sadbre Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 Witam!Planuje zakup dysku twardego 1TB(sata2) do mojego komputera ponieważ 320GB(z tego wd jestem zadowolony do dziś) nie wystarcza.Dysponuję kwotą 350zł(może być oferta z allegro).No i fajnie jak by to był dysk który ma mała awaryjność i był w miarę szybki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 Samsung F1, szybki i cichy. Ewentualnie Samsung F2EG, też cichy, ale trochę wolniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobras Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 NeoMagNeT Czy Samsungi F1 1TB to konstrukcje 3 talerzowe? Ja polecam F2eg bo dysk 1TB to dobry i duży magazyn danych, na dysk systemowy masz swoja 320 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadbre Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 (edytowane) A z tych dwóch który lepiej?WD WD10EADS 1TB sATA II 32MB czy Seagate ST31000528AS 1000GB sATA II 32MB ? Z samusnga mam na miejscu Samsung 1TB 32MB HD103UJ sATA-2 Edytowane 5 Lipca 2009 przez XsAnThE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 (edytowane) Tak, są zrobione na 3 talerzach. Nie bierz nic od Seagate bo to padaki. Edytowane 5 Lipca 2009 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpectatorX Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 Ostatnio miałem ten sam dylemat i wybrałem samsung hd103uj i jestem z niego jak najbardziej zadowolony :-) NeoMagNeT czyżbyśmy mieli podobne doświadczenia? ;-) Miałem swego czasu problemy z kilkoma seagate'ami i wtedy stwierdziłem, że już nigdy nie kupię żadnego seagate'a ani maxtora (maxtor i seagate to ta sama firma). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 (edytowane) Niee, ja akurat z moich Seagate jestem zadowolony bo to stare dyski, ale od jakiegoś czasu Seagate idzie w ilość a nie jakość jak kiedyś. Obecnie ich dyski to totalna loteria, albo trafisz cichy, który nie padnie, albo będzie chodził jak traktor i po jakimś czasie zdechnie. A maxtora mam jednego, jeszcze z czasów kiedy była to samodzielna firma i też chodzi super. Edytowane 5 Lipca 2009 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 (edytowane) http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...oducts_id=17492 czy http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=9900 który Panowie?;] chyba że coś innego zrobic wraid0 Edytowane 6 Lipca 2009 przez wojownik112 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 Ja bym brał Samsunga, ale F2EG za 305 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Ja bym brał Samsunga, ale F2EG za 305 zł.A ja dla odmiany wziął bym Samsunga F2EG. Czy pisałem, że to będzie duża odmiana? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 A ja dla odmiany wziął bym Samsunga F2EG. Czy pisałem, że to będzie duża odmiana? nie bardzo rozumiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 nie bardzo rozumiemAha, no więc chciałem potwierdzić, że Samsung F2EcoGreen zbudowany z 500GB i kręcony rpm 5400 dzięki temu połączeniu osiąga wydajność nieznacznie niższą niż najszybsze dyski 1TB Seagate. Przy tym jest bardzo cichy chłodny, prawdopodobnie znacznie trwalszy z powodu niższej prędkości obrotowej i zużywa połowę energii której potrzebują dyski o prędkości 7200 rpm. Mam nadzieję, ze teraz to wyjaśniłem wyczerpująco ;o) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 teraz tak;] nie trzeba było tego od razu napisac?;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 teraz tak;] nie trzeba było tego od razu napisac?;]I ma 32 mb cache Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadbre Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 To brać Samsung 1TB 32MB HD103UJ sATA-2 ??? Czy WD Green Power? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Aha, no więc chciałem potwierdzić, że Samsung F2EcoGreen zbudowany z 500GB i kręcony rpm 5400 dzięki temu połączeniu osiąga wydajność nieznacznie niższą niż najszybsze dyski 1TB Seagate. Przy tym jest bardzo cichy chłodny, prawdopodobnie znacznie trwalszy z powodu niższej prędkości obrotowej i zużywa połowę energii której potrzebują dyski o prędkości 7200 rpm. Mam nadzieję, ze teraz to wyjaśniłem wyczerpująco ;o) Na jakiej podstawie twierdzisz, że jest cichy? Użytkownicy forum silentpcreview mają odmienną opinię. O ile model 500GB jest chwalony, to 1TB niespecjalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Według mnie z całej konkurencji jest najcichszy. No chyba, że WD Green jest cichszy. Osobiście 1Tb nie testowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadbre Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Tak mi w sumie chodzi żeby z tej 3 wybrać taki który będzie miał większa wydajność niż mój teraz:P i żeby szybko się nie popsuł.W sumie dużo odradza seagate więc on chyba odpada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Ja bym polecił F2, pomimo opinii, że jest głośny, w co osobiście nie wierzę ale w najbliższych dniach sprawdzę. Na pewno będzie wydajniejszy od WD3200AAKS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...oducts_id=17492 czy http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=9900 który Panowie?;] chyba że coś innego zrobic w raid0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
midun93 Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 a jaki dysk do 1,5 TB polecilibyście? Z góry dzięki za odpowiedź! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...