Skocz do zawartości
phranzee

Anime

Rekomendowane odpowiedzi

Nie oglądałeś Evangeliona? To najwyższy czas się z nim zapoznać ;)

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Czyli sugeruje, że oczywiście masz obejrzeć, imo genialne anime, najlepsze lub jedno z najlepszych, jakie oglądałem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mowisz Evangelion, myslisz Asssuka ^^, (a jednak istnieje :D )

Dołączona grafika

A co do anim, kumpel wkoncu podrzucil mi Hajime no Ippo i musze przyznac, ze oglada mi sie baardzo przyjemnie.

Zreszta jedna z lepszych traktujaca o sporcie.

Edytowane przez s0n1c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Ogladal ktos Devil May Cry?

Sam zastanawiam sie nad tym anime , czy warto? Oceny ma niskie , a w gre gralem :D Czesc 3SE. Skoro tak to raczej daruje sobie , widzialem oceny w granicach 6.5 czyli cos czego juz nie tykam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Evangelion nie porywa. Evangelion przez całą serię jest średni, a po dwóch ostatnich odcinkach zostawia Cię tak: "????????????????????????" ;).

Zgadzam sie z tym , z tyz ze problem jest taki iz te dwa ostatnie odcinki pozostawiaja po sobie > ???? oraz smiech...

Ukazanie postaci jest perfekcyjne , reszte imho zepsuli...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zrozum mnie źle Firekage, z biegiem czasu NGE zaczyna mi się nawet podobać, ale wciąż nie opuszcza mnie wrażenie, że gdyby te dwa odcinki były normalne to wszysyc by o tym anime szybko zapomnieli (nawet gdyby zostawiały jakieś otwarte, ale NORMALNE zakończenie).

PS A co ja w ogóle rozumiem pod terminami: 'normalny odcinek' i 'normalne zakończenie' - to nie mam pojęcia ;) .

Edytowane przez Thomas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...ale wciąż nie opuszcza mnie wrażenie, że gdyby te dwa odcinki były normalne to wszysyc by o tym anime szybko zapomnieli...

Bo tak by było.

Zakończenie oglądałem tak: :blink: , 0_O i kto wie jak jeszcze...

I chyba to rycie pod koniec jest najfajniejsze w tym anime...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Od siebie polece Basiliska. Ciekawe , interesujace , brutalne , wciagajace oraz niezwykle klimatycznie. W sumie to dramat... Wczesniej pisalem o nim obszerniej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głucho w temacie.

Myself; Yourself - założyłem, że będzie to spokojne anime, przy którym sobie odpocznę od weekendowej nauki. Po pierwszym kontakcie postanowiłem, że zaszczytne miejsce oceny tymczasowej zajmie liczba 6.5. Głównie za sprawą bajecznej (a dokładniej: nadzwyczaj pasującej do takiego tematycznie anime) kresce - rewelacyjnie narysowane postaci, bogate otoczenie, solidna animacja i cukierkowe kolorki.

Pierwszego dnia spotkania z maiserufu; yuaserufu (jak to przyjemnie brzmi!), kiedy to obejrzałem 7 odcinków, moje odniesienie to tej serii wiele się nie zmieniło. Kolejnego jednak wieczoru...

... Kiedy dorwałem 8. (a z czasem 11.) odcinek, sytuacja uległa polepszeniu. I mimo że dyskomfort powodowała ocenzurowana wersja telewizyjna ocena brnęła w górę. I odnośnie cenzury: dzierlatka przecięła sobie palec przy obieraniu jabłka, pokazują ten paluch i ukazuje się na nim czarna maź w postaci małej kropelki. Parę odcinków wcześniej jednak, inna dziewucha wypruwała wnętrzności rybie, towarzyszyła temu pokaźna ilość krwi - cenzury brak.

Moment, w którym Sana spogląda na list o treści "help me" był niesamowity, aż poczułem dreszcz na plecach. Okropnie irytujący był zarząd szkoły, ingerujący w życie uczniów i naruszający ich prywatność.

Zakończenie było stosunkowo proste, ale jakże wiele ukazujące i rozwiązujące (niemal) wszelkie wątpliwości.

Na podsumowanie: Myself; Yourself uważam za wersję light (baaardzo light) School Days.

