Skocz do zawartości
MichalGG

Komputer+ Monitor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

sytuacja trochę się zmieniła, mam ~3000zł na komputer, to co mam teraz to: Athlon 4200+ 2.2, 2GB RAM DDR2 800MHz(Goodram albo kingston), PaliT Gejfors 9600GT 512mb, Szef GPS-450W, LG GSAH62N, Logic B11, 2x Seagate Barracuda 160GB, AC AF8025. Do kompa żadnych spostrzeżeń nie mam, chcę kupić coś takiego żeby wystarczyło na trochę, głównie będę grać na nim w GTA IV. Monitor, ze względu na to że będę go podłączał do mojego kochanego Xbox'ika to musi być 1920x1080 i wejście HDMI. Sam znalazłem to http://allegro.pl/item628941530_samsung_23...nowy_gw_36.html ale jest trochę drogi, polećcie coś tańszego(tylko nie jakieś Gateway'e :blink:)

pozdro.

Zależy mi też na tym, aby obudowa mieściła dużo wentylatorów, miała okno z boku na obudowie... wentylatory najlepiej niebieskie, wliczcie jakieś dobre, ciche i przewiewne w cene.

Edytowane przez MichalGG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procesor : AMD Phenom II X3 710 - 495 zł

Płyta Główna : ASRock A780GXH - 279 zł

RAM : G.Skill 2x2GB 800MHZ PK - 210 zł

Karta Graficzna : Gainward Radeon HD4850 Goes Like Hell 512MB DDR5 - 539 zł

Zasilacz: Corsair VX450W - 285 zł

HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F2EG - 205 zł

Napęd : Samsung SH-223F SATA - 90 zł

RAZEM : 2103 zł

Buda może być tasens sagitta lux lub drożej cm 690

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki zestaw do rozbudowy:

Procesor : Core 2 Quad Q9400 - 899 zł

Płyta Główna : Asus P5B Premium - 249 zł

RAM : G.Skill 2x2GB 800MHZ PK - 210 zł

Karta Graficzna : Gainward GTS 250 1GB - 539 zł

Zasilacz : Chieftec 450W - 0 zł

HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F2EG - 215 zł

Napęd : Samsung SH-223F SATA - 90 zł

Obudowa : Tacens Prior - 115 zł

Monitor : Samsung 2333SW - ~700 zł (allegro)

Razem - 3017 zł

Obudowa ma jeden wentylator gratis, z tyłu, na początek starczy. Zasilacz da radę nawet z niezłym OC proca (3.4GHz), choć będzie głośno. To jest idealny zestaw do rozbudowy w przyszłości (czyt. DX11 pod koniec roku), oczywiście wraz z zasilaczem.

Edytowane przez Gi3r3k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monitor miał być z HDMI ;) Najlepiej żeby monitor miał jeszcze jakieś głośniki, zeby wystarczylo podlaczyc przez hdmi xbox'a zeby byl dzwiek.

Obudowa Raidmax Sagitta przewiewna jest? http://allegro.pl/item622097569_szokujaca_...ta_express.html

Gi3r3k grałeś na swoim kompie w GTA IV? Możesz wysłać screena z ustawieniami graficznymi?

Edytowane przez MichalGG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do każdego GTS250 dodawają przejściówkę na hdmi? Jeśli tak to proszę znajdźcie mi monitor z głośnikami, HDMI już niepotrzebne... najlepiej zeby monitor jeszcze posiadał dwa DVI.

Ten Cooler Master 690, bardzo fajny. Wezmę jednak jego.

Edytowane przez MichalGG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gi3r3k grałeś na swoim kompie w GTA IV? Możesz wysłać screena z ustawieniami graficznymi?

Grałem i wciąż gram... Ustawień nie wyślę, bo monitor ma awarię (nie wyświetla czerwonego; wina złącza D-SUB...). Gram w 1600x1200 z ustawieniami na High (oprócz tekstur - medium) i ogólnie klatki skaczą na granicy płynności - między 30 a 40. Tak więc czasem zetnie, ale ogólnie jest dobrze, nie narzekam.

Bardziej obwiniam kartę graficzną i jej pojemność RAM...

Edytowane przez Gi3r3k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komputer już wiem jaki, teraz kwestia monitora, szukam czegoś takiego:

-1920x1080

-2ms lub 5ms

-kontrast 10000:1 lub więcej

-głośniki, obojętnie jakie wbudowane

-wejścia, HDMI i DVI

Kwota do 700zł, max. 800zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znacie jakieś ciche, kolorowe wentylatory do obudowy? Cena jak najlepiej 25zł/1szt.

Monitor, Samsung 2333SW czy LG W2261V-PF? Zasilacz, już lepiej teraz kupię lepszy... potem może nie być kasy. Co polecacie do zestawu Gi3rka? Coś do 300zł najlepiej. OCZ StealthXStream 500W SLI rev.2 ?

Edytowane przez MichalGG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o wentylatory, te z diodami... nie wiem.

Monitor Samsung 2333SW (na allegro do kupienia za 700zł).

Zasilacz Corsair 450W (285 zł). Zasiłki OCZ są przeciętne, a ten Corsair jest nawet trochę lepszy niż mój stary Szef 550W...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gierku, jakiś monitor z HDMI możesz polecić?

Gi3r3k... ehh... Chyba czas zmienić awatara.

Cóż... w tej cenie cudów nie zdziałasz, zwłaszcza jeśli chodzi o wymagania (HDMI). Jedynym sensownym wyborem jest LG LCD W2261V-PF:

http://www.agito.pl/agitopl/lg-215-lcd-w22...f.1.340301.html

Monitor dość w porządku. Troszkę mały (21,5"...), ale podobno nie jest to jakąś dużą wadą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi