YoSHi Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 1) nie mozna - proc albo dziala albo nie (sa sporadyczne przypadki ze dziala ale niestabilnie ale to raczej sie nie zdarzy) dopoki nie podniesiesz napiecia powyzej 1,9V miej pewnosc ze nic sie nie stanie 2) z zasilka kiepsko - napiecie 12V prawie przekracza norme ATX czyli +5% - czyli 12,6V - jezeli napiecie dojdzie do 12,7 zakoncz krecenie i pozbieraj na fortron/source z allegro. Teraz moje pytanie - czy moze ktos zapodac wszystko co wie jak wycisnac lepsze FSB bo w temp pokojowej na 1,7V na chipsecie ledwo 225 wstaje. - chodzi o mody Vchipset itd - jakby mi ktos wytlumaczyl sens tego drutmoda to bylbym wdzieczny tym bardziej ze sam jest czarno na bialym w tej tabeli ze wszedzie 228 a w przypadku T-breada daje to cale 3MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 1) nie mozna - proc albo dziala albo nie (sa sporadyczne przypadki ze dziala ale niestabilnie ale to raczej sie nie zdarzy) dopoki nie podniesiesz napiecia powyzej 1,9V miej pewnosc ze nic sie nie stanie 2) z zasilka kiepsko - napiecie 12V prawie przekracza norme ATX czyli +5% - czyli 12,6V - jezeli napiecie dojdzie do 12,7 zakoncz krecenie i pozbieraj na fortron/source z allegro. Teraz moje pytanie - czy moze ktos zapodac wszystko co wie jak wycisnac lepsze FSB bo w temp pokojowej na 1,7V na chipsecie ledwo 225 wstaje. - chodzi o mody Vchipset itd - jakby mi ktos wytlumaczyl sens tego drutmoda to bylbym wdzieczny tym bardziej ze sam jest czarno na bialym w tej tabeli ze wszedzie 228 a w przypadku T-breada daje to cale 3MHz Tutaj napisalem to co wiem :) (chyba) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Jaki najmniejszy procek mozna wlozyc do tej plyty ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Athlon 500Mhz ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Jaki najmniejszy procek mozna wlozyc do tej plyty ? u mnie teraz jest duron 750 i wszystko ok bo athlon poszedl na gware :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin77 Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 abit nf7-s ver. 2.0 :), prawie jestem zadowolony, pod win98 dżwięk skrzypi :? w filmach i przeskoki w klatkach (chociarz to może być wina kodeka), dżwięk jest miodzio w mp3 :D (sprzedaje live :) ), colin 3.0 wywala mnie po 10 sek. grania :( , po zainstalowaniu xp pro wszystko poszło colin działa, narazie + :) podejrzewam że to wina sterów, narazie z nforce nie miałem styczności więc byki mogą być Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 witaj w klubie abitowców:))) marcin77 pamiętaj musisz przestrzegać abitowego kodeksu - obchodzić sie z płytą wręcz hiperpoprawnie: jeśli nie ma problemów z dyskami/cd-romami/wypalarami itp. to zapodać najnowsze nforce stery - 2.45 , win xp +sp1 dobrze ustawić bios posprawdzać wszystkie nawet najbardziej błache sprawy, zwykle problemy są powodowane przez ludzkie niedopatrzenia zycze powodzenia i szczęśliwego użytkowania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 @YoShi dzięki a co do napięcia to myślałem ze od podkręcania napięcia spadają niech więc ktoś mnie oświeci bo nie wiem czy jak jest wysoko to jest źle? Wcześniej sie cieszyłem jak widziałem te 12.42~12.52 bo myślałem, że mam zapas, że jak podkręce proca to bede miał jakieś 12 i bedzie dobrze Prosze niech sie ktoś o tym wypowie pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Muzi być jak najbliżej wawrtości ustalonej... Ani + ani - ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 @muzycom to jak zaczne podkręcać proca to mi te 12,52 spadnie czy sie podniesie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 powinno spasc ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin77 Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 witaj w klubie abitowców:))) marcin77 pamiętaj musisz przestrzegać abitowego kodeksu - obchodzić sie z płytą wręcz hiperpoprawnie: jeśli nie ma problemów z dyskami/cd-romami/wypalarami itp. to zapodać najnowsze nforce stery - 2.45 , win xp +sp1 dobrze ustawić bios posprawdzać wszystkie nawet najbardziej błache sprawy, zwykle problemy są powodowane przez ludzkie niedopatrzenia zycze powodzenia i szczęśliwego użytkowania dzięki :D , właśnie podejrzewam wine w ustawieniach, dzięki za rady :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 @gaz też tak myślałem jak bede miał czasa to pobawie sie z tym procem dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 abit nf7-s ver. 2.0 :), prawie jestem zadowolony, pod win98 dżwięk skrzypi :? w filmach i przeskoki w klatkach (chociarz to może być wina kodeka), dżwięk jest miodzio w mp3 :D (sprzedaje live :) ), colin 3.0 wywala mnie po 10 sek. grania :( , po zainstalowaniu xp pro wszystko poszło colin działa, narazie + :) podejrzewam że to wina sterów, narazie z nforce nie miałem styczności więc byki mogą być Na Win 98 to tylko ja chodziłem po pokoju przeklinając... :P XP to podstawa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 abit nf7-s ver. 2.0 :), prawie jestem zadowolony, pod win98 dżwięk skrzypi :? w filmach i przeskoki w klatkach (chociarz to może być wina kodeka), dżwięk jest miodzio w mp3 :D (sprzedaje live :) ), colin 3.0 wywala mnie po 10 sek. grania :( , po zainstalowaniu xp pro wszystko poszło colin działa, narazie + :) podejrzewam że to wina sterów, narazie z nforce nie miałem styczności więc byki mogą być Na Win 98 to tylko ja chodziłem po pokoju przeklinając... :P XP to podstawa...xp fajnie chodzi a slyszalem ale jutro i tak zmieniam... ( byc moze nie na dlugo )... jutro bede miec obiecanego przez qmpla windowsa 2003... podobno o niebo lepszy... ciekawe jak sie spisze... I czy moze ktos powiedziec jaki jest bios ktory nie zaniza temperatur?? 