Edytowane przez Vennor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sie zbieram po Tengen Toppa Gurren Lagann

9/10 bo doskonale sie ogladalo. nie mowiac ze w ekspresowym tempier ;]

Postacie, akcja, stopniowo mniej humoru za to wiecej dramatyzmu ( chociaz bez przesady ). Troche razila mnie finalowa walka ale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zrozum mnie źle Firekage, z biegiem czasu NGE zaczyna mi się nawet podobać, ale wciąż nie opuszcza mnie wrażenie, że gdyby te dwa odcinki były normalne to wszysyc by o tym anime szybko zapomnieli (nawet gdyby zostawiały jakieś otwarte, ale NORMALNE zakończenie).

PS A co ja w ogóle rozumiem pod terminami: 'normalny odcinek' i 'normalne zakończenie' - to nie mam pojęcia ;) .

Jeżeli mówi już sie o NGE jako całości, to co do dwóch ostatnich odcinków, wystarczy obejrzeć preview pod koniec 24 odcinka aby wiedzieć że:

Dołączona grafika

A i muszę napisać iż dzisiaj wyszedł pierwszy ep Mnemosyne i ze zdziwieniem napiszę że był świetny, co jest niezmierne dziwne biorąc pod uwagę, że może być to pierwsze dobre anime od studia XEBEC.

Edytowane przez cookie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i po Death Note, lekko rozczarowany zakończeniem,

myślałem że będzie new world ;D

Sorry!

->Black_war

bierz się za Monstera!!!

Edytowane przez Marcin_gps

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słyszeliście utwór z endingu Spice and Wolf? Rocky Chack - Ringo Biyori, zakochałem się.

Wracając do Myself; Yourself - trochę to za krótkie, dziś czuję, że chciałbym dłużej pobyć z bohaterami.

Co by tu jednak obejrzeć dziś...

Edytowane przez Vennor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co by tu jednak obejrzeć dziś...

http://narcissu.insani.org/down.html

zajmie Ci to 8 godzin. warto nawet dla samej muzyki.

Klimaty Hatsuki, Iriya, Kimi ga nozomu Eien.

W skali anime dałbym mu 9,5 ( evangelion to nie jest :> )

Jak chcesz sie spłakać i nieruszać przez 3 dni to polecam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właściwie nie wiem dlaczego wspominacie o grach, ale to lepiej dla mnie. Jednak po tym, co zobaczyłem w (grze) School Days staram się od tego typu zabaw stronić.

Aczkolwiek to urocze dziewczę na tytułowej stronie mnie podbudowało. Skoro sesq poleca, nie może to być nic złego! Czytam, czytam i coraz bardziej mnie zadziwia... Ale już dość, wolę poznawać historię czynnie. Same obrazki z nagłówków wprowadzają mnie w zadumę. Muszę to mieć, muszę to mieć, muszę...

To będzie moje (właściwe) pierwsze doświadczenie z visual novels - mam nadzieję, że jeśli mi się spodoba, polecisz mi coś równie dobrego.

A na uboczu - mam The Cockpit w wersji MWizard! Zostawiam jednak na jutro. Chyba, że mnie pochłonie Narcissu.

Edytowane przez Vennor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właściwie nie wiem dlaczego wspominacie o grach, ale to lepiej dla mnie. Jednak po tym, co zobaczyłem w (grze) School Days staram się od tego typu zabaw stronić.

Aczkolwiek to urocze dziewczę na tytułowej stronie mnie podbudowało. Skoro sesq poleca, nie może to być nic złego!

To będzie moje (właściwe) pierwsze doświadczenie z wideo nowelami - mam nadzieję, że jeśli mi się spodoba, polecisz coś równie dobrego :).

A na uboczu - mam The Cockpit w wersji MWizard! Zostawiam jednak na jutro. Chyba, że mnie pochłonie Narcissu.

Visual Novel, nie video novel

narcissu fajne na poczatek, moje pierwsze chyba.

jest tez inne, twórców Clannad, Kanon, Air - wiec chyba nie trzeba reklamowac, ale w sumie było sredniawe :] narcissu 2x lepsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Visual Novel, nie video novel

narcissu fajne na poczatek, moje pierwsze chyba.

jest tez inne, twórców Clannad, Kanon, Air - wiec chyba nie trzeba reklamowac, ale w sumie było sredniawe :] narcissu 2x lepsze.

Ups, rzeczywiście. Jutro zainstaluję i postaram się przyzwyczaić do historii na statycznych (tak?) obrazkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi