Skocz do zawartości
bigzzgib

czym wyczyścić srebrną paste?

Rekomendowane odpowiedzi

srebna jest lepsza od silikonowej !!!

Niby lepsza ale łatwo "ujebać" nią proca i można zewżeć co nie trzeba a poza tym miałem srebro tera mam silikona i różnicy w tempie nie widze to nie wiem czy mówicie tak z przekonania bo tak sie utarło czy opieracie to na swoich doświadczeniach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja u siebie miedzy silikonem i srebrnym titanem zanotowalem 1-2st na kozysc srebra. a co do czyszczenia to woda i mydelko :) zreszta gdzies jest topic "amd i Arctic silver III" i tam ludziska pisza jak czysszcza procki.

No tak ale to chyba już obsesja

Ps bez urazy :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja u siebie miedzy silikonem i srebrnym titanem zanotowalem 1-2st na kozysc srebra. a co do czyszczenia to woda i mydelko :) zreszta gdzies jest topic "amd i Arctic silver III" i tam ludziska pisza jak czysszcza procki.

No tak ale to chyba już obsesja

Ps bez urazy :wink:

obsesja, nie obsesja, ale masz procka w takim stanie jakbys go przed chwila wyjal z pudelka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mało ale ma. ja używam bo dostałem z coolerem titana i działa. każdą inna musiałbym dokupić. a jakieś testy ktoś przeprowadzał że tak narzekacie na titana? cały cooler kosztuje tyle co tyci tyci tubeńka jakiejś snobistycznej pasty srebrnej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby lepsza ale łatwo "ujebać" nią proca i można zewżeć co nie trzeba a poza tym miałem srebro tera mam silikona i różnicy w tempie nie widze to nie wiem czy mówicie tak z przekonania bo tak sie utarło czy opieracie to na swoich doświadczeniach?
Silikon - 53-55C

Pasta z Titana - 50-52C

ASIII - 45-48C

Wszystkie temp max. w stresie, po ok. 1h.

A więc różnica u mnie zdecydowana, tym bardziej że powyżej 50 u mnie zaczyna się niestabilność.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja popieram ACETON wiel razy uzywalem i procek swieci sie pieknie :D zadnych zabrudzen pozatym bardzo szyko wyparowuje i odrazu mozna proca montowac do pc

ps..gdzies byl topic na tweaku ze ASIII nieprzewodzi produ podobiesz koles to sprwdzi i faktycznie nieprzewodzi pradu !!! 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CZYM należy wyczyścić pastę ? Pastę należy wyczyścić CZYM PRĘDZEJ :D

Za ten żart nie wywalajcie mnie :)

A BTW. Spróbuj jak nie masz nic innego pod ręką to po wytarciu nadmiaru srebrnej pasty (zostaje plama) troszkę białej pasty na końcówkę ręcznika papierowego i delikatnie ścieraj tą srebrną pozostałość - zauważyłem że biała pasta działa prawie jak środek czyszczący. I jest "bezpieczna".

Pozdrówka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzies byl topic na tweaku ze ASIII nieprzewodzi produ podobiesz koles to sprwdzi i faktycznie nieprzewodzi pradu !!!  8O

Zgadzam się, pasty termoprzewodzące na bazie srebra nie przewodzą prądu czytałem kiedyś o tym. Ale pasty dawajcie z umiarem za dużo pasty bardziej szkodzi niż pomaga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

srebna ponoć jest lepsza od sylikonowej ale jest to tak mała różnica że nie warto upieprzyć  proca.

Towarzyszu, dlaczego glosicie takie herezje ?

Ponoc, to swinie moga latac.

A jak chcesz o czyms mowic, to najpierw sprawdz to osobiscie, bo ponoc inaczej mozna z siebie zrobic posmiewisko.

A tak BTW, to chyba chodzi ci o paste silikonowa, nie spotkalem jeszcze sylikonowej, drobna rzecz, a ile zmienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JA swojego procka p-133(mial byc robiny na brelok) mylem zmywaczem do paznokci i mydlem proszkiem do prania i woda i nie schodzilo (pasta miala jakies 5 lat) ale elegancko zeszlo pasta do zebow

Pozdrawiam Egeba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za www.in4.pl

AMD i dozwolone pasty termoprzewodzące z dodatkiem srebra

AMD zapowiedziało, że jedyną dopuszczalną pastą termoprzewodzącą, której można używać jest Shin Etsu G 749( chodzi o jedyną dozwoloną z domieszką srebra ). Jeśli użyjemy jakiejkolwiek innej pasty np. popularnej Arctic Silver, to w przypadku problemów z procesorem firma AMD prawdopodobnie nie uzna nam gwarancji. AMD swoje działania tłumaczy tym, że w składzie past dostępnych na rynku znajdują się cząsteczki metalu, które mogą powodować spięcia. Stanowisko AMD jest troszkę absurdalne. Poza tym pasta Shin Etsu G 749 jest trudno dostępna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z doświadczeń laboratoryjnych...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...