w00lf Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 Witam. Chciałem się poradzić w sprawie zakupu procesora płyty i ramu 2GB lub 2x1GB mam na to 700-750 zł. Zawsze miałem komputer na AMD teraz myślę czy nie przejść na Intela. Myślałem nad C2D używka E6600 ~ 350zł jakaś płyta do 300 zł no i te pamięci. Potem przyjdzie kolej na resztę: grafika, dysk i dokupienie więcej pamięci. Prosiłbym o podpowiedzi czy lepiej dalej zostać na AMD czy przejść na Intela i co byście za ta kwotę polecali. Dziękuje i Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 Athlon II 250 ASRock A780GXH OCZ 1066MHz CL5 2GB Zmieścisz się spokojnie, jak nazbierasz kasy to dokupujesz 2 taką samą pamięć i masz 4GB szybkiego ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w00lf Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 (edytowane) No spoko ale wolałbym płytę bez zintegrowanej grafiki nie jestem pozytywnie do takich rozwiązań przekonany a kartę mam już w sumie 8800GTS zamiast tego 7300GT może coś innego... ?? EDIT: http://www.komputronik.pl/Podzespoly_PC/As...pelny,id,70673/ a to co to za płytka ?? Edytowane 28 Czerwca 2009 przez w00lf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 Ta integra na nic nie wpływa negatywnie, to już całkiem nowa epoka a nie to co kiedyś, że jak mobo z integrą to słaba i marne OC. Spójrz na płyty z 790GX, mają integre a mimo to są to jedna z najlepszych płyt. A 790GX to tylko podrasowany 780G.... Mam to mobo i wiem co mówię, kręci się wyśmienicie, umozliwia odblokowanie dodatkowych rdzeni (w tym athlonie się to nie przyda, ale może na przyszłość...) Ten Asus nie jest zły, ale gorszy od ASRocka mimo że droższy. ASRock ma jedną z najlepszych zintegrowanych kart dźwiękowych, najlepszą zintegrowaną grafikę, kęci się bardzo dobrze, ma świetne możliwości, czego chcieć więcej od płyty? A jeszcze co do tej integry to spójrz na to trochę inaczej, jak np padnie Ci ten GF 8800GTS to nie zostaniesz na lodzie. Albo flash biusu karty... podpinasz monitor pod integrę i nie musisz się bawić w żadne karty na PCI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubis Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 Są jakieś asrocki z integrą nvidii ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 Są ale to starsze modele chyba, nie mają obsługi ACC i OC na nich chyba też jest ciut gorsze, ale i tak niezłe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubis Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 E to chyba nie warto. Bo pomyślałem o hybrid sli, czy jak to się tam nazywa. Czyli, że integra działa jako karta do psyhx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobydoo19911 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 (edytowane) płyty na 780g przeważnie są bardzo dobre i tutaj dobrze ci radzą z wyborem mobo z takim chpsetem. athlon II 250 też powinien być spoko (ale tego ci nie moge zapewnić bo nie mialem z nim styczności a nie widziałem jego testów)a pamiątki weź kingstonki hyperx albo goodramy pro Edytowane 28 Czerwca 2009 przez scoobydoo19911 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Testy są na pclabie wraz z Phenomem II x2 i jest tez kilka zagranicznych. Poza tym jeden z forumowiczów go ma i bardzo chwali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w00lf Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Pewnie wezmę tego Athlona II X2 250 ogólnie budżet wzrósł o jakieś 100 zł, czyli jest 800-850 wezmę pewnie do tego te pamiątki OCZ'a i jeszcze dzisiaj z płytami popatrzę... Dzięki za pomoc. P.S. Inna recka niż na PCLABie: http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/A...trona/5479.html Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w00lf Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Panowie a co sądzicie o http://www.allegro.pl/item669186881_amd_ph..._fv_zabrze.html ?? Chyba jego wezmę do tego ten ASRock A780GXH i RAM wolałbym w jednej kości te 2GB jakiegoś 1066 ale nie bardzo w sklepach są tak sprzedawane tylko 2x2GB a chciałbym coś dobrego: http://www.agito.pl/pamieci-do-pc/ocz-ddr2...04.html?cid=710 na przykład tylko jedna kość żeby dostać. Czekam na opinie czy to dobry wybór dzisiaj pewnie zamówię procka i płytę. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Możesz brać tego X3, to jeden z najczęściej polecanych procków. A tu masz go taniej: http://www.agito.pl/podzespoly-pc/procesory.81.html?ns=1 W ESC masz takie pamięci: http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...oducts_id=11996 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w00lf Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 O dzięki wielkie. a dzisiaj na allegro obczaiłem coś takiego: http://www.allegro.pl/item675138615_gigaby...m2_am2_hit.html ciekawe jak te płytki się sprawują testów nie widać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Moim zdaniem chipset gorszy, niż te od AMD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Płyta nie taka najgorsza, ale: - Jak wspomniał Miguel707 ma gorszy chipset - Gorsza integra - Gorsza dźwiękówka - Bardziej się grzeje - Nie obsługuje ACC Według mnie lepiej brać tańszego i lepszego ASRocka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w00lf Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 (edytowane) Dobra już wiem, co biorę wyszło parę zł wyżej, ale nie dużo: AMD Phenom II x3 710 AM2+ BOX - 433,00 ASRock A790GXH/128M - 335,00 OCZ DDR2 Dual Channel 2x1024MB 1066MHz CL5.0 BOX Titanium Edition - 132,00 Plus przesyłka 917 zł. Wziąłbym tego, 780GXH ale nie ma go w Agito a chce wziąć wszystko na raz. I mam ostatnie pytanie, czym się różni 790GXH od 790 GMH ? Dziękuje wszystkim za pomoc ^_^ Pozdrawiam. Edytowane 2 Lipca 2009 przez w00lf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 GMH vs. GXH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w00lf Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Witam ponownie już chyba ostatnie pytanie, ale wole być pewnym niż później czas tracić. Dzisiaj dostałem procka i płyte. Pamięci zamówię pewnie jutro zobaczę jaka wypłata będzie chodzi mi o to czy na pewno ta płyta je obsłuży i które wziąć ?? http://www.agito.pl/pamieci-do-pc/ocz-ddr2...69.html?cid=716 http://www.agito.pl/pamieci-do-pc/ocz-ddr2...04.html?cid=716 Dziękuje i Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Zamów Goodramy PRO z ESC za 230 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w00lf Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 Te GoodRamy będą lepsze od tych od OCZ'a ?? Czy nie pójdą te OCZe wogóle ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 Goodramy będą lepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w00lf Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 (edytowane) Witam ponowanie :) Mam panowie dwa problemy. Jeden z karta drugi z pamieciami. Z karta sprawa wyglada tak, że nie wchodzi w 1 slot jeden kondensator przeszkadza :/ a drugi slot chodzi x4 tylko :( i teraz mam pytanie czy da sie z tym coś zrobić (aktualizacja biosu ??) mam ver. 1.10 wiem, że musze wrzucić 1.20 ale jakoś zabrać sie nie moge. A moze da sie to jakoś przestawić to by była pierwsza sprawa. A z pamiatkami ustawilem w biosie na 1066 ale timingi nie wiem czy takie maja być jak na 800 czy takie jak sa a wzrosły troche. 800MHz - 5-5-5-18 1066MHz - 5-7-7-24 (chyba nic nie pomieszałem) EDIT: Niby przestawilem w biosie pamiatki tylko nie wiem czy dobrze i ile dac: tRc Dzieki za pomoc. Edytowane 26 Lipca 2009 przez w00lf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...