Skocz do zawartości
Pinki

...:::UWAGA:::... Wadliwe karty R9100 Hercules !

Rekomendowane odpowiedzi

Tak na marginesie, jesli chodzi o BIOSy to nie zawracajcie glowy Herculesowi. Czlowiek z Herca powiedzial to sa oryginalne biosy ATI rozniace sie jedynie ta linijka ktora odpowiada za rozpoznawanie karty jako Herculesa. To czy wyjdzie nowy BIOS takze zalezy od ATI, nie od producenta karty.

Pozdr...

Dlatego właśnie Hercules 3D tweaker twierdzi, że to nie jest karta Herkulesa; logiczne, nie :evil:

Po prostu kocham, jak ktoś, kogo temat nie interesuje zupełnie wpada i nie czytając postów po drodze pisze, co akurat z tematem mniej więcej mu się zgadza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

macie jakiś pomysł co zrobić z tymi pasami i z tym TV-OUTem..

narazie bez reinstalki windy i na niekreconej karcie i sprzecie jak w podpisie przy FSB 155 mam 8750 3dmarkóff 2k1

Wiec na pierwsze odpowiedź bedzie wygladać tak: Sprawdź na innym zasilaczu, powinno pomóc.

Na drugie: zmasuj telewizor z komputerem, napewno bedzie działać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co do drugiego.. jak zmasować ?

poprostu połącz masy telewizora z masą komputera. albo uziemnij tv i komputer. Hercules stwierdza obecnosc TV jakoś dziwnie. Ale po uziemnieniu TV jest OK.

Radze antene od TV odlaczac w czasie gdy uzywasz go z PeCetem - Lepszy obraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wie ktoś może jak wypada Herc 9100 64 MB, w porównaniu z Sapphirem 9100 128 MB, i czy warto wymieniac takiego Herca na Sapphira ?? przy zalozeniu ze obie karty sa sprawne oczywiscie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie zamontowałem u siebie..

i tak... 3dmark 2k1 przechodzi bez problemu..

Morrowind chodzi...

3dmark 2k3.. benchmark przechodzi.. a jak chce odpalic demo.. to w momencie kiedy powinny pojawić sie samolociki pokazuja sie kolorowe pionowe kreski na ekranie i zima..

to sam na demku Dolphin z plyki..

treasure chest i natur chodzi bez problemu..

help :(

problem w 100% sprawia PSU. mialem dokladnie tak samo. q3 dzialal bez klopotu, UT to samo, a UT2003 juz nie zawsze. 3Dmark2k3 przeszedl, a 2k1 juz nie zawsze. demko 'rachel' dzialalo zawsze, a dolphin nigdy. zmienilem mojego Codegena 300W na chiefteka 360 DF i jak reka odjal. zadnych wiecej paskow, czarnych ekranow wszystkie demka pomykaja jak trzeba :-) dosyc to dziwne, bo monitorowany codegen nie wykazywal wiekszych odchylek w napieciach, min 3.3V bylo 3.2V. co wiecej karta byla sprawdzana u qmpla i dzialala spoko, ale na jego zasilaczu u mnie, te same paski. zmien zasilacz, a powinno byc ok. jak nie bedzie, nie wyciagaj pochopnych wnioskow, tylko szukaj nastepnego. heh, dodam ze sprawdzalem z karta jakies PSU noname 400W i oczywiscie tez pasy i zwiecha. nie ma to jak porzadny power :-D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coraz czesciej widze skargi na Hercules R9100  :roll: Niestety Hercules dal ciala i wypuscil wadliwa serie kart :(

Ja mialem szczescie i moj Smarkulesik dziala bosko 300/600 ale ostatnio wszedzie widze same problemy.

O dziwo u wszystkich dzieje sie to samo i to nie jest wina zasilacza  :!: Badzcie ostrozni kupujac Herc R9100 :(

Pojawiaja sie juz slynne pasy :( Nie wiem czy nie lepiej kupic Saphire R9100  :roll: 

Napisalem ten post zebyscie sie pozniej nie rozczarowali  :wink: 

Dołączona grafika

UWAGA!!! Miałem identyczny obraz na HIS R9000 PRO - okazało się, że winna była płyta główna MSI KT3Ultra-2. Problem usunięto w biosie 5.7 do płyty głównej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tomekjak>> Ty sie faktycznie popiłeś czy CI już tak na stałe odbiło?

