Skocz do zawartości
dubik3

Pytanie Do Ekspertów

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

A więc tak posiadam płytę główną MSI K7N2 DELTA-L (MS-6570G) i tu rodzi się pytanie:

1. Jaki najlepszy procesor mogę do niej wstawić?

2. Jakie i ile ramu maksymalnie?

3. Karta graficzna?

Piszcie tak żebym wiedział, co kupić na Allegro bo nie okłamując was nie mam za dużo pojęcia o komputerach z góry dziękuję pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już mam komputer tylko chciałbym go zmodernizować, bo strasznie muli i gry żadne lepsze nie chodzą. Co do funduszy to nie wiem ile bym miał na razie chce się dowiedzieć jakie części by weszły zobaczę ceny na Allegro i ocenie czy mnie stać na to czy nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa wygląda tak, że ta płyta jest na starym socket A i nawet jak byś wsadził w nią najlepszego proca jaki może być (którym jest Athlon XP 3200+) to większość nowych gier i tak nie będzie śmigać bo proc jest stary i nie obsługuje SSE2. Nawet najlepsza grafika na stary port AGP (bodajże Radeon HD3850) nie zapewni płynności w połączeniu z tym prockiem, pomigając fakt, że jako najszybsza grafika na AGP jest strasznie droga.

Dlatego byś musiał podać orientacyjne fundusze aby można było coś złożyć na nowszych standardach (czyli tańsze) i co ważne łatwe do późniejszej rozbudowy z niedalekiej przyszłości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stare części sprzedaż za ok 250zł.

Więc mamy do dyspozycji 1050zl. Zobacz zestawy miquela.

Są dwie możliwości. Wziąć AMD 7750 i płytę z ACC + 2gb ram w jednej kości z zamiarem rozbudowy i wymiany procesora w nieodległej przyszłości.

Możesz nie wymieniać dysku od razu na czym oszczędzisz 150 na inne części. Masz DVD? Jeżeli to tez możesz nie kupować nowej.

Na pewno będzie potrzebny nowy zasilacz polecam tanie fortrony hln.

Druga możliwość to E5200 na taniej płycie.

Edytowane przez maxymili

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Twoim miejscu wziąłbym (ESC.pl) :

Procesor : Intel Pentium Dual Core E5200 - 280 zł

Płyta Główna : Asus P5B Premium - 249 zł

RAM : OCZ 2GB 1066MHZ - 99 zł

Karta Graficzna : Asus GeForce 9600GSO 384MB - 269 zł

Zasilacz: Fortron FSP350-60GLN(80) - 139 zł

RAZEM : 1036 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi