PanXrybA Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 (edytowane) Witam, który zestaw będzie lepiej się sprawdzał w grach: I Zestaw: MoBo: GigaByte GA-MA770-UD3 CPU: AMD Athlon II x2 240 s.AM3 GPU: ASUS EN9600GSO 384MB TOP Zasiłka: FORTRON FSP400-60MDN II Zestaw: MoBo: Gigabyte GA-EP43-DS3 IP43 CPU: Intel Dual-Core E6300 2.8 GHz GPU: ASUS EN9600GSO TOP 384MB Zasiłka: FORTRON FSP400-60MDN RAM mam jeszcze z poprzedniego kompa 2GB. Ale planuje jeszcze dokupić Patriot DDR2 Dual Chanel 2x1GB 800 5-5-5-12 W sumie mam 800zł na złożenie kompa, bez RAM-u, HDD, i napędu na razie. A może co innego mi polecicie. Oby tylko ceny nie przekroczyć. ;p PS. Części dziś już będę brał, więc czekam na odpowiedzi do 14. ;] Edytowane 31 Sierpnia 2009 przez PanXrybA 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Ciężko stwierdzić procesory porównywalne , gdybyś brał athlona na płycie z am3 to bym wspomniał o większej przyszłościowości ale tak to odpada ten argument. Jedynie odradzam kupowanie pamięci 2x1G , ciężko będzie potem sprzedać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanXrybA Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Ale ten komp nie ma być przyszłościowy. On ma służyć do stycznia. Później prawdziwy potwór będzie. Czy zasilacz wystarczy do tego zestawu?? Mam zamiar podkręcić cpu z 2.80 do ok. 3,2GHz - 3,5GHz 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 ja bym wziął intela, lepiej się kręci, jest chłodniejszy i mniej prądu żre... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 No co do tego chłodniejszy to bym nie powiedział. Intele zawsze lubiły się grzać a te athlony są bardzo chłodne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość enebene Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 amd chlodniejszy, intel wydajniejszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zasilacz MDN to raczej nie jest dobry pomysł. Weź lepiej APN lub jeszcze lepiej GLN (ale drożej). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Intele zawsze lubiły się grzać a te athlony są bardzo chłodne. Taaa, szczególnie E2xxx i E5xxx są bardzo gorące, za to Athlon 6000+, 6400+ i 7750+ zimniutkie :lol2: Co do tematu, jesli komp faktycznie ma byc tylko do początku 2010 to bym bral Intela Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 oba maja TDP po 65W teraz ytanie jak liczone jest to TDP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damaroc Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 (edytowane) nie w tej zakladce co trzeba odpowiedziałem... sry za spam ;) /// ale skoro już tu napisałem to osobiście wolał bym Intela... czytałem troche na ten tema i dla mnie sugerowanie się przyszłościowością zestawu nie ma najmniejszego sensu. Intele sa bardziej wydajne i na tym się lepiej skupić. Edytowane 1 Września 2009 przez Damaroc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 Taaa, szczególnie E2xxx i E5xxx są bardzo gorące, za to Athlon 6000+, 6400+ i 7750+ zimniutkie :lol2: Co do tematu, jesli komp faktycznie ma byc tylko do początku 2010 to bym bral Intela Nie miałem na myśli nic z rodziny K8, ani tym bardziej Kumy. Chodziło mi tylko i wyłącznie o Athlony II, które są dosyc chłodne i wcale dużo energii nie pobierają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimaz Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 Kiedyś też tak składałem kompa dbając o jego przyszłość i przyszły ddr2 teraz ddr3 w miedzyczasie 2 sockety przeszły... Dla mnie to powinno być w zabronionych sformułowaniach "przyszłościowy". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cepiano Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 Może lepiej wziąsć amd póżniej zmiana mobo na am3 i ddr3 ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...