dzis rano obejrzalem 4 topici.. i w każdym z nich byl Tfój post taki jak powyżej...

a w polowie nie było nawet mowy o kartach graficznych.. zluzuj..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tomekjak>> Ty sie faktycznie popiłeś czy CI już tak na stałe odbiło?  

dzis rano obejrzalem 4 topici.. i w każdym z nich byl Tfój post taki jak powyżej...

a w polowie nie było nawet mowy o kartach graficznych.. zluzuj..

są ludzie i kaloryfery ;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie :) Posiadam taką samą karte i mam te same problemy...zastanawiam sie czy oddać karte do sklepu czy zmienić bios hmm....

po obniżeniu taktowania karty (core)(memory) 3dmark 2001 przeszedł test bez zająknięcia ale jak odpaliłem 2003 to miałem kłopoty,,czasami sie udało a czasami zwis..ALE!! dema za hu..a nie rusze!! Od kopa sie zawiesza , tak samo jest z need for speedem hot pursuit 2 w max rozdziałce .... niewiem co robić :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie :) Posiadam taką samą karte i mam te same problemy...zastanawiam sie czy oddać karte do sklepu czy zmienić bios hmm....

po obniżeniu taktowania karty (core)(memory) 3dmark 2001 przeszedł test bez zająknięcia ale jak odpaliłem 2003 to miałem kłopoty,,czasami sie udało a czasami zwis..ALE!! dema za hu..a nie rusze!! Od kopa sie zawiesza , tak samo jest z need for speedem hot pursuit 2 w max rozdziałce .... niewiem co robić :(

Na BX? Jaka zasilka? Moja teoria ze problemy sa tylko na AMD zaczyna sie sypac :lol:

Update :arrow: Wlasnie widze ze zmieniles podpis :lol: Teoria wciaz zywa :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ZASIŁKA to 350 W....u kumpla testowałem na Celku 1,3@1,6 i zajebiście mu chasało ! już sam niewiem .....

Moja teoria dziala a nikt do tej pory jej nie podzielal :lol:

Dla pewnosci podaj jeszcze jakiej firmy masz zasilke i jakie masz napiecie na +3.3V :?: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AAA....własnie sobie przypomniałem...

Pare dni wcześniej kumpel spalił radeona 9100 nic z nim nie robiąc!!! hah...poszedł do laski na 2 godzinki przychodzi do domu a ty lipa !!

Co sie okazało ? miał podłączony do karty televizorek :) (ale on był wyłączony razem z monitorem !!) jak zobaczył karte to sie załamał !!....

Spalenizna była na całych obwodach od wejścia televizyjnego aż do procesora na karcie ! więc uważajcie .......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hercules 9100 - wedle mnie wszystko leży w biosie !

Mam w/w kartę i sporo problemów. Nie chciała się kręcić (250/480@260/480 - i zaraz zawiecha), problemy e grach (toca, splinter cell) itd. Wgrałem od cholery biosów 250/250, 275/275 od 8500 i 9100 (w tym biosy Pinkiego). Na biosie od 8500 problemy z grami znikały ale obraz jakoś dziwnie pływał (poziome cienkie paski) i nie dało się kręcić.

W końcu dorwałem bios (8500) na którym wszystko chodzi cacy, nic nie miga i da się kręcić. Na razie @300/560 bez dodatkowego chłodzenia - 3dmark2001 - 9600 punktów. Jeśli ktoś chce to z chęcią wyślę go zainteresowanym na maila.

Pozdro!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hercules 9100 - wedle mnie wszystko leży w biosie !

Mam w/w kartę i sporo problemów. Nie chciała się kręcić (250/480@260/480 - i zaraz zawiecha), problemy e grach (toca, splinter cell) itd. Wgrałem od cholery biosów 250/250, 275/275 od 8500 i 9100 (w tym biosy Pinkiego). Na biosie od 8500 problemy z grami znikały ale obraz jakoś dziwnie pływał (poziome cienkie paski) i nie dało się kręcić.

W końcu dorwałem bios (8500) na którym wszystko chodzi cacy, nic nie miga i da się kręcić. Na razie @300/560 bez dodatkowego chłodzenia - 3dmark2001 - 9600 punktów. Jeśli ktoś chce to z chęcią wyślę go zainteresowanym na maila. 

Pozdro!

Wyslij mi go na pinkixp@wp.pl :) Dam go na FTP :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...