AragornPL Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 (edytowane) Jestem po 18 odcinkach Kanona 2006. Całkiem fajne anime, piękna grafika, ciekawe postacie. Opowiada kilka historii, jedne są poruszające, inne tajemnicze, a wszystkie kręcą się wokół głównego bohatera. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Aktualnie doszedłem do momentu, gdzie Shiori ma się umierać. Jak się zachowa Yuichi? Niestety, tego dowiem się dopiero w środę, ponieważ dziś nie znajdę ani chwili na oglądanie (co nie znaczy, że nie będę się dobrze bawił ;)). BTW Jest to pierwsze anime, które oglądam na nowym monitorze - szkoda, że nie w 720p, ale i tak nie jest źle. Na początku nie mogłem się przyzwyczaić (nie ogarniałem tego monitora), jednak już się przyzwyczaiłem i jest dobrze :). Edytowane 12 Lutego 2008 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 (edytowane) A jaki to monitor? Ja też początkowo swoich 22" nie potrafiłem ogarnąć wzrokiem, ale zdążyłem się już przyzwyczaić. Kanon - no, mi też się bardzo podobało, niedawno o tym wspominałem. Edytowane 12 Lutego 2008 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tompior Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 No to skonczylem ogladac Death Note. Anime wg mnie bardzo wciagajace ;) Polecam kazdemu, kto jeszcze nie ogladal. Teraz czas na oba filmy pelnometrazowe o tym samym tytule :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 (edytowane) Vennor, też 22, Samsung :). Czytałem co pisałeś na temat Kanona. Akurat od jakiegoś czasu miałem się za niego zabierać. Edytowane 12 Lutego 2008 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Siedzę dzisiaj w szkole, a nagle słyszę: "Death Note". Obracam się jak oparzony :D i... Koleżanka jest tym tak zachwycona że szok :D A ja tym czasem się opierniczam nieziemsko. Zacząłem 4 różne animce, ale żadnego nie obejrzałem powyżej 4 epka :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 (edytowane) Mnie tymczasem pochłonęło Fuzetsu Shany. Narcissu poszło w chwilową odstawkę, wybacz, sesq. A o "nawracających" właściwościach Death Note mam już jakieś pojęcie - dwaj znajomi dali się jakiś czas temu namówić; nie kryli zachwytu. Edytowane 14 Lutego 2008 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Jest na sali ktos, kto widzial anime Death Note i czytal mange? Roznia sie (jesli tak to czy bardzo)? Nie chce mi sie za to brac, jesli historie juz znam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 No i skończyłem Kanona. Romans i dramat w jednym, bardzo rozbudowana, wielowątkowa a przy tym tajemnicza i momentami poruszająca historia. Wciąga :). Nie ma to jak lakoniczna, godna spartanina wypowiedź. Próbowałem coś wystrugać przez 15 minut, ale niezbyt mi wychodziło. Następne anime, które obejrzę opiszę o wiele dokładniej ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobli Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 A jaki to monitor? Ja też początkowo swoich 22" nie potrafiłem ogarnąć wzrokiem, ale zdążyłem się już przyzwyczaić. Kanon - no, mi też się bardzo podobało, niedawno o tym wspominałem. na początku miałem problem z ogarnięciem 24"... no wiecie, zez rozbieżny etc., ale już jest ok :) i jak grupa dobra, to nawet stare dobre 700x400 wygląda b. dobrze :) monitor to: HP W2408h Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 A ja tym czasem się opierniczam nieziemsko. Zacząłem 4 różne animce, ale żadnego nie obejrzałem powyżej 4 epka :? Mam to samo-to chyba przez pogodę :lol: A najlepsze jest to, że Lucky Star który mi się diabelnie podoba, również się cholernie wlecze ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Jest na sali ktos, kto widzial anime Death Note i czytal mange? Roznia sie (jesli tak to czy bardzo)? Nie chce mi sie za to brac, jesli historie juz znam... user