SanDiego Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Wsadziłem proca, grafe, rafy, coolera na proca, wszystko podłączyłem - zasilanie pod Fortrona 500W, dysk i nagryware, podpiąłem kabelki z budy do Front Panel na mobo wg instrukcji i po podpięciu pod zasilanie nic sie nie dzieje ;/ Plyte dzis odebrałem z Reactora, śmierdzi jakąś kupą... Nie wiem co źle zrobiłem... M a ktoś pomysł co można by jeszcze pokombinowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Clear CMOS, jak nie pomoże to wypakuj wszystko, podłącz na pająka na biurku bez napędów i sprawdź jeszcze raz. Zasilanie na pewno dobrze podpięte ? wszystkie kable na swoich miejscach ? Power w zasilaczu włączony ? ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SanDiego Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Tak, wsyzstkie wtyczki na miejscu atx 20 pin i cpu 2x po 4 pin, wyjalem ram, grafe, odpialem dyski i dalej 0 reakcji nawet po clear cmos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Może być płyta muerto, nikt nie powiedział, że będzie działać od nowości. Zakręci chociaż wentylem czy w ogóle ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SanDiego Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Nic sie nie dzieje, wciskam power na budzie i NIC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 (edytowane) Weź to odnieś rano, niech Ci sprawdzą albo wymienią. Upewnij się jeszcze, czy wszystko jest jak należy (listwy, zasilacz, przewody podłączone i włączone) i czy power masz na pewno na dobrej zworce (Gigabyte ma chyba czerwony kolor power). Sprawdź jeszcze czy zworka clear cmos jest w dobrej pozycji bo przez to też nie wystartuje. Edytowane 30 Lipca 2009 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SanDiego Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Sęk w tym, że nie mam czasu ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 No jak płyta martwa to Wielki Manitu nie pomoże i tak czy siak musisz odnieś ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Tak, wsyzstkie wtyczki na miejscu atx 20 pin i cpu 2x po 4 pin, wyjalem ram, grafe, odpialem dyski i dalej 0 reakcji nawet po clear cmosCoś mi z tymi wtyczkami nie pasuje. Zasilacz ma tylko atx 20 pin i 8pin dla cpu? Jakie kolory przewodów są we wtyczkach wpiętych w gniazdo 8pin do zasilania cpu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SanDiego Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 zasilacz ma 1 dużą atx 20 pin i jedną małą 4 pin luzem Zasilanie CPU to są 2 identyczne wtyczki po 4 piny (na płycie jest jedno gniazdo na 8 pinów) i mają kolor czarno - żółty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 (edytowane) Te wtyczki co cpu zasilają nie są identyczne ale mniejsza o to. Ważne, że mają tylko czarne i żółte przewody. W gnieździe atx 24pin masz więc wpięte 20+4pin rozumiem. Nie popełniłeś gafy w stylu przykręcenia mobo bezpośrednio na tacę, bez kołków dystansowych. Kołków nie było za dużo. Zasilacz sprawny, po zwarciu zielonego z czarnym kręci wentylatorem??? Edytowane 30 Lipca 2009 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SanDiego Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Probowalem samo 20 pin i rowniez 20 pin + 4 pin i efekt ten sam Nie popełniłeś gafy w stylu przykręcenia mobo bezpośrednio na tacę, bez kołków dystansowych. Kołków nie było za dużo. Zasilacz sprawny, po zwarciu zielonego z czarnym kręci wentylatorem??? mobo mam przykręcone na metalowe skrzydło, nei mam żadnych kołków, na asrocku tez nie miałem i działało. Zasilacz jest sprawny, ale nic nie zwierałem, bo nie mam czym. Przed wyjęciem Asrocka działał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Na tej płycie jest większy radiator, z blaszką, z napisem Gigabyte - czy jesteś w stanie samym naciśnięciem odlepić ten radiator? (nadal będzie się trzymał na kołkach ale chwilowo będzie pod kątem) Mam tę płytę i nie wiem czy tylko mój taki odlepek czy po prostu dali zwykłą pastę i to normalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SanDiego Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 No u mnie tak jakby nie jest przyklejony do chipsetu, ale posmarowałem go pastą od Scythe od spodu i chipset delikatnie tez. Ten radiator troszke jakby wisi :) Ktoś pisał że na tej płycie da się odblokować 4 rdzeń w Phenomie X3 710. Oczywiście musi byc to rewizja 2.0 płyty. No to postąpiłem wg instrukcji odblokowywania rdzeni no i ... [gluteus maximus]. Co ciekawe, w Evereście jest napisane, że płyta ma SB 700, więc wtf? Na płycie jest jak byk Rev 2.0 i SB700? Ktoś potrafi to wyjaśnić? Bo jakiś mędrzec pisał, że Rev 2.0 ma SB 710... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Everest pewnie źle odczytuje. Rdzeń może być uszkodzony. Co się dzieje po włączeniu ACC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SanDiego Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Co sie dzieje? Hmm nic? :) Bez zmian :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Połączyłem ci te dwa tematy. Nie twórz kilku wątków, pisz w jednym. Wystrzegaj się też double-postow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SanDiego Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Aktualny jest problem z odblokowaniem rdzenia, co do płyty już nie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Skoro masz ACC to płyta musi być na SB710 ;) Za aktualizuj bios, może zadziała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sick Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Na tej płycie jest większy radiator, z blaszką, z napisem Gigabyte - czy jesteś w stanie samym naciśnięciem odlepić ten radiator? (nadal będzie się trzymał na kołkach ale chwilowo będzie pod kątem) Mam tę płytę i nie wiem czy tylko mój taki odlepek czy po prostu dali zwykłą pastę i to normalne. u mnie jest to sam ze lekkim naciśnięciem można przekrzywić chyba to normalne w tym mobasie :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...