DanioS Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Witam jest tu osoba która wie jak odblokować port UDP: 27096 ?? sprawdzałem Portchecker'em jest on zablokowany, Mój operator to TELE2 a modem: Thomson SpeedTouch 536v6, bardzo was proszę o pomoc ;) gg: 4094461 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Dzwonisz do operatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Twój modem nie jest tylko modemem ,ale i routerem z firewallem, zobacz w szczegółach swojego połączenia z internetem jaki jest adres Bramy Domyślnej i wpisz ten adres w przeglądarce. I tu już będzie potrzebna dokumentacja modemu z hasłem (skoro się wcześniej nie bawiłeś powinno być standardowe ) które znajduję się w dokumentacji. Gdy już będziesz widział panel konfiguracji odblokuj port w firewallu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanioS Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 Twój modem nie jest tylko modemem ,ale i routerem z firewallem, zobacz w szczegółach swojego połączenia z internetem jaki jest adres Bramy Domyślnej i wpisz ten adres w przeglądarce. I tu już będzie potrzebna dokumentacja modemu z hasłem (skoro się wcześniej nie bawiłeś powinno być standardowe ) które znajduję się w dokumentacji. Gdy już będziesz widział panel konfiguracji odblokuj port w firewallu. Wiem o tym lecz nie wiem co mam wpisać spójrz okno mojego modemu wygląda tak:klik chcę odblokować port UDP 27096 więc biore udostępniane gier i aplikacji potem nowa gra lub aplikacja następnie pojawia mi się takie okno i nie wiem co mam wpisać w protocol, port range, translate to... dla tego portu 27096 UDP. ZAPORĘ MAM WYLACZONA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 Protocol - UDP Port Range - 27096 to 27096 Translate to - TWÓJ ADRES IP (start -> uruchom -> cmd -> ipconfig i ten numer przy adres ip) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanioS Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 w translate to.. mogę wpisać 5 cyfr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czapla_pl Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 Taki link z ode mnie :D btw, nie znasz Google? INSTRUKCJA Zmien sobie numer portu na taki jaki potrzebujesz i bedzie trybic. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...