Skocz do zawartości
BinoKomputer

Upgrade Komputerka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Znalazłem dzisiaj bardzo ciekawa ofertę na allegro... (link poniżej). Czy upgrade mojego istniejącego configu będzie warte zachodu?? Chodzi mi głównie o tą płytę czy jest porównywalna do mojego P5Q-E?? Za bardzo nie mam narazie funduszy na upgrade ale sprzedając moja aktualna płytę (+\- 500zł) i kartę (400-450zł) i dozbierał bym to ok. 150zł będzie to opłacalne kupno czy może nie. Proszę o pomoc! Z góry dziękuję.

Link: http://allegro.pl/item624449236_asus_p5b_p..._crossfire.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta płyta jest LEPSZA od tego TWojego P5Q-E

Hahaha, świetny żart. P965 lepsze od P45? Bzdury pleciesz, ta płyta ma stary chipset. W starocie inwestować się nie opłaca.

Jeśli chodzi o zakup, to wystarczy tylko karte zmienić i nic już robić przy kompie nie musisz ;].

Edytowane przez OCM4n14k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8800 gts 512, to calkiem wydajne karty.

Asus p5q-e jest porownywalna do dfi p45 wiec tu znowu dobry sprzet.

Radzio 4770 jest tak wychwalany, a nikt jakos nie wspomina, ze pracuje na 128 bitowej szynie pamieci, czyli nie oplaca sie zamieniac tego co masz na to cos z allegro.

Lepiej bedzie poczekac na cos z nowym directX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi