makig Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 Witam! Mam problem z instalacją windowsa XP na laptopie HP dv5. Core 2 DUO T9400, 9600GT, dysk West Digital 320GB. -Nie mam ustawienia w BIOSIE co do dysku -Program nLite i najnowszy sterownik do SATA nie pomogl -Testowałem dysk i pamięć- 100% sprawne Zawsze kończy się niebieskim tłem: "Pojawił się problem i system windows został zamknięty, aby zapobiec uszkodzeniu komputera. Sprawdź czy nie ma wirusów, usuń nowo zainstalowane programy, dyski ikontrolery. Uruchom program CHKDSK /F. Uruchom ponownie. Info. techniczne. *** STOP: 0x0000007B (0xF78D2524, 0x0000034, 0x00000000, 0x00000000)" Proszę o pomoc! :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 http://support.microsoft.com/kb/324103/pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makig Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 Wirus odpada - dysk jest sformatowany. Ostatnia znana konfiguracja odpada - bo nie ma systemu na dysku. Naciśnij klawisz F6 i postępuj zgodnie ze wskazówkami dotyczącymi instalacji sterownika urządzenia pamięci masowej producenta OEM. Aby uzyskać dodatkowe informacje na temat ładowania sterownika urządzenia OEM za pomocą klawisza F6, kliknij następujący numer artykułu w celu wyświetlenia tego artykułu z bazy wiedzy Microsoft Knowledge Base: 314859 (http://support.microsoft.com/kb/314859/PL/ ) W razie naciśnięcia klawisza F6 podczas instalacji systemów Windows XP i Windows Server 2003 dostępna jest ograniczona obsługa sterowników dostarczonych przez producenta OEM - do tego kroku nie dochodzę, po wsadzeniu płyty do cd-romu czarne tło, po jakiś czasie komunikat n niebieskim POMOCY! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moorgan Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 (edytowane) robiłem takiego hp.trzeba pojedynczą dodawać sterownik sata w nlite i próbować aż się znajdzie właściwy.nie pamiętam teraz jaki to był.polecam zaczynać od sterownika Intel SATA AHCI ICH8M Edytowane 29 Marca 2009 przez moorgan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makig Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 Twoj sterownik jest tylko w gotowej wersji do instalacji nie udało mi się odszukać wersji do nLite. Pomocy, chce odzyskać swego laptopa :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moorgan Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 podaj dokładny model tego hp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 Twoj sterownik jest tylko w gotowej wersji do instalacji nie udało mi się odszukać wersji do nLite. Pomocy, chce odzyskać swego laptopa :/Instalator można rozpakować przy pomocy Total Commander. Jak się nie uda, to pozostaje jeszcze opcja uruchomienia instalatora i "zakoszenia" plików z folderu tymczasowego, gdzie zapewne zostaną rozpakowane. http://twojepc.pl/b_archiwum.php?r=2007&am...34b5fb26630155a ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makig Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 (edytowane) Ulisesie zrobiłem jak powiedziałeś,to nie to. Próbowałem nawet windowsa 98zainstalować a potem bym update do xp zrobił. Ale 98 mówi że nie ma plików instalacyjnych na dysku. Trzeba z dyskietki chyba. Ale w moim lapku nie ma stacji. Zostaje bez pomysłu. Jutro sprawdze drugi sposób. Edytowane 29 Marca 2009 przez makig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Pamietaj, ze do nlite potrzebujesz sterownika trybu tekstowego. Ze strony Intela powinna byc do sciagniecia paczka w postaci pliku .zip, to znacznie ulatwi sprawe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...