dubik3 Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 Witam A więc tak posiadam płytę główną MSI K7N2 DELTA-L (MS-6570G) i tu rodzi się pytanie: 1. Jaki najlepszy procesor mogę do niej wstawić? 2. Jakie i ile ramu maksymalnie? 3. Karta graficzna? Piszcie tak żebym wiedział, co kupić na Allegro bo nie okłamując was nie mam za dużo pojęcia o komputerach z góry dziękuję pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 Jaki masz fundusz, który zamierzasz na to przeznaczyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 Zobacz na stronie producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 Po to wlasnie jest instrukcja obslugi http://www.msicomputer.com/product/detail_...el=K7N2_Delta-l pierwszy wynik w goole... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 Jeżeli masz tylko to mobo to je sprzedaje i składaj na AM2, wyjdzie podobnie cenowo a znacznie wydajniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubik3 Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2009 Ja już mam komputer tylko chciałbym go zmodernizować, bo strasznie muli i gry żadne lepsze nie chodzą. Co do funduszy to nie wiem ile bym miał na razie chce się dowiedzieć jakie części by weszły zobaczę ceny na Allegro i ocenie czy mnie stać na to czy nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2009 Sprawa wygląda tak, że ta płyta jest na starym socket A i nawet jak byś wsadził w nią najlepszego proca jaki może być (którym jest Athlon XP 3200+) to większość nowych gier i tak nie będzie śmigać bo proc jest stary i nie obsługuje SSE2. Nawet najlepsza grafika na stary port AGP (bodajże Radeon HD3850) nie zapewni płynności w połączeniu z tym prockiem, pomigając fakt, że jako najszybsza grafika na AGP jest strasznie droga. Dlatego byś musiał podać orientacyjne fundusze aby można było coś złożyć na nowszych standardach (czyli tańsze) i co ważne łatwe do późniejszej rozbudowy z niedalekiej przyszłości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubik3 Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2009 Widzę po twojej wypowiedzi DejwiT11 że chyba nie warto go rozbudowywać ale i tak podam fundusz – około 800 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2009 (edytowane) Stare części sprzedaż za ok 250zł. Więc mamy do dyspozycji 1050zl. Zobacz zestawy miquela. Są dwie możliwości. Wziąć AMD 7750 i płytę z ACC + 2gb ram w jednej kości z zamiarem rozbudowy i wymiany procesora w nieodległej przyszłości. Możesz nie wymieniać dysku od razu na czym oszczędzisz 150 na inne części. Masz DVD? Jeżeli to tez możesz nie kupować nowej. Na pewno będzie potrzebny nowy zasilacz polecam tanie fortrony hln. Druga możliwość to E5200 na taniej płycie. Edytowane 15 Maja 2009 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2009 Na Twoim miejscu wziąłbym (ESC.pl) : Procesor : Intel Pentium Dual Core E5200 - 280 zł Płyta Główna : Asus P5B Premium - 249 zł RAM : OCZ 2GB 1066MHZ - 99 zł Karta Graficzna : Asus GeForce 9600GSO 384MB - 269 zł Zasilacz: Fortron FSP350-60GLN(80) - 139 zł RAZEM : 1036 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...