MacOSek Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Nie wiedziałem gdzie to wrzucić, więc zakładam nowy temat. IGN: CryENGINE 3 Teaser Video - "According to Crytek, the trailer features both Xbox 360 and PlayStation 3 footage." wersja HD (rapidshare.com) Dzisiaj zaczyna się GDC 2009 (potrwa do 27 marca), więc niedługo można się spodziewać więcej materiałów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 a to CE3 nie miał być juz na nastepne konsole? bo to co teraz pokazali to ja bym conajwyżej nazwał CE 2.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 a to CE3 nie miał być juz na nastepne konsole? New all-in-one game development solution for Xbox 360, PlayStation 3, MMO, DX9/ DX10 and Next-Gen-Ready to be premiered at GDC 2009 więcej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio21 Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Zapewne zrobią coś w stylu FarCry Instynct Predator (czy jak to się tam pisało). Grafika jak w Crysis, może troszkę ulepszona będzie. Tu nie chodzi o nową super grafike tylko o to, żeby Crysisa przenieść na konsole. Było mówione, że konsole są za słabe na Crysisa. CE3 to nic innego jak CE2 przystosowany dla konsol. Gre pewnie kupie w ciemno, żeby móc podziwiać widoki bo w Crysisa nie było mi dane pograć, komp za słaby... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 (edytowane) Obejrzałem wersje hd słabiutko to wygląda względem wersji na pc , ale wiadomo obecne konsole i tak ledwo to pociągną. Edytowane 23 Marca 2009 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 @up Zgadzam się w 100%. IMO to będzie gra która wykończy nextgeny i zacznie się nowa generacja ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 (edytowane) A co tu na razie wnioskować. Na pierwszy rzut oka wygląda to jak CryEngine2.A powiedziałbym nawet, że ciut słabiej z detalami. Chociaż biorąc pod uwagę ograniczenia jakie mają konsole (mam na myśli głównie pamieć) to i tak zapowiada się nieźle. Z ostatecznym osądem poczekam aż zobacze grę osobiście, albo jakiś porządny filmik z gameplaya w HD. Edytowane 24 Marca 2009 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emte Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Takiej samej grafiki na konsoli jak na PC nie spodziewałbym się, bo pecety mają/miały wiele problemów wydajnościowych. Filmik wygląda całkiem fajnie, ale wg mnie to jest bardziej CE2.5 niż 3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Dla mnie to wygląda jak cryengine 1.5 a nie 3. Pewnie bedzie na current geny bo grafa naprawdę nie jakaś super. Mnie interesuje ten cryengine który powinien wylądować na nowe next geny ;). Licze ze wreszcie bedzie DUŻO ramu i video memory - dodadzą pełną obsługę myszki i klawy (nawet takiej okrojonej specjalnie dla konsol) a wchodzę w to (znaczy w next geny). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Dla mnie to wygląda jak cryengine 1.5 a nie 3. Pewnie bedzie na current geny bo grafa naprawdę nie jakaś super. Mnie interesuje ten cryengine który powinien wylądować na nowe next geny ;).To jest właśnie ten CryENGINE na next-geny. Ten silnik z założenia miał się ładnie skalować. Crytek przecież przyznało, że CryENGINE 2 nie da się przenieść na konsole. "Trójka" ma się nadawać zarówno na dzisiejsze konsole (X360, PS3) jak i na mocne PC i przyszłe konsole (Xmiliondwadzieścia, PS4). Poczekajmy na jakąś demonstrację tego silnika na mocnym PC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Mu chodziło o następną generacje, a nie x360 i ps3 :P Źle chłopak nazwał :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Mu chodziło o następną generacje, a nie x360 i ps3 :P Źle chłopak nazwał :DPrzecież o tym napisałem: i przyszłe konsole (Xmiliondwadzieścia, PS4). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Wg mnie jest to okrojony CE2. Silnik raczej dedykowany konsolom o czym świadczyć może początek filmiku gdzie wymieniony zostały konsole i tylko konsole. A to, ze w nazwie zawiera kolejna cyferkę nie musi oznaczać, że będzie ładniejszy/mocniejszy. Wystarczy, że jest ZMIENIONY. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Nie jest dedykowany tylko przystosowali go także pod konsole , a zmiany względem CE2 napewno jakieś są i pewnie niedługo się o tym dowiemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 http://www.gamersyde.com/news_7651_en.html trochę screenów i rozszerzony trailer z GDC w duuużo lepszej jakości jak na możliwości x360/ps3 to imho jest całkiem nieźle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Tylko kilka obrazków jest z tego trailera reszta to obrazki z Crysisa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Niech dają szybko bo nie ma w co grać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Niech dają szybko bo nie ma w co grać... No na silniku raczej nie pograsz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 CryENGINE 3 Features in Detail GDC 09: Crytek Talks CryENGINE 3 - CEO Cevat Yerli wyjaśnia m.in. dlaczego silnik nazywa CE3, a nie CE2.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 Hmm cos mi sie wydaje ,ze to engine Crysisa tylko z optymalizacjami pod cella/3rdzenie w x360. Mam nadzieje , ze im sie uda i w koncu cos zastapi badziewne UE3 (imho w sporej mierze odpowiedzialne za gorszy wyglad portow na ps3 i problemy z wersjami pc) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 To jest po prostu CE2 z paroma nowymi funkcjami i dostosowany do mniejszych możliwości konsol. Mam tylko nadzieję, że przynajmniej część developerów pozostawi UE 3.0 i przerzuci się na CE 3, który jest o niebo lepszy. Wszak największą wadą CE 2 było to, że był only for PC i dlatego nie wzbudził ogromnego zainteresowania developerów teraz sytuacja mam nadzieje się zmieni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 (edytowane) Hmm cos mi sie wydaje ,ze to engine Crysisa tylko z optymalizacjami pod cella/3rdzenie w x360. Mam nadzieje , ze im sie uda i w koncu cos zastapi badziewne UE3 (imho w sporej mierze odpowiedzialne za gorszy wyglad portow na ps3 i problemy z wersjami pc) Nie chcę robić OT, ale jakie to niby problemy mają wersje PC na UE 3.0 ? Ten silnik przecież dobrze śmiga na PC. Bioshock, GoW, MoH działają płynnie i całkiem dobrze. Co nie zmienia faktu, że silnik nie jest rewelacyjny. To co oferuje CE 2.0 i ilość szczegółów, to Gears of War na UE 3.0 (X360) może się schować. Co nie zmienia faktu, że wygląda bardzo ładnie, ale do CE 2.0 to mu jednak brakuje. Edytowane 26 Marca 2009 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 Napisze coś... albo przyznacie mi racje albo nie, ale patrząc tylko na te film i doszukując się teorii spiskowej to sceny z logiem Playstation są bardziej złożone i płynniejsze. Tylko ja to widzę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasztecik Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 Płynniejsze na pewno, czy bardziej złożone to nie wiem. Wersja PS3 może jednak cierpieć na większe "ząbki". Poczekajmy na coś grywalnego żeby porównywać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 W żadnym wypadku nie chciałem już oceniać po pierwszym filmiku, ale np. wybuchy po strzale z granatnika na PS3 mają większy "rozmach" niż ten z ujęcia X360. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Nie chcę robić OT, ale jakie to niby problemy mają wersje PC na UE 3.0 ? Ten silnik przecież dobrze śmiga na PC. Bioshock, GoW, MoH działają płynnie i całkiem dobrze. Co nie zmienia faktu, że silnik nie jest rewelacyjny. To co oferuje CE 2.0 i ilość szczegółów, to Gears of War na UE 3.0 (X360) może się schować. Co nie zmienia faktu, że wygląda bardzo ładnie, ale do CE 2.0 to mu jednak brakuje. Chodzi o problemy z wlaczaniem i obsluga AA w grach PC pod UE 3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skorpio Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Co nie zmienia faktu, że silnik nie jest rewelacyjny. To co oferuje CE 2.0 i ilość szczegółów, to Gears of War na UE 3.0 (X360) może się schować. Co nie zmienia faktu, że wygląda bardzo ładnie, ale do CE 2.0 to mu jednak brakuje. To jak w końcu? Gow/Gow2 jest jedną z lepiej wyglądających gier na konsole, która do tego działa w normalnej rozdziałce(720p + AA) w przeciwieństwie do np. upscalowanego Halo 3 gdzie jest po prostu tragedia. Co jak co, ale panowie z Epic znają się na rzeczy. Co do CE 3.0 to obejrzałem filmik w HD i wygląda to w sumie jak Crysis na low/medium, nic szczególnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 (edytowane) W żadnym wypadku nie chciałem już oceniać po pierwszym filmiku, ale np. wybuchy po strzale z granatnika na PS3 mają większy "rozmach" niż ten z ujęcia X360. Ukryta moc Cella? B-) A tak na poważnie to pierwsze wrażenia po ściągnięciu wersji HD mam takie samo. :) Co nie zmienia faktu, że daleko im do PC ale czy mogło być inaczej? :wink: Edytowane 30 Marca 2009 przez kojak_ct Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senseipl Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Patrząc na te 2 screeny- CryEngine 3 a CryEngine 2 > CE3 jest bardzo okrojony. Viva la PC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Widać debilizm programistów. Ludziki się męczyły tyle czasu żeby przystosować ten silnik do mocy konsol, i co z tego mają? Wyłącznie krytykę że zrobili krok w tył. Kolejny dowód że nie warto się starać, każdą grę/silnik powinni pisać tak aby płynnie chodziły na sprzęcie którego jeszcze nie ma. Dla nich by było mniej pracy, a krytyki tyle samo, albo i mniej skoro było by to powszechne, a nie dotyczyło wyjątków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...