Gość oskar777 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 (edytowane) Kupiłem karte tv od pewnego użytkowania allegro. Była on w złym dziale, powinna być w tv analog, a okazało się że to karta sat. Nabyłem ją za 15zł, więc nie zwracałem. Podłączałem do niej kamerę s-video więc zdawało mi się że wszystko z nią w porządku, tak samo sterowniki zostały znalezione. Sprzedałem ją użytkownikowi allegro za 40zł dnia 21marca 2009roku. Po 3 tygodniach napisał że wrócił od osoby dla ktorej ją kupił i że karta niby nie łapie sygnału i jest tym zdziwiony i chce ja zwrócić. Czy mogę odmówić zwrotu? Link do mojej aukcji http://www.allegro.pl/item582062351_tuner_tv_sat_tanio.html Edytowane 22 Kwietnia 2009 przez oskar777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Kupujący ma 10 dni na zwrócenie przedmiotu, kupionego na odległość. Dość późno zorientował się, że coś nie działa. Jeżeli nie udzielałeś gwarancji, to w sumie jego problem, że wcześniej tego nie sprawdził i telefonicznie/mailowo się nie skonsultował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 NTSC i wszystko jasne. Powiedz mu, że tuner jest w systemie NTSC, niech mu poda sygnał w tym systemie :) Nie widział zdjęć na aukcji jak licytował? Ty też niezbyt trafnie wybrałeś dział na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość oskar777 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 (edytowane) NTSC i wszystko jasne. Powiedz mu, że tuner jest w systemie NTSC, niech mu poda sygnał w tym systemie :) Nie widział zdjęć na aukcji jak licytował? Ty też niezbyt trafnie wybrałeś dział na forum. Ale on bierze antenę satelitarną od dekodera i sprawdzał w palu i ntsc. Tak późno pisał bo kupił dla kogos z rodziny i jechał tam później. Edytowane 22 Kwietnia 2009 przez oskar777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Kupujący ma 10 dni na zwrócenie przedmiotu, kupionego na odległość.Kupujący ma takie prawo tylko wtedy, gdy sprzedającym jest firma a nie osoba prywatna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChamRyszak Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 (edytowane) Kupiłem karte tv od pewnego użytkowania allegro. Była on w złym dziale, powinna być w tv analog, a okazało się że to karta sat. Nabyłem ją za 15zł, więc nie zwracałem. Podłączałem do niej kamerę s-video więc zdawało mi się że wszystko z nią w porządku, tak samo sterowniki zostały znalezione. Sprzedałem ją użytkownikowi allegro za 40zł dnia 21marca 2009roku. Po 3 tygodniach napisał że wrócił od osoby dla ktorej ją kupił i że karta niby nie łapie sygnału i jest tym zdziwiony i chce ja zwrócić. Czy mogę odmówić zwrotu? Link do mojej aukcji http://www.allegro.pl/item582062351_tuner_tv_sat_tanio.html Zaszło tutaj pewne nieporozumienie. WinTV GO to na 100% analogowy tuner telewizyjny( http://www.hauppauge.com/site/support/support_pci_878.html na dowód manuale, poza tym jest CONEXANT 878 lub 848 który masz na PCB). Hauppauge ma nie do końca zrozumiały zwyczaj wyposażania tunera analogowego w złącze typu F, stąd pewnie to całe nieporozumienie. Dodatkowo ten jest w wersji NTSC co czyni go całkowicie bezużytecznym. Podłączanie do niego anteny satelitarnej nie ma najmniejszego sensu. Resztę pozostawiam bez komentarza. Edytowane 22 Kwietnia 2009 przez ChamRyszak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...