tbadoo Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Witam. Muszę edytować plik hosts. Jednak nie mogę go znaleźć w podanej lokacji: %windir%\system32\drivers\etc\hosts Tam w ogóle nawet nie ma katalogu \etc. Czy w tej wersji systemu ten plik znajduje się gdzieś indziej czy po prostu mam go utworzyć razem z katalogiem \etc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Jest i etc i hosts w srodku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tbadoo Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Pisałem że u mnie nie ma. I tak, mam wyłączone ukrywanie plików systemowych dla ścisłości. Czyli mam rozumieć że z czystym sumieniem mogę tam założyć katalog i ten plik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Jak Ci się uda, to zakładaj. Ja obstawiam, że zarówno plik jak i katalog istnieje. No chyba że masz jakąś wersję okrojoną vLitem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tbadoo Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 (edytowane) Pełna, nieokrojona wersja systemu Windows Vista x64 Ultimate. Dlaczego nie ma to nie wiem, po prostu nie ma i już. Chcesz screena? Ale zakładając że mam rację i potrafię stwierdzić czy jakiś katalog jest na moim dysku czy nie, możemy kontynuować? Więc, sposobów na stworzenie/edytowanie pliku hosts jest trochę na googlach. Nie wiem jednak jak założyć katalog \etc, nie idzie niestety. :wacko: Edytowane 1 Kwietnia 2009 przez tbadoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Aaa.. TotalCMD nie widzi tego katalogu. Sam system go widzi. Wklep z palca ścieżkę w Start->Uruchom, to spokojnie Ci przejdzie do katalogu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tbadoo Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Racja, mój błąd. Zrobione, dzięki. Swoją drogą czemu TotalCMD nie widzi tych plików? Niby powinien, nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 (edytowane) tcmd - konfiguracja> opcje> wyswietlanie> pokaz pliki ukryte... edit heh, nie zauwazylem skrena ;) Edytowane 3 Kwietnia 2009 przez deserted Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tbadoo Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 (edytowane) No popatrz, nie wiedziałem... a ty widziałeś screena którego wkleiłem? :wink: Edytowane 2 Kwietnia 2009 przez tbadoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romisio Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Racja, mój błąd. Zrobione, dzięki. Swoją drogą czemu TotalCMD nie widzi tych plików? Niby powinien, nie? Nie powinien. System masz 64-bitowy a Total jest aplikacją 32-bitową i jako taka jest przekierowywana do SysWOW64. Jeśli chcesz to obejść, to w pliku wincmd.ini znajdź wpis x64DisableRedirection=0 i zmień na "1". Zobaczysz to co jest w rzeczywistym katalogu System32 ale będziesz miał problemy z uruchamianiem większości programów z poziomu TC. Na dłuższą metę się nie opłaca. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tbadoo Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 No i to jest wyczerpująca odpowiedź. Dzięki i pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...