Skocz do zawartości
PanXrybA

Zestaw Intel Vs. Amd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, który zestaw będzie lepiej się sprawdzał w grach:

I Zestaw:

MoBo: GigaByte GA-MA770-UD3

CPU: AMD Athlon II x2 240 s.AM3

GPU: ASUS EN9600GSO 384MB TOP

Zasiłka: FORTRON FSP400-60MDN

II Zestaw:

MoBo: Gigabyte GA-EP43-DS3 IP43

CPU: Intel Dual-Core E6300 2.8 GHz

GPU: ASUS EN9600GSO TOP 384MB

Zasiłka: FORTRON FSP400-60MDN

RAM mam jeszcze z poprzedniego kompa 2GB. Ale planuje jeszcze dokupić Patriot DDR2 Dual Chanel 2x1GB 800 5-5-5-12

W sumie mam 800zł na złożenie kompa, bez RAM-u, HDD, i napędu na razie. A może co innego mi polecicie. Oby tylko ceny nie przekroczyć.

;p

PS. Części dziś już będę brał, więc czekam na odpowiedzi do 14. ;]

Edytowane przez PanXrybA
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężko stwierdzić procesory porównywalne , gdybyś brał athlona na płycie z am3 to bym wspomniał o większej przyszłościowości ale tak to odpada ten argument. Jedynie odradzam kupowanie pamięci 2x1G , ciężko będzie potem sprzedać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Intele zawsze lubiły się grzać a te athlony są bardzo chłodne.

Taaa, szczególnie E2xxx i E5xxx są bardzo gorące, za to Athlon 6000+, 6400+ i 7750+ zimniutkie :lol2:

Co do tematu, jesli komp faktycznie ma byc tylko do początku 2010 to bym bral Intela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie w tej zakladce co trzeba odpowiedziałem... sry za spam ;)

/// ale skoro już tu napisałem to osobiście wolał bym Intela... czytałem troche na ten tema i dla mnie sugerowanie się przyszłościowością zestawu nie ma najmniejszego sensu. Intele sa bardziej wydajne i na tym się lepiej skupić.

Edytowane przez Damaroc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaa, szczególnie E2xxx i E5xxx są bardzo gorące, za to Athlon 6000+, 6400+ i 7750+ zimniutkie :lol2:

Co do tematu, jesli komp faktycznie ma byc tylko do początku 2010 to bym bral Intela

Nie miałem na myśli nic z rodziny K8, ani tym bardziej Kumy. Chodziło mi tylko i wyłącznie o Athlony II, które są dosyc chłodne i wcale dużo energii nie pobierają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi