Xaz Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 (edytowane) Ja używam od lat K-lite Mega Codec Pack i nigdy nie miałem z niczym problemu. Odtwarzam dołączonym do tego Media Playerem Classic, a jeśli plik jest zryty to z reguły Bsplayer sobie z nim radzi. PS. Jest jakiś program do odpalania niedociągniętych plików video z torrenta? Fajnie by było se zlookać jakość przed ściągnięciem do końca B) Edytowane 14 Listopada 2005 przez Xaz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 vlc odtwarza niedociagniete pliki, ale wiesz ze jak ciegniesz torrentem to nie ciagniesz pliku od poczatku do konca tylko w losowej kolejnosci ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaz Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 vlc odtwarza niedociagniete pliki, ale wiesz ze jak ciegniesz torrentem to nie ciagniesz pliku od poczatku do konca tylko w losowej kolejnosci ;] Ta wiem ;) ale i tak dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 (edytowane) Jesli chodzi o kodeki i odtwarzacze, to ja jade na CCCP + zawarty w nim Media Player Classic, a jako odtwarzacz awaryjny VLC. Jeszcze sie nie zdarzylo, zeby cos nie ruszylo :) EDIT: notabene, wyszedl 265 rozdzial mangi Berserka ^^ Edytowane 14 Listopada 2005 przez costi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Arigatto Costi-sama! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 (edytowane) Ja jesli chodzi o kodeki to XP codec pack + Haali. Byla tu mowa o Elfen Lied to wkoncu wyszly brakujace (11,12,13) odcinek w eleganckiej jakosci (AHQ, 768x432) A tak narazie, to niestety brakuje mi czasu na ogladanie tego wszystkeigo :sad: Tak przy okazji, jak ktos sie bawil Haail spliterem, to wie jak ustawic zeby sam mi wybiaraj jezyk japonski (audio) jako domyslny?? Edytowane 15 Listopada 2005 przez S0n1c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaz Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 A gdzie można dorwać tego Elfen Lieda w ultra jakości? Bo jakbym je dorwał to z chęcią jeszcze raz bym obejrzał :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Z IRC'a bo jeszcze nie mam tej serii na ich trakerze. Serwer: irc.rizon.net Room: #animehq http://www.anime-hq.org/xdccsearch.php tu pisz "elfen lied" i dostaniesz wyniki jaki bot jaki ma odcinek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 S0n1c, możesz wrzucić screeny z tego EL z Anime-HQ? Bo szukam jakiegoś ripa w rozdzielczości panoramicznej - jednak 4:3 jest mocno obcięte, a wcześniejsze panoramiczne w fajnej jakości, które zacząłem ściagać z Shinsen-Subs pozostaną osamotnione, bo SS porzucili projekt :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaz Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Dzięki, a znacie może jakiś poradnik na necie jak ściągać z irca? Bo jeszcze nie próbowałem :( Najpierw chyba mIRC'a ściągnę, a potem zobacze co się uda zdziałać :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Zacznij od dokładnego przeczytania informacji na kanale, również tych, które wyświetlają się same co jakiś czas. Jeżeli tego nie zrobisz, jest więcej niż pewne, że dostanież bana w ciągu pierwszej minuty ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Jest zle... :twisted: Zaczalem ogladac EL xD Co mozecie polecic jak skoncze ( jutro? na razie 11ep za mna.. <_< ) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Jest zle... :twisted: Zaczalem ogladac EL xD Co mozecie polecic jak skoncze ( jutro? na razie 11ep za mna.. <_< ) ? Przeleć temat kilka stron wstecz, to zobaczysz ;] A jak przelecisz cały, to będziesz miał oglądania na rok :) +Shingetsutan Tsukihime - podobne w klimacie do EL +Cowboy Bebop - absolutna klasyka, nawet TVP kultura aktualnie będzie serwować 3 odcinek +Fullmetal Alchemist - po prostu zajebiste (50 odcinków) +Ghost in the Shell, Ghost in the Shell -Innocence - dwie pełnometrażówki, klasyka cyberpunka, bodajże najbardziej rozpoznawalne anime +Ghost in the Shell: Stand Alone Complex 1/2nd gig - dwie serie serialowe bazowane na filmie (po 26 odcinków), bardzo inteligentnie zrobione w każdym aspekcie +Neon Genesis Evangelion - w zasadzie nie da się opisać tego anime +Texhnolyze - jak wyżej. Nie wiem, które mnie bardziej dobiło +Full Metal Panic +FMP Second Raid - lekkie mecha z elementami school-life, dosyć śmieszne +Full Metal Panic? Fumoffu! - Seria komediowa bazowana na powyższym, pękałem ze śmiechu +Hellsing - hellsing to hellsing - każdy to wie :P +Berserk - miażdżące dark fantasy, ale manga lepsza. Anime kończy się w takim momencie, że widz ma ochotę kogoś zaj...bać ;] Mój osobisty numer jeden. Powyższe (i wiele innych, wymieniać mógłbym jeszcze dość długo) moim zdaniem trzeba obejrzeć. Reszta zależy od tego, co w anime spodoba Ci się najbardziej. Update - zapomniałbym o praktycznie całej twórczości Hayao Miyazakiego i Studia Ghibli - nieśmiertelne anime, które w całości mogą oglądać dzieci a każdy dorosły doceni drzemiącą w nich mądrość, jeżeli sam ją posiada. Najwięcej informacji znajdziesz chyba na www.nausicaa.net Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cookie Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 ja bym dorzucił do tego Rurouni Kenshin OVA1, Trigun, GTO, FLCL, Akira, Golden Boy, BECK( w takiej kolejności) i mamy całkiem fajną listę must-see. a jak EL podobało ci sie ze względu na gore, to mogę polecić film Ichi the Killer, który jest na podstawie mangi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 (edytowane) +Berserk - miażdżące dark fantasy, ale manga lepsza. Anime kończy się w takim momencie, że widz ma ochotę kogoś zaj...bać ;] Mój osobisty numer jeden.ja osobiscie nie moglem uwierzyc, ze to koniec anime, szczegolnie przez ten pierwszy odcinek :? . netu jeszcze wtedy nie mialem i myslalem ze mnie kumpel w balona robi :P Edytowane 16 Listopada 2005 przez Jin* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 +Shingetsutan Tsukihime - zobacze :blurp: +Cowboy Bebop - kilka odcinkow widzialem, moze sie skusze ;] +Fullmetal Alchemist - zmiazdzylo mnie to anime +Ghost in the Shell, Ghost in the Shell -Innocence - jedynka imo byla bardziej wywazona graficznie i klimatem, dwojka natomiast takie... powiedzmy ze jestem poza glowna grupa docelowa ;] +Ghost in the Shell: Stand Alone Complex 1/2nd gig - gdzies dzisiaj przynioslem te cd :twisted: +Neon Genesis Evangelion - po krotkiej recenzji a'la psychodrama pod koniec jakos omijam +Texhnolyze - rozejze sie :wink: +Full Metal Panic +FMP Second Raid - skonczylem na ~48ep i mnie jakos zmeczylo. +Full Metal Panic? Fumoffu! - hmm... nei? +Hellsing - fajne, fajne. muza wrecz swietna +Berserk - kazdy chwali... moze czas zobaczyc? ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 ja osobiscie nie moglem uwierzyc, ze to koniec anime, szczegolnie przez ten pierwszy odcinek :? . netu jeszcze wtedy nie mialem i myslalem ze mnie kumpel w balona robi :P No ja po obejrzeniu zapuściłem błyskawicznie neta, żeby upewnić się, czy to faktycznie był ostatni odcinkek. Skończyło się ściąganiem mangi na drugi dzień... A jeśli chodzi o ten pierwszy odcinek, to jest tak, jak w mandze, z tym, że tam ten wątek z Gattsem - Dark Swordsmanem ciągnie się jeszcze kawałek dalej, i dopiero następuje restrospekcja, która jest tematem anime, a która w mandze zajmuje dwa rodziały tylko (jakoś chyba 13 i 14) i jest w niej obszerniejsza. Jeżeli ktoś oglądał anime a nie czytał mangi, to proponuje naprawić ten błąd możliwie szybko ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Berserk: czas zobaczyc, a potem czas sie zawziac i przeczytac te 265 rozdzialow mangi, jakie dotad wyszly. A po przeczytaniu isc zastrzelic tworcow anime ;) @Jin - ja przez 3 dni meczylem google, wyszukiwarki torrentowe i emula :) A potem znalazlem mange... Aha, od razu uprzedzam: Berserka zaczynac od anime, ktore samo w sobie jest swietne, ale w porownaniu z manga po prostu blednie. CO do filmow Ghibli - rewelacyjne, jak ktos chce pokazywac dzieciom to wszystko poza Ksiezniczka Mononoke - chyba ze macie ochote tlumaczyc dziecku latajace odciete konczyny itp. sceny ;) Film bardzo fajny, ale zrobiony duzo realistyczniej niz reszta tworczosci Ghibli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cookie Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 na otarcie łez po Berserk'u :wink: moża sięgną po Gungrava, to jest niemalże kopia Berserka, tylko że zamiast świata rycerzy mamy mafie, nie jest to ten sam poziom co Berserk, ale przyjemnie sie ogląda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Aha czyli jak cholernie podobal mi sie Gungrave to moge spokojnie siegnac po Berserka? Warto wiedziec ^_^ Hmm chyba wezme kilka dni urlopu i dobry TV ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phase Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 (edytowane) No ja po obejrzeniu zapuściłem błyskawicznie neta, żeby upewnić się, czy to faktycznie był ostatni odcinkek. Skończyło się ściąganiem mangi na drugi dzień... A jeśli chodzi o ten pierwszy odcinek, to jest tak, jak w mandze, z tym, że tam ten wątek z Gattsem - Dark Swordsmanem ciągnie się jeszcze kawałek dalej, i dopiero następuje restrospekcja, która jest tematem anime, a która w mandze zajmuje dwa rodziały tylko (jakoś chyba 13 i 14) i jest w niej obszerniejsza. Jeżeli ktoś oglądał anime a nie czytał mangi, to proponuje naprawić ten błąd możliwie szybko ;]eh, ja nawet nie ogladalem anime do konca (i do teraz nie obejzalem ostatniego odcinka) i dorwalem jak najszybciej manga... manga to w glowie mi sie nie miesci, z ciekawosci dodam ze autor berserka powiedzial ze berserk spokojnie moglby isc przez chyba kolejne 25-40 volums, co zajmie z >kilkanasie lat kazdy kto czyta manga niech sie upewni czy ma chapter 83 w volume 13, bo ten rozdzialm zostal usuniety na prosbe autora z publikacji poniewaz ujawnial zbyt wiele informacji..(to jest na temat boga - idea, oraz przemianie griffitha). tak w ogole to ktos z was wpada na jakies zagraniczne fora o anime? Edytowane 16 Listopada 2005 przez phase Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Ja jestem na boxtorrents - choc ostatnimi czasy forum troche zjechalo z poziomem, noobstwa sie nazlazilo a sporo fajnych ludzi przestalo zagladac (albo robi to bardzo rzadko). Nick ten sam, co tutaj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 @Dijkstra Obrazki moze nie powalaja (sam sie zdziwilem po kompresji jpg) ale podczas filmu jakosc jest elegancka. @Orgiusz Jesli lubisz absurdalny humor polecam Excel Saga - ja lezalem i kwiczalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Hmmm, Elfen Lied w wersji szerokoekranowej, na 42. calach... kusi, kusi :) Jak jest dzwiek kodowany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 Właśnie obejrzałem (w końcu) nowego Appleseeda - nie powiem, nawet fajnie mi się oglądało, graficzne lepiej przyswajalny niż FF:AC. Natomiast jedno jest pewne: Basement Jaxx w openingu wymiatają ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaz Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 A ktoś z Was oglądał Wolf's Raina? Anime jest w mojej czołówce i jak najbardziej polecam, trochę przygnebiający klimat i wspaniały pomysł ^^ Godnym polecenia jest Jin-roh, ale też jest to dość ponury film. A na rozluźnienie FLCL i Golden Boy ;] Jeszcze Bastard jest wg mnie dobrym anime, szkoda że tylko 6 epów, musze mange gdzieś dorwać :> A oglądaliście Black Heaven? O pasji człowieka do gry na gitarze oraz pokonywaniu kosmitów dzięki niej :) Ale polecam. @Orgiusz Obejrzyj koniecznie NGE, klasyka anime, ja jeszcze nie znalazłem lepszego anime, a troche się naoglądałem B) PS. Jak to jest w końcu z tym sciąganiem z irca? Ktoś może polecić jakieś dobre kanały? bo jestem zupełnie zielony jeśli chodzi o irc'a :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 Właśnie obejrzałem (w końcu) nowego Appleseeda - nie powiem, nawet fajnie mi się oglądało, graficzne lepiej przyswajalny niż FF:AC. Natomiast jedno jest pewne: Basement Jaxx w openingu wymiatają ;] A Paul Oakenfold w pierwszej scenie walki (w ruinach) tym bardziej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 A ktoś z Was oglądał Wolf's Raina? Anime jest w mojej czołówce i jak najbardziej polecam, trochę przygnebiający klimat i wspaniały pomysł ^^ Sorry, ale ja sie z Tobą nie zgodzę - ledwie strawiłem to anime. No i wciąż pozostaje ono jedynym znanym mi anime posiadającym cztery odcinki recapowe oddzielające sezony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 @costi Dzwiek jest kodwany AAC 5.1 (jpn,eng) @Dijkstra W jakiej wersji jezykowej ogladales?? Bo ja w domu jpn a w kinie dawali eng i eng wypada duzo slabiej. @Xaz Wiekszosc grup subujacych jest na serwerze irc.rizon.net Jaka nazwa kanlu to juz najlepiej na ich stronach szukac. Ja tez jestem zielony z IRC'a Ale w opcjach DDC serwa wylacz albo usun filtr rozszerzen (bo innaczej nie bedziezs mog sciagac plikow mkv) Podstawowe komendy to: @find xxx !list Boty zazwyczaj maja nazwe grupy w nazwie np. [AHQ]Archive wpisz w kanale: /msg 'bot name' xdcc send #1 (w polu 'bot name' wpisz nazwe bota ) a dostaniesz liste plikow jaka posada dany bot. Tutaj masz po angielsku niezbedne minimum do sciagania z irc'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 @Dijkstra W jakiej wersji jezykowej ogladales?? Bo ja w domu jpn a w kinie dawali eng i eng wypada duzo slabiej. Ale co oglądałem - Wolf's Rain? W jakim kinie to dawali? Ktoś to przeżył? Jaki odsetek ludzi padł przy recapach? ;] Żadnego anime nie ogladałem w języku innym niż japoński. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...