z tego forum ( pozdrawiam Cie Canti ) mowil mi, ze anime jest nawet lepsze, bo ma nieziemski soundtrack. Polecam Ci przeczekac pół roku i obejrzec anime. / ja jeszcze nie ogladalem anime, ale mam juz je ładnie przygotowane / Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 (edytowane) Mam to samo-to chyba przez pogodę :lol: A najlepsze jest to, że Lucky Star który mi się diabelnie podoba, również się cholernie wlecze ;] Witaj w klubie , mam dokladnie to samo. Od dwoch tygodni probuje ukonczyc ogladanie bardzo krociotkiego , bo zaledwie 13 odcinekowego Hundred Stories , zostaly mi dwa epizody i cos ich skonczyc nie moge , cos nie chce mi sie , a anime wciaga :blink: MACROSS 7 Wstep , czyli o czym to do wafla jest... Dwadziescia piec lat po pewnej bitwie (bez spojlera :D) kolejna flota kolonizacyjna - Macross 7 wraz z mieszkancami umieszczonymi na City 7 (czesc floty , mieszkalna dobudowka dla Macrossa 7 , zamieszkala populacja to kolo jednego miliona osob) , udaje sie w glab galaktyki aby odnalezc nadajaca sie do zamieszkania przez ludzi planete. Ludzie w obliczu wyginiecia wlasnego gatunku (ubiegla woja z Zantraedi - rasa gigantow) podejmuja ten ryzykowny plan , zapada rozkaz od mieszkancow Ziemi , aby flota kolonizacyjna wyruszyla w glab galaktyki. Flota kolonizacyjna dowidzi strategiczny geniusz Max (wiecej przy okazji opisu postaci). Burmistrzem City 7 zostaje bohaterka wojen Zantraedi , dawna Zantraedka - Miria , jednoczesnie pozniejsza zona Maxa , byly pilot wojskowy podaczas wojen z ludzmi. Flota ma rozprzestrzeniac swoja gatunek wzdluz galaktyki i napotkanych planet. Sama flota , jak juz wspomnialem , zawiera okolo miliona osob , ktore zyja tutaj , pracuja oraz bawia sie. Tak , bawia sie jako , ze Macross 7 Fleet to nie tylko okrety bojowe ale "przyczepki" rozrywkowe , budowle naukowe , miekszalne itd , itp. Tutaj musze cofnac sie nieco do tylu i jednoczesnie wyspojlerowac wydazenia , ale pozwalam sobie na to ze wzlgedu takiego , iz w kazdym odcinku jest to powtorzone. A wiec... W 2009 ludzkosc spotyka rase obcych , wspomniana wczesniej Zantraedi , jest to rasa gigantow , ktorzy mimo przeogromnego wzrostu (wysokosc wiezowcow...) przypominaja w zasadzie ludzie. Wybucha wyniszczajaca wojna. Woja na praktycznie niszczy Ziemie (dlatego wspomnialem wyzej o planie Ziemi w sprawie kolonizacji). Jednak po niespelna roku woja konczy sie. W maju 2010 podpisuja zawieszenie broni , formuja Unie Ziemska , w sklad ktorej wchodza dawni wrogowie. Interesujaca rzecza jest to , ze rasa gigantow dostaje propozycje o mikronizacji - zmniejszenie swoich wymiarow na ksztalt wzrostu ludzi. Czesc Zantraedi korzysta z tego. Tutaj , jak wspomnialem wyzej , nawet Miria - pozniejszy burmistrz City 7 decyduje sie na ten zabieg , po nim bierze slub z Maxem. Ta dwojka w czasie toczacej sie wojmy byla jedyna para , ktora na rowni ze soba potrafila walczyc. W 2011 Unia Ziemska wysyla w galaktyke flote kolonizacyjna w celu zachowania wlasnie swojego gatunku. Jest to pierwsza tego typu operacja. Rok pozniej utworzono Mega Road One. Tutaj nastepuje sedno. W 2030 (pod dowodctwem Maxa i Mirii) flota ta zostaje zastapiona Macross'em 7 i City 7 , gdzie umieszono wspomniana wyzej - ogromna populacje wynoszaca przeszlo milion osob. W 2038 flota Maxa wyrusza... Mija siedem lat...mamy 2045...Macross 7 natrafia na powazne zagrozenie. Nieznany wrog napada na miasto , zdazaja sie porwania ludzi , a przede wszystkim "porawania" pilotow. Porwania te jednak nie sa rozumiane jako cos co mozna zdefioniwac naszym slownikiem. Obca flota nie porywa osob fizycznie...kradnie ich sily zyciowe....... Tutaj nastepuje wlasciwe zawiazanie sie akcji... Fabula Tutaj troszke wiecej wspomne , of koz zdazyc sie moze spojler. A wiec zaczynamy. O czym jest obszerna bo 52 odcinkowa seria Macross? Pewnie wiekszosc z Was domysla sie , po wstepie , ze o walce floty kolonizacyjnej z nowym wrogiem... Tez...tez , ale nie jest to glowny watek , tenm jedynie spaja calosc serii. Glownym watkiem (i tutaj wielke zdziwienie dla kazdego kto to ogladal...) jak wspomnialem nie jest walka , mimo ze ta jest na pierwszym miejscu - gownym watkiem Macrossa 7 jest historia rockowej grupy : Fire Bomber. TAK !!! To wspaniala opowiesc uzupelniona fantastyczna muzyka , oglada to sie bardziej niz swietnie , a przy okazji potrafi wciagnac. Fabula , czyli wydazenia moze nie porywaja jak w innych glebszych anime , ale jest na tyle dobrze skonstruowana , ze to sie chce ogladac , nastepuje syndrom nastepnego odcinka , a jesli dodac , ze fabula uzupelniania jest naprawde fantastyczna muzyka (nie tylko same dzwieki instrumentalne , ale i wokalizy , ktorych jest mnustwo) to czego chciec wiecej? Jak wspomnialem , historia dotyczy grupy Fire bomber. W skladzie tej grpy nastepuja pewne przetasowania , odpada chyba trzydziesta juz basistka.. Tak , standardy grupy (mimo tego ,ze na poczatku sa nierozpoznawalni) sa wysokie , a dodatkowo trudno wtytrzymac z niezaleznym "liderem" grupy (w cudzyslowi dlatego ,ze wlasciwym jest kto inny) - Nekkim Basara. Sklad grupy uzupelnia klawiszowiec Ray (faktyczny lider) , perkusistka Veffidas (byla Zantraedi) oraz wlasnie nowo przyjeta basistka , ktora dostaje jednoczesnie angaz na funkcje wolkalistki - mlodziutka bo zaledwie czternastoletnia Marlene , przy okazji...corka Mirii i Maxa... Oj bedzie sie dzialo , bedzie. Anime to przy calej swojej dlugosci nie nudzi. Mimo faktu , ze ogladamy wojne przeplatana wydazeniami z zycia Fire Bombera lacznie z ich koncertami - anime to w zadnym wypadku nie nudzi i nie powoduje znuzenia , a przypominam , ze mamy doczynienia z 52 odcinkami... Czy anime to potrafi poruszyc? Tak , ale od razu dodam , ze nie jest to serial , ktory wywolywac bedzie mase lez , wzruszen i tego typu odczuc. Co to to nie , choc trzeba dodac , ze te sceny , ktore zaliczaja sie do powazniejszych sa dobrze dozowane , nie ma ich wielu ale doskonale podkreslaja charakter serii. Wystarczy wspomniec o takim cukierku jak » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « smierc Lt. Gamlina - widzimy jak szarzuje w obronie Fire Bombera swoim mechem , nagle nastepuje zwolnienie akcji , obraz zmienia sie na czarno-bialy. Widzimy kask Gamlina...ten peka , zalewa sie krwia... Po prostu idzie sie zesrac z wrazenia , a banan z "mordy" na dlugo nie schodzi. WYPAS. Wracajac do sedna , takich scen wielu nie ma , ale to wystarczy aby dokladniej zablebic sie i pokochac Macrossa. Jednoczesnie bedziemy obserwowac pewien » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « trojkat...miedzy Mylene , Nekkim , Gamlinem oraz Alex . kolejny smaczek , ktory jest powazniejsza akcja w tymze serialu. Jednym z najwspanialszych motywow , ktory wlasnie porusza jest motyw » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « pewnego zlego dziada :D , ktory pod wplywem muzyki Basary zmienia sie...odkrywa jej moc. Smaczek , torcik jak ten wspomniany wczesniej. Warto wspomniec jeszcze o Syvill » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « chyba najwspanialsza przemiana osobowosci w Macrosie 7 , niezwykle szczera To juz nie jest nawet tort z wisienka , to jest ogromny TORCIUCHCHCH !! :D Czy jest cos zastanawiajacego? W zasadzie nie , bo fabula jest naprawde prosta , nieskomplikowana ale tutaj nastepuje wyjatek - Nekki Basara prowadzi swojego Fire Bombera w najgorszy ogien walki..Czy walczy? Wlasnie , na to pytanie sami znajdziecie odpowiedz. Jest to niezwykle fantastyczny patent , ktory powoduje to iz anime to nie popada w kolejna kosmiczno-wojenna sztampe. Ten motwy jest po prostu swietny , bylem zszokowany tym faktem. Nekki ma swoiste podejscie to tych spraw. To sie ceni. Czy to serial komediowy? Kolejny raz odpowiedz nie jest prosta i oczywista. W zasadzie nie , bo jak inaczej okreslic to co sie dzieje? Przeciez toczy sie kolejna wojna. Jednak elementy komediowe zdazaja sie , te z kolei jak wyzej wspomniane momenty bardziej powazne (nie bede pisal dokladniej o nich , choc okreslilbym je jednym konktetnym slowem - ale uzycie spojlera byloby bezsensowne) , nie sa przewazajace i nie ma ich wielu jednak zdazaja sie. W zasadzie idzie tutaj o humor sytuacyjny , humor wynikajacy z zachowania niektorych postaci. Czy to anime jest serialem jedno-watkowym? Nie. Nic wiecej nie napisze :D Musze jeszcze uzupelnic fabule o jedno slowo - protodevilyn. Sami szukajcie :D Tyle starczy. Dodam od siebie , ze pokochalem Macrossa 7 , cos niesamowitego mimo faktu nieposiadania "wyczesanej" , szokujacej , kopiacej , rozwalajacej fabuly. Ten serial jest przykladem na swietna robote , pokazujaca ze nie zawsze trzeba widza fabularnie szokowac , by ten ogladal z zachwytem dana serie. NA PLUSSSSSSSS!!!!! Postacie Kolejna mocna strona Macrossa 7. Postaci jest multum , maja dobrze przyswajalne imiona dzieki czemu nie gubimy sie w uniwersum. Glowna role gra oczywiscie Fire Bomber w wyzej wspomnianym skladzie. Troche o nich. Nekki - koles w wieku okolo 20-25 lat. Swietny pilot , fantastyczny gitarzysta. Calym sercem oddany muzyce , Basara ma swoista misje , ma pewne zadanie do spelnienia , ktore sam sobie narzucil - jest to jego zyciowy cel. Jedoczesnie niezwykle wazny dla calego Macrossa 7. Mozna o nim powiedziec , ze jest perfekcjonista..ale cholernie niezaleznym. Nie jest punktualny , w zasadzie jesli mu sie cos nie podoba to nie bedzie tego robil. Jego podejscie dla wielu moze byc lekko szokujace , a jesli nie to przynajmniej mocno denerwujace. Olewak , luzak... Brzydzi sie wojna , wojskiem... Mylene - calkowite przeciwienstwo Basary. Punktualna , dokladna , sumienna. Zostaje zaangazowana , sama poswieca sie rowniez mocno dla zespolu jednoczesnie jako...menager... Jej glowym celem , oczkiem w glowie jest rowniez ta rockowa grupa , ale podchodzi to tego zupelnie powaznie. Mylene znacznie pozniej odkyrwa » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « co Basara mial na mysli mowiac , ze muzyka wyplywa z serca... To odkrycie dla niej bedzie lekko szokujace. Ta zywa , niezwykle szczera i gubiaca sie w konwenansach damsko-meskich "kobietka" jest , jak wspomnialem wyzej , corka Mirii oraz Maxa. Dodam , ze siodma corka , ta przeszla mikronizacje :D Ray - o nim wiele nie wiemy , w zasadzie podbnie jak i o Basarze. Byly as lotnictwa , ktory pod wplywem pewnego przecycia oddaje skrzydla , osiada na ziemi. W pewnym monencie nawet stacza sie , az wreszcie poznaje bardzo mlodego Basare. O niem wiele nie wiemy , jak wspomnialem wyzj , to co napisalem jest po czesci wyniesnione jeszcze z OAV'ek. Veffidas - perkusistka. Zabawna postac z racji tego , ze przez 52 odcinki odezwala sie bodajze dwa , moze trzy razy... Jest opetana mania perkusyjna , wybija bicie w kazdym wolnym czasie , w zasadzie u niej to odruch. Byla artystka "cyrkowa" , Zantraedi , poddana mikronizacji. Max - dowodca Macrossa 7 , ojciec Mylene , maz Mirii. As lotnictwa , klasa sama dla siebie. To jemu powierzono dowodctwo nad cala misja , w czasie ktorej czesto podejmuje trudne decyzje. Miria - rowniez doskonaly pilot , matka Mylene , zona Maxa , z ktorym to nieustannie kloci sie. Klotnie dotycza dobra City 7 , ktore stawia wyzej nad dobrem calej floty...zawsze narzeka na to co robi armia , ale w dobrym celu. Jest to jedna z moich ulubionych postaci z Macrossa 7. Blyskotliwa , odwazna , madra kobieta , ktora troszczy sie jak dobra matka o swoje dzieci , potrafi jedoczesnie wskoczyc do VF i walczyc w imie swoich "owieczek". W czasie pierwszych odcinkow wydawalo mi sie , ze bedzie to postac , ktorej nie da sie polubic , okazalo sie to bledem. To moja ulubiona postac z tego serialu. Nie opisuje reszty , powinienem opisac jeszcze LT'Gamlina..ale tego nie zrobie :D Muzyka Jak juz mowilem , po prostu jest wspaniala. Kazdy spiewany utwor to perelka. Tutaj nie ma co dywagowac , ocena 10/10 za muzyke jest i tak za niska...Ktos zapyta : ile jest utworow - odpowiem kilka. Czy one nie nuza po 20 odcinkach? Nic , a nic !!! Chce sie tego sluchac bo nie dosc , ze swietne wokale to dla milosnika gitary elektrycznej beda smaczki. Bicie jest wypasione :D LOL , to anime , a nie koncertowka :D Kreska Odpalilem i zdebialem. Tak wyglada serial z 94 roku? Aha , to czas zbierac grabki a wiekszosc powinna sie od nich uczyc. Opisze tylko sam poczatek. Widzimy idacego Nekkiego w strone "jakby" tarasu. Tam na tarasie patrzy w dol , widzimy rzeke , przyrode. Nagle kamera zaczna sie gwaltownie cofac , postacie i przedmioty maleja , kamera oddala sie w zastrzajacym tempie. Widzimy jak zmniejsza sie obraz , cofa , cofa i nagle widzimy w calek okazalosci City 7... WYPAS , a to starenki serial. Kolejny plus. Tyle jesli idzie o kreske. Ocena? Tak , od razu wiedzialem ,ze bedzie mocne 8.5/10 z tym ,ze zastanawiam sie caly czas nad 9/10 bo to naprawde dobry serial , moze nagiac ocene? Ta broni sie sama z siebie , wydaje mi sie ze problemem jest...mala ilosc odcinkow :D :D Ogladalem jeszcze OAV'ki oraz The Galaxy Is Calling Me , czyli oficjalny filmik , tych nie bede opisywal. Dodam tylko tyle , ze OAV'ki dopowiadaja troche i historii , dziecinstwie Basary oraz losach Raya i tyle. Film natomiast to luzny epizod...i tyle. Jestem fanem tejze serii Maly prezent - VENNOR , SLUCHAJ !!!!!! Holy Lonely Night - wypas...NO1 http://pl.youtube.com/watch?v=rh25-V63IBk&...3E&index=45 Op- to wyzej opisalem w temacie kreski...muzyka tez rzadzi http://pl.youtube.com/watch?v=pZZfNjY1Y3k&...3E&index=46 Ending - ten jest troszke slabszy http://pl.youtube.com/watch?v=ZPY5efwd2MY&...3E&index=47 Totsugeki Love Heart - wypas.. http://pl.youtube.com/watch?v=eYkrSkQKrlY&...3E&index=52 Edytowane 14 Lutego 2008 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobli Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 ...cóż, sam przygodę zacząłem od Macross 0, i myślałem że na tym skończę (nie dlatego, że mi się nie spodobało - uwielbiam tę serię, ale tak jakoś...), ale teraz po pwszym epku Macross F, to chyba zdecyduję się na resztę... (7 już się ciągnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Jesli sie nie myle to Macross Froniter ma tylko 1 epizod :| http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=5415 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 (edytowane) Maly prezent - VENNOR , SLUCHAJ !!!!!! Holy Lonely Night - wypas...NO1 2912855[/snapback] Jesli sie nie myle to Macross Froniter ma tylko 1 epizod :| http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=5415 Okrzyknięty został serią TV, więc jednego odcinka mieć nie może. To kwestia czasu. Edit: Fire Bomber - Totsugeki Love Heart słucham już trzeci raz z rzędu. Przydałby się jednak jakiś flac. Edit2: Wspaniałe... Edytowane 14 Lutego 2008 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 I w związku z powyższym: ma ktoś pojęcie w jakiej kolejności powinno się oglądać serię Macrosstak, trzeba zacząć od Narcissu :), a potem: http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=rel&aid=442 Ale i tak zawsze najlepiej sie oglada wg. daty wydania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobli Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Jesli sie nie myle to Macross Froniter ma tylko 1 epizod :| 2912866[/snapback] A to i przy okazji spytam o kolejność oglądania Ghost in the Shell. najpierw film: Ghost in the Shell potem: serial GitS SAC potem: film GitS SAC The Laughing Man potem: serial GitS SAC2 potem: film GitS SAC2 Individual Eleven potem: film/special GitS SAC3 Solid State Society kiedykolwiek po pwszym filmie: GitS2 Innocence (jest wersja Blue-Ray :) nic nie pomyliłem chyba... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 (edytowane) tak, trzeba zacząć od Narcissu (...)Tak, tak! Tuż po Shanie. :lol2: (...)Arigatougozaimashita Edytowane 14 Lutego 2008 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 najpierw film: Ghost in the Shell potem: serial GitS SAC potem: film GitS SAC The Laughing Man potem: serial GitS SAC2 potem: film GitS SAC2 Individual Eleven potem: film/special GitS SAC3 Solid State Society kiedykolwiek po pwszym filmie: GitS2 Innocence (jest wersja Blue-Ray :) Laughing Man i Individualist Eleven to sa zdaje sie recapy odpowiednich sezonow serialu? Co do reszty - pare stron wczesniej bylo to dokladnie omawiane, co po czym i dlaczego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Było było, z mojego powodu też ;] Grobel, Firekage, rzeczywiście chyba coś w powietrzu musi być :D Ehh może w przyszłym tygodniu jakieś Dennou Coil zacznę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Musi, musi, bo u mnie lezy Code Geass i nie moge sie zmusic, zeby zaczac... Inna rzecz, ze skutecznie mnie od tego odciaga Mass Effect na 42" LCD FullHD czekajacy w piwnicy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 to moze jak zaczniecie ogladac anime dla przyjemnosci a nie z przymusu, to bedzie wam to szybciej szlo..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 (edytowane) to moze jak zaczniecie ogladac anime dla przyjemnosci a nie z przymusu, to bedzie wam to szybciej szlo.....Sesq...raczej kazy z nas oglada to z zamilowania , nie z przymusu ale czasem nastepuje przesyt i trzeba odpoczac , aby nabrac sily i ze zdwojona moca powrocic do tych wspanialych i przebogatych opowiesci. Tak ja to widze , bo po 52 epkach , 4 oavkach i 1 filmie dotyczacym Macrossa 7 wzialem sie za 100 Stories i....musialem dac na wstrzymanie. Do tego ciemno , zimno :-P Jednoczesnie nie kazde anime ta sie na raz lyknac , Paranoja jest tego przykladem , tak samo jak i Phantom...a ja trafilem na takie kolejne , ktorym to jest Hundred Stories... Edytowane 14 Lutego 2008 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Bakuretsu Tenshi 7/10 bo wytrzymalem do konca. Jesli naprawde chcecie obejzec sobie slabe anime i wylaczyc mozg - znajdzcie sobie cos innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 (edytowane) Bakuretsu Tenshi 7/10 bo wytrzymalem do konca. Jesli naprawde chcecie obejzec sobie slabe anime i wylaczyc mozg - znajdzcie sobie cos innego. Pare stron wczesniej sam opisywalem to anime , mi sie podobalo. Kreska , a zwlaszcza wyglad mechow i walk jest godny nasladowania , ale nie powiem aby to mialo skomplikowana fabule jak GITS :D BTW - skad masz avka bo meczy mnie to. Podobne do Reki z Haibane ale ta nie miala obraczej :D Edytowane 15 Lutego 2008 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Od kiedy logo Asusa jest podobne do Reki? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Na PCL ;] Tu juz tez [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 pewnie Nana, bo Orgiusz kocha to anime. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Nia ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 (edytowane) Edit: Fire Bomber - Totsugeki Love Heart słucham już trzeci raz z rzędu. Przydałby się jednak jakiś flac. Edit2: Wspaniałe... Masz lepsza wersje , bardziej wyrazna , lepsza jakosc itd !!!! : 2913907[/snapback] Nia ;] Dzieks :-P Edytowane 15 Lutego 2008 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...