bigzzgib Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Jak w temacie a poza tym czy silikonowa jest lepsza od srebra? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Srebrna pasta jest lepsza, lepiej przewodzi cieplo. Jesli chodzi o czyszczenie proca to ja umylem go pod woda i dobrze wysuszylem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majore Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 ja ścirałem wacikiem i spirytem :lol: , ale niezbyt dobrze sie czyści. Proponuje WD-40, słysząłem że usuwa paste bez problemu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacAAA Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 srebna jest lepsza od silikonowej !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigzzgib Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 srebna jest lepsza od silikonowej !!!Niby lepsza ale łatwo "ujebać" nią proca i można zewżeć co nie trzeba a poza tym miałem srebro tera mam silikona i różnicy w tempie nie widze to nie wiem czy mówicie tak z przekonania bo tak sie utarło czy opieracie to na swoich doświadczeniach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 ja u siebie miedzy silikonem i srebrnym titanem zanotowalem 1-2st na kozysc srebra. a co do czyszczenia to woda i mydelko :) zreszta gdzies jest topic "amd i Arctic silver III" i tam ludziska pisza jak czysszcza procki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigzzgib Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 ja u siebie miedzy silikonem i srebrnym titanem zanotowalem 1-2st na kozysc srebra. a co do czyszczenia to woda i mydelko :) zreszta gdzies jest topic "amd i Arctic silver III" i tam ludziska pisza jak czysszcza procki.No tak ale to chyba już obsesja Ps bez urazy :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 ja u siebie miedzy silikonem i srebrnym titanem zanotowalem 1-2st na kozysc srebra. a co do czyszczenia to woda i mydelko :) zreszta gdzies jest topic "amd i Arctic silver III" i tam ludziska pisza jak czysszcza procki.No tak ale to chyba już obsesja Ps bez urazy :wink: obsesja, nie obsesja, ale masz procka w takim stanie jakbys go przed chwila wyjal z pudelka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 najlepszy aceton (zmywacz do paznokci) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Ale jak srebrna pasta to naprawde jakas dobra, bo ta dodawana do Titanow to knot jakich malo :|. Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 niemiec : jestes pewien ze titanowa pasta ma srebro ? polecem http://www.arcticsilver.com/arctic_silver_fraud.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 mało ale ma. ja używam bo dostałem z coolerem titana i działa. każdą inna musiałbym dokupić. a jakieś testy ktoś przeprowadzał że tak narzekacie na titana? cały cooler kosztuje tyle co tyci tyci tubeńka jakiejś snobistycznej pasty srebrnej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Szczoteczka,mydlo,kubek,ciepla woda tak sie zaczyna z pasta przygodaaaa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 srebna jest lepsza od silikonowej !!!Niby lepsza ale łatwo "ujebać" nią proca i można zewżeć co nie trzeba a poza tym miałem srebro tera mam silikona i różnicy w tempie nie widze to nie wiem czy mówicie tak z przekonania bo tak sie utarło czy opieracie to na swoich doświadczeniach?Silikon - 53-55C Pasta z Titana - 50-52C ASIII - 45-48C Wszystkie temp max. w stresie, po ok. 1h. A więc różnica u mnie zdecydowana, tym bardziej że powyżej 50 u mnie zaczyna się niestabilność. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 ja popieram ACETON wiel razy uzywalem i procek swieci sie pieknie :D zadnych zabrudzen pozatym bardzo szyko wyparowuje i odrazu mozna proca montowac do pc ps..gdzies byl topic na tweaku ze ASIII nieprzewodzi produ podobiesz koles to sprwdzi i faktycznie nieprzewodzi pradu !!! 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky_Idiot Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 ja biore proca pod kran - szczotka i mydlo robia swoje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Woda, mydło, spirytus... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ser_visant Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 CZYM należy wyczyścić pastę ? Pastę należy wyczyścić CZYM PRĘDZEJ :D Za ten żart nie wywalajcie mnie :) A BTW. Spróbuj jak nie masz nic innego pod ręką to po wytarciu nadmiaru srebrnej pasty (zostaje plama) troszkę białej pasty na końcówkę ręcznika papierowego i delikatnie ścieraj tą srebrną pozostałość - zauważyłem że biała pasta działa prawie jak środek czyszczący. I jest "bezpieczna". Pozdrówka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ser_visant Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 gdzies byl topic na tweaku ze ASIII nieprzewodzi produ podobiesz koles to sprwdzi i faktycznie nieprzewodzi pradu !!! 8OZgadzam się, pasty termoprzewodzące na bazie srebra nie przewodzą prądu czytałem kiedyś o tym. Ale pasty dawajcie z umiarem za dużo pasty bardziej szkodzi niż pomaga. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeoo_TG Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 srebna ponoć jest lepsza od sylikonowej ale jest to tak mała różnica że nie warto upieprzyć proca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 srebna ponoć jest lepsza od sylikonowej ale jest to tak mała różnica że nie warto upieprzyć proca. jak da sie jej odpowiednio to nie upieprzysz procka, a jak juz go pobrudzisz to czytaj wyzej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 srebna ponoć jest lepsza od sylikonowej ale jest to tak mała różnica że nie warto upieprzyć proca. Towarzyszu, dlaczego glosicie takie herezje ? Ponoc, to swinie moga latac. A jak chcesz o czyms mowic, to najpierw sprawdz to osobiscie, bo ponoc inaczej mozna z siebie zrobic posmiewisko. A tak BTW, to chyba chodzi ci o paste silikonowa, nie spotkalem jeszcze sylikonowej, drobna rzecz, a ile zmienia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egeba Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 JA swojego procka p-133(mial byc robiny na brelok) mylem zmywaczem do paznokci i mydlem proszkiem do prania i woda i nie schodzilo (pasta miala jakies 5 lat) ale elegancko zeszlo pasta do zebow Pozdrawiam Egeba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Było już setki razy... Srebrna 3 klasy lepsza niż silikon. Co do czyszczenia to ja już kilka razy proca pod wodę, szare mydełko i szurumburm szczoteczką do zebów - wszystko czyste i sprawne :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofy Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Za www.in4.pl AMD i dozwolone pasty termoprzewodzące z dodatkiem srebra AMD zapowiedziało, że jedyną dopuszczalną pastą termoprzewodzącą, której można używać jest Shin Etsu G 749( chodzi o jedyną dozwoloną z domieszką srebra ). Jeśli użyjemy jakiejkolwiek innej pasty np. popularnej Arctic Silver, to w przypadku problemów z procesorem firma AMD prawdopodobnie nie uzna nam gwarancji. AMD swoje działania tłumaczy tym, że w składzie past dostępnych na rynku znajdują się cząsteczki metalu, które mogą powodować spięcia. Stanowisko AMD jest troszkę absurdalne. Poza tym pasta Shin Etsu G 749 jest trudno dostępna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Petes Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 ja elegancko WD-40 wyczyscilem. Bo od kranu to mi sie tylko wszystko rozmazalo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 srebna jest lepsza od silikonowej !!!Niby lepsza ale łatwo "ujebać" nią proca i można zewżeć co nie trzeba a poza tym miałem srebro tera mam silikona i różnicy w tempie nie widze to nie wiem czy mówicie tak z przekonania bo tak sie utarło czy opieracie to na swoich doświadczeniach?Z doświadczeń laboratoryjnych... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans_j23 Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Ja proca zawsze czyszcze zestawem do czyszczenia procesorów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yorkus Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 kiedys czyscilem - przyklejalem tasme klejaca do procka i zrywalem cos , nawet dzialalo hehehehe baaaaaaa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...