Skocz do zawartości
cyclooxy

Odpalanie Gier Z Virtualnych Napędów.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam do zainstalowania około 7 gier. Denerwuje mnie, że za każdym razem trzeba włożyć płytę DVD i odpalić grę, potem schować lub odpalić kolejną. Stworzyłem raida jestem świeżo po instalacji systemu visty hp 64bit. Postanowiłem, że zgram sobie obrazy oryginałów na dysk po przez clone CD i potem odpalę je z deamona. Jak się okazało nie jest tak łatwo. Pierwsza gra GTA IV odpalam i : "Conflict with Emulation Software detected.

". Na tym koniec.

Co mogę zrobić ???

Deamon najnowszy i clonecd również.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja crackuje prawie wszystkie swoje oryginały. Odpuszczam tylko tytułom przy których nie ma potrzeby tego robić lub tych przy których skrakowanie jest bardziej uciążliwe niż męczenie się z zabezpieczeniami.

Jeśli chodzi o wykrywanie aplikacji do wirtualizacji napędów to zaskakująco często działa prosta sztuczka z wyłączeniem deamona z opcją zostawienia wirtualnych napędów, ponieważ wiele zabezpieczeń sprawdza tylko obecność aplikacji a nie same napędy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jest taka strona gamecopyworld.com właśnie po to żeby takie problemy rozwiązywać i piracka to ona nie jest :) ---> przynajmniej tak to wygląda bo istnieje już b.długo i seriali ani tego typu gówien tam nie ma tylko "czyste" rozwiązania i narzędzia aby złamać gupie zabezpieczenia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby nie patrzeć to są Cracki. Nie ważne do jakich zastosowań i czy strona jest piracka czy nie. ;) Ale to nie mnie tu oceniać czy łamiesz tym linkiem regulamin.

BTW większość z tej strony i tak korzysta nie po to by crackować oryginały. ;) Chociaż zgadzam się, że chore zabezpieczenia jak np StarForce potrafiły u mnie wywołać białą gorączkę. Po zainstalowaniu Prince Of Persia 3 od Ubisoftu (oryginału) na moim kompie za pierwszym razem miałem problemy z jej odpaleniem. Dopiero po reinstalacji systemu o dziwo gra odpalała. Zresztą opisywałem to już kiedyś w innym temacie. A to co zrobili z GTA 4 to już utrudnianie życia graczom. Dlatego za nic nie kupię tej gry na PC. Inny przykład to Crysis Warhead i granie po sieci. Grę można aktywować do 5 razy i potem trzeba gdzieś dzwonić, by dali kolejne aktywacje. Chore!. Podobna sytuacja jest z Mass Effect.

Więcej kasy ładują w zabezpieczenia niż w samą grę. Potem dostajemy takie niedopracowane hity jak GTA4.

Btw kiedyś narzekałem na Steama, ale teraz coraz bardziej się do niego przekonuję.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi