej nie były, bo różne wersje sprawdzałem, musi być coś skopane w tych betach. Ostatni raz instalowałem bety, bo już nie raz bywały problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 A nie przegrzewa się przypadkiem ten Phantom? czytałem że były / są z niektórymi sztukami Phantomów tego typu problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 Mam problem z moja grafa :cry: Chyba się kończy?? nie wiem czy może to być wina sterowników?? Dodam ze w 2d i w niektórych grach chodzi bez problemu i 3DM06 czy furmark też zero artów. Ale w BC2 ,Metro i NFS HP dziwne szopki się dzieją?? System (XP)mam z przed 632 dni i juz troche zasyfiony (nawet bardzo) stery różne sprawdzalem i na starszych jest lepiej Tzn. czasami dziala normalnie ale im nowsze stery tym gorzej.Ustawienie grafy stock jak i OC bez znaczenia jest tak samo. Kilka screenow z B BC2 i z NFS HP. I jak ewentualnie zareklamować kartę? (jak mark 06 i furmark przechodzi Heaven też ok ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 (edytowane) Jakie sterowniki ? Wgraj te co ja teraz używam 266.58 WHQL NVIDIA DRIVERS 266.58 WHQL Jak masz możliwość to przetestuj na innym kompie tą kartę. Ew. postaw system na innej partycji. Dobrze jakbyś zrobił jakiś test w DX 11. Najlepiej wszystkie łącznie z OpenGl. Możesz do tego użyć np. Heaven 2.5 lub Stone Giant. (google). Ale to tylko na Win7. Co do reklamacji to powiedz w jakich grach występują artefakty. Zresztą jaka karta jest uwalona to raczej zauważą w serwisie.. Sprawdź najlepiej kartę na zupełnie innym kompie. I najlepiej też pod Win7. Ciekawią mnie testy w DX11. Edytowane 16 Marca 2011 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 Mam obecnie te sterowniki i na nich jest najgorzej. Jutro podejdę do kumpla ma W7 i sprawdzę u niego i będę wiedział na 100% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 Jakie napięcie ustawiałeś ? Jakie taktowania GPU i MEM ? Może przedobrzyłeś troszkę. Ta karta tylko wersja 1 GB od 2 miesięcy u mnie śmiga stabilnie przy zwiększonym OC do 850 i to przy temperaturze 80'C (i więcej!). Także raczej wątpię, by temperatura tu miała wpływ. No chyba,że chodzi non stop przy 85'C i wysokim napieciu. Bardziej bym obstawiał albo przekręcenie pamięci albo właśnie zbyt wysokie napięcie ustawiłeś i kartę szłag trafił . Ale na spokojnie jutro po testuj ;) Ja osobiście nie przekraczam 1.025v na rdzeniu, ale kartę testowałem, i na 1.087 i też było stabilnie. Szczerze to ani razu mi nie wywaliło sterownika czy jakiegoś Freeza. Aha z tego co mi wiadomo GTX 460 po zbyt wysokim OC nie sypie artami tylko łapie freezy. W innym wypadku to najczęściej uwalone pamięci. Ale to się przekonasz jutro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 Napięcia w ogóle nie ruszałem na stock było . A OC też miałem lekkie 800/1600/1900 . Grafa miała 81C max ale to tylko jak była katowana furmarkiem w grach nigdy tyle nie było. No nic zobaczę jutro i dam znać co i jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 phantom dzialal w innym slocie bez problemu. Dzialal na 1.0Vcore z czestotoliwoscia 877MHz w 99% load z temp 69 stopni. Aktualnie nie mozna na niego wejsc, tak jakby sterowniki byly nie doinstalowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrOgram Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 Ma ktos karte gtx 460 msi hawk , jesli ktos ma to jak ma ustawione w msi afterburner ja narazie mam 850/1700 4000 i 1.050v , moze ma ktos sprawdzone ustawienia bo chce z tej karty wycisnac jak najwiecej ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 Te karty spokojnie się kręcą do 900 i więcej. Spróbuj podbić napięcie, ale pamiętaj by pilnować temperatury. Z napięciem też ostrożnie. Ogólnie producent nie zaleca przekraczać 1.087 v. Chociaż ludzie tu odblokowywali wyższe i takie też ustawiali. Ja tam polecam ustawić pośrednie taktowanie, ale na niższym napięciu i przy niższych obrotach. Z racji, że To Hawk i ma dobrą sekcję zasilania to możesz sobie pozwolić na nieco wyższe napięcie i wyższą temperaturę. Chociaż ja osobiście starłbym się nie przekraczać 70'C. A im mniej i niższe napięcie tym lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2011 (edytowane) Sprawdziłem kartę pod W7 u kuzyna i działa jak złoto zero artów i problemów. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale wczoraj pobawiłem się w ustawieniach Physx karty w sterowniku i miałem tam zaznaczony wybór automatyczny do liczenia a dałem na kartę i problem znikł. Zero artefaktów , które wcześniej występowały. Dziwne to. Pochwaliłem kartę za wcześnie dalej szopki się dzieją tyle że raz działa ok a raz nie no ale to już raczej bez reinstalki się nie obędzie. Edytowane 17 Marca 2011 przez nalewator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firin Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2011 haj jak uwazacie czy zmieniajac z radeona hd5770 1gb 128bit:( na msi gf gtx 460 768 ram i cos tam dalej;] odczuje jakikolwiek wzrost wydajnosci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2011 (edytowane) I to calkiem spory. Click Edytowane 18 Marca 2011 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...