11*C na starcie mnie troche wkurza... ciekawe kiedy wyjdzie 19.... Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin77 Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 abit nf7-s ver. 2.0 :), prawie jestem zadowolony, pod win98 dżwięk skrzypi :? w filmach i przeskoki w klatkach (chociarz to może być wina kodeka), dżwięk jest miodzio w mp3 :D (sprzedaje live :) ), colin 3.0 wywala mnie po 10 sek. grania :( , po zainstalowaniu xp pro wszystko poszło colin działa, narazie + :) podejrzewam że to wina sterów, narazie z nforce nie miałem styczności więc byki mogą być Na Win 98 to tylko ja chodziłem po pokoju przeklinając... :P XP to podstawa...xp fajnie chodzi a slyszalem ale jutro i tak zmieniam... ( byc moze nie na dlugo )... jutro bede miec obiecanego przez qmpla windowsa 2003... podobno o niebo lepszy... ciekawe jak sie spisze... I czy moze ktos powiedziec jaki jest bios ktory nie zaniza temperatur?? 11*C na starcie mnie troche wkurza... ciekawe kiedy wyjdzie 19.... Pozdrawiam! ten 2003 win to chyba nie win longhorn ??, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz81 Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 win 2003 to chyba windows 2003 server a longhorn to inny system Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin77 Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 tak myślałem :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxpp Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Mam pytanie do kolegów. Posiadam Abita nf7-s procek 1700xp@2000gh V7+ ati 9800 2x512 kingston 120hd i pare innych pierdół. Problem polega na tym że, w czasie np 3dmarka 2001 zamkniętego w pętle i przy zamkniętej obudowie po 2-3 kolejkach :cry: wychodzi mi na pulpit a nieraz się restaruje. Przy otwartej to z jawisko występuje żadziej. Powiecie pewnie że temperatura, procek osiąga max 48 stopni sytem 34 więc nie są to rekordy. Miał ktoś może taki problem ???? :cry:[/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 A czy tylko procek się grzeje??? Może jakiś inny element. Spróbuj na niepodkręconym sprzęcie... Wyjście do windy z 3d to najczęściej pamięci. Zbadaj proca i pamięci primem . Całkiem możliwe że sypie błędami... Masz dość prądożerną (bardzo) konfiguracje jeśli restarty to zasilacz łoj zasilacz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 Ewentualnie przegrzaną kartę graficzną. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 A teraz moje pytanie skierowane do podkręcaczy. Czy spoktkał się ktoś z sytuacją, że bios pomimo ustawienia 13x220Mhz (w każdym razie powyżej 2600Mhz) ustawiał się na 2300 (11.5x200) :/ Doprowadza mnie to do szału. Konfig testowy: Antec Truecontrol 550 OCZ PC 3200 Rev2 BIOS 18 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 Może dlatego że twój procek nie łyka mnożnika 13x :P Sprawdź 13x133 :) A tak wogle to czym chcesz chłodzić procka na 2600?? ciekłym azotem a może jakimś paliwem rakietowym :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 ZenFist, dawaj screeny z testów. Nie wierzę ci, że wykręciłeś procka 12x235 bez Prometei czy czegoś takiego. Jeśli to byłaby prawda to byłbyś w ścisłej czołówce światowej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 Jaki najmniejszy procek mozna wlozyc do tej plyty ? Athlon 500Mhz ;)Co Ty opowiadasz, przecież najniższy athlon na sockecie to 650MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 To byl zarcik ;) Chodzilo o to ze minimalny mnoznik to 5x , minimalny fsb to 100. No i najwolniej procek bedzie dzialac na 500Mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 z tego co wiem to na wcześniejszych biosach właśnie barton 2500 ustawiał sie na 11x200 ale z tego co piszesz ZenFist to masz bios 18 i 11.5x200 Narazie tylko to mi przyszło do głowy. Może spróbuj jeszcze raz zupgrejdować biosa? jeśli źle radze to niech mnie ktoś poprawi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbilka Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 YoSHi - czy ja dobrze widze - masz "10x220@1,65V synchro na tych pamieciach" - czyli na PC2700 osiagasz ponad standart PC3500 i to jeszcze z takimi timingami i na takim napieciu(11-3-2-2,5 2,6V) ??? - qrcze i ty jeszcze narzekasz, ze "na 1,7V na chipsecie ledwo 225 wstaje" - nie no spadlem z krzesla i niemoge sie pozbierac ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 lada dzień będzie reaktywacja ROXOWA! Nadchodzi Swiftech, nanotherm i danger den :D + zmiana mobo, jade teraz na ECSie i palomino 1700 :lol: Proponuję wznowić zawody w super PI Data 31 październik, miejsce Tweak.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaYReL Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 Pytanko Czy ten niebieski Zalman NB47J wystarczy na mostek północny ?? Ktoś ma go zainstalowanego ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...