Skocz do zawartości
mongothealien

umarłem a evanescence mnie odrodziło...

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączona grafika

mieliście kiedys taki kawałek, który nie dawał wam spokoju???

stary jestem i myslałem, że takie rzeczy juz mnie nie jarają...

aż do czasu kiedy na mtv znalazłem TO !!!

słucham ich kawałku ( bring me to life ) non stop - nie mówcie mi, że to nienormalne bo o tym wiem.

polecam na maxa - gotyk żyje !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

imho eee... