Skocz do zawartości
Hyper0Sonic

Karta Graficzna Do 300zł

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad kupnem karty graficznej GeForce 9500gt raczej gygabite. Ale na forach czytałem że lepiej kupić jakiegoś radka. Doradcie mi jaką karte mam kupić do kwoty którą podałem. Karta ma być bardziej do grania i ma być taka aby w nowe gry w miare hulały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyta główna Gigabyte Ga-VM900M socket 775, chipset VIA P4M900/8237A. Procek Intel Celeron D 3.46ghz FSB: 533Mhz pamięć 1gb DDR2 Kingston zasilacz 350w A karte wole nową ze sklepu

Edytowane przez Hyper0Sonic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...] zasilacz 350w

A konkretnie jakiej firmy?

Widzę, że sprzęt bardzo słaby... Ale płyta obsługuje Core 2 Duo (65nm), więc może uda się rozsądnie powymieniać części tak, by było jak najwydajniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyta główna Gigabyte Ga-VM900M socket 775, chipset VIA P4M900/8237A. Procek Intel Celeron D 3.46ghz FSB: 533Mhz pamięć 1gb DDR2 Kingston zasilacz 350w A karte wole nową ze sklepu

Do tego czegoś to 8600gt będzie pasował ,nic mocniejszego nie ma sensu pchać bo i tak nie wykorzystasz możliwości karty. Obawiam się także o zasilacz , to pewnie coś w stylu modecom feel 1 , a jeśli tak to wymiana na mus na coś w stylu modecom mc/fortron. Ramu też trochę mało.

Proponuję coś w stylu :

GF8600GT(najlepiej palit sonic+)/Radeon 2600XT ddr3 150-170zł , używka bo za nową trzeba dać z 240zł a nie warto

zasilacz fortron 50-60zł ,też używka z allegro

ram 1x2G dd2 800 80zł , nowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

GF8600GT(najlepiej palit sonic+)/Radeon 2600XT ddr3 150-170zł , używka bo za nową trzeba dać z 240zł a nie warto

Zamiast GF8600GT i to cos od ATI za 150-170 niech kupi sobie za 125-150 GT130. To jest znacznie szybsze od tych 2 (48ps)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem Feela z Athlonem 5600 x2@3.2ghz i 85gt...kupe czasu to chodziło. Także jeżeli kolega ma zamiar ładować tu 95/86gt to nie widzę przeszkód.

Ale do 96gso trzeba nad czymś lepszym pomyśleć.

Ja tutaj na forum kupiłem już dwa dobre zasilacze, oba po 100zł. Także obejrzyj naszą Giełdę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jeżeli kupie gigabyte 9500gt to na tym zasilaczu bedzie dobrze działało??? I czy tak wogóle lepiej kupić 9500gt bo czytałem że to podkręcona wersja 8600gt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zasilacz fortron 50-60zł ,też używka z allegro

ram 1x2G dd2 800 80zł , nowy

Fajnie, tylko w przypadku tego Celerona to nawet 7300GT DDR3 będzie się marnował...

Czyli jednak Feel.

Proponuję inaczej:

Jeśli jest XP, to od biedy 1GB starczy.

Procesor - Celeron 430 1.8GHz (taktowaniem się nie przejmuj, ten procesor jest znacznie wydajniejszy i chłodniejszy od twojego) Stąd

- 120 zł -> oczywiście najpierw musisz wgrać nowy bios.

Zasilacz - Delta 350W (Stąd) - 64 zł

Za resztę kasy karta graficzna - 7600GT/7900/8600GT/HD2600 - wszystko z pamięcią DDR3 koniecznie. Z tego co widzę, będziesz musiał licytować.

Bez licytacji ta: http://allegro.pl/item631798691_gigabyte_g...entpipe_ii.html

Reszta:

http://allegro.pl/item631218628_palit_gefo..._dvi_pci_e.html

http://allegro.pl/item626137892_sapphire_2...d_zlotowki.html

http://allegro.pl/item634816388_karta_graf..._ddr3_tv_o.html

http://allegro.pl/item634320224_nowa_palit_8600gt.html

Edytowane przez Gi3r3k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry zasilacz i procek lepszy a potem karta. Nie jest to znow taki sprzet ze nie warto inwestowac w niego, bo to socket 755 i duo obsluzy, wiec gdybys mial troche kasy to wydajnosc skoczylaby o jakies kilkaset procent ;]

Ps. to ze dawal rade fell 1 nic nieznaczy ;P Mi tez kiedys zasilka 3 lata, upgrade i nic, a raz tylko opere wlaczylem i ciach xD nawet ramy poszly...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Czyli jeżeli kupie gigabyte 9500gt to na tym zasilaczu bedzie dobrze działało??? I czy tak wogóle lepiej kupić 9500gt bo czytałem że to podkręcona wersja 8600gt.

Tylko op co Ci ta karta? GT130 ma 48PSOW !!!

Te propozycje w kontekscie GT130 to slaba opcja. Kazda z nich jest wolniejsza od tego GT130 , a ceny sa podobne , za 125 szlo to kupic juz bez problemow.

Jesli nie znajdzie uzywek to doipero niech szuka.

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te propozycje w kontekscie GT130 to farsa. Kazda z nich jest wolniejsza od tego GT130 , a ceny sa podobne , za 125 szlo to kupic juz bez problemow.

Dawno nie zaglądałeś na allegro...

Teraz tyle kosztują (najtańsza oferta):

http://allegro.pl/item634153308_hp_geforce...pci_e_x_16.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak wogóle to karte mam kupić ze sklepu w mojim mieście a nie zamiawiać z allegro itp. A moje pytanie było jaką karte wybrać do 300 zł przy właściwościach mojego komputera. A więc prosze podanie karty najlepszej za te pieniądze i dopasowaną do właściwości mojego kompa. I najlepiej link do strony gdzie jest pokazana i jest jej opis. Mam zamiar kupić tylko karte a nie wymieniać pół komputera :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak wogóle to karte mam kupić ze sklepu w mojim mieście a nie zamiawiać z allegro itp. A moje pytanie było jaką karte wybrać do 300 zł przy właściwościach mojego komputera. A więc prosze podanie karty najlepszej za te pieniądze i dopasowaną do właściwości mojego kompa. I najlepiej link do strony gdzie jest pokazana i jest jej opis. Mam zamiar kupić tylko karte a nie wymieniać pół komputera vb_biggrin.gif

Czyli dziękujemy Ci bardzo, wszyscy Ci tutaj chcą pomóc bo zasilacz masz prędzej do zasilania serwera. Nie podoba się? Możesz wyjść. Do Twojego komputera żadnej lepszej karty nie możesz kupić bez zmiany zasilacza... :)

Edytowane przez MichalGG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Dawno nie zaglądałeś na allegro...

Teraz tyle kosztują (najtańsza oferta):

http://allegro.pl/item634153308_hp_geforce...pci_e_x_16.html

I cchesz mi powiedziec , ze bez licytacji lepiej kupic 7600?

Niech albo czai sie na uzywki GT130 , albo nowke za 180-190 , albo walczy o GT8600.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I cchesz mi powiedziec , ze bez licytacji lepiej kupic 7600?

Niech albo czai sie na uzywki GT130 , albo nowke za 180-190 , albo walczy o GT8600.

Nie, nie niczego takiego nie mówię.

Wciąż patrzę na budżet, a ten jest skromny. Zasilacz jest do wymiany, a przy tym procu różnicy w wydajności między GT130, 7300GT czy GTX 285 nie będzie, bo i tak będzie cięło.

Dlatego Celeron 430 (albo 420, można wyrwać poniżej 100zł) to minimum, a do tego proca i tak rozsądnym maximum to 8600GT/HD2600.

Zresztą, po co te dyskusje, skoro autor uparł się, że kartę chce kupić super i nówkę ze sklepu, do tego złoma... :mur:

Edytowane przez Gi3r3k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ile wedlug Ciebie.trzeba dac za x1950??mysle,ze dolozenie 30zl jest w tym wypadku uzasadnione,bo mamy nowa karte a przy tym wydajniejsza od 1950 jak i 8600.No ale co tu doradzic,jak ta Celina dlawic bedzie 7300gt.

Edytowane przez grzeg255

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja do niedawna jechałem na x2 4200+ feel I 350w palit sonic+hd 2600xt ddr3 i śmigało w kazdą gre 1400x900,sprzedałem ją i czekam na nową.Także szukaj coś tego pokroju i kup proca kosztem zasiłki bo styknie lub jak się uparłeś do 300 to ati 3850/3870 :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czemu mialo nie smigac w kazda gre ? Zauwaz ty miales x2 4000+ a on ma celerona... Jezeli chodzilo ci o zasilacz, to nic nie znaczy. Awaryjnosc duza to nie znaczy ze kazdy padnie, ale sporo.. I rownie dobrze moze pasc 2 dni po kupnie jak i 2 lata po. 3870 :D o tak, mysle ze ten sprzet zdziczalby widzac to xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi