Skocz do zawartości
DanioS

Jak Odblokować Port, Internet Tele2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jest tu osoba która wie jak odblokować port UDP: 27096 ?? sprawdzałem Portchecker'em jest on zablokowany, Mój operator to TELE2 a modem: Thomson SpeedTouch 536v6, bardzo was proszę o pomoc ;)

gg: 4094461

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twój modem nie jest tylko modemem ,ale i routerem z firewallem, zobacz w szczegółach swojego połączenia z internetem jaki jest adres Bramy Domyślnej i wpisz ten adres w przeglądarce. I tu już będzie potrzebna dokumentacja modemu z hasłem (skoro się wcześniej nie bawiłeś powinno być standardowe ) które znajduję się w dokumentacji. Gdy już będziesz widział panel konfiguracji odblokuj port w firewallu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twój modem nie jest tylko modemem ,ale i routerem z firewallem, zobacz w szczegółach swojego połączenia z internetem jaki jest adres Bramy Domyślnej i wpisz ten adres w przeglądarce. I tu już będzie potrzebna dokumentacja modemu z hasłem (skoro się wcześniej nie bawiłeś powinno być standardowe ) które znajduję się w dokumentacji. Gdy już będziesz widział panel konfiguracji odblokuj port w firewallu.

Wiem o tym lecz nie wiem co mam wpisać spójrz okno mojego modemu wygląda tak:klik

chcę odblokować port UDP 27096 więc biore udostępniane gier i aplikacji potem nowa gra lub aplikacja następnie pojawia mi się takie okno

Dołączona grafika

i nie wiem co mam wpisać w protocol, port range, translate to... dla tego portu 27096 UDP.

ZAPORĘ MAM WYLACZONA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi