Gardziel Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 Witam. Ostatnio mój kolega stał się posiadaczem notebooka compaq cq61-110ew. Oczywiście jak to zwykle bywa owy laptop zostal zaopatrzony w Visite. Moj problem polega na tym ze chcailbym na tym laptopie zainstalowac koledze windowsa Xp lecz gdy ma zaczac sie instalacja wyskauje błąd stopu. Podejrzewam iż jest to spowodowane brakiem wsparcia windowsa xp interfejsow sata a na takim standardzie pracuje dysk notebooka. Próbowałem wgrać sterowniki z pendriva poprzez naciscniecie F6 podczas ladowania instalaci xp lecz on nie wykrywa urzadzenia magazynujacego. W jaki sposob mam zainstalowac xp na tym laptopie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 A przypadkiem dysk nie jest ustawiony w biosie na AHCI? Jeśli tak to przestaw na IDE i spróbuj instalacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gardziel Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 A przypadkiem dysk nie jest ustawiony w biosie na AHCI? Jeśli tak to przestaw na IDE i spróbuj instalacji. W tym biosie nie ma nic boza bootem i ustawieniem hasla do niego... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 1: sciagnac stery do sata ze strony compaqa 2: zintegrowac stery z winda XP za pomoca nlite 3: zainstalowac winde Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gardziel Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 zintegrowanie sterownikow z xp nic nie dalo dalej otrzymuje blad stopu... :( pomocy!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 zintegrowanie sterownikow z xp nic nie dalo dalej otrzymuje blad stopu... :( pomocy!!Czyli źle zintegrowałeś moim zdaniem. Wszyscy radzą sobie właśnie w taki sposób, czemu Tobie nie miałoby się udać? Opisz dokładnie jakie sterowniki instalowałeś, skąd je wziąłeś, jaką opcję w nLite wybrałeś itp. W miarę dobry poradnik: http://forum.programosy.pl/integracja-ster...e-vt103623.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Wejdź do bios, przestaw SATA Mode z AHCI na Compatibility (lub ATA). Wtedy normalnie zainstalujesz system bez kombinacji. Sterowniki AHCI można potem zainstalować w działającym systemie i na koniec zmienić ustawienia na AHCI w bios. Opis takiej operacji widziałem gdzieś w Sieci... Mam! O tutaj - całkiem blisko: http://forum.purepc.pl/Socket-423-478-775-...Xp-t252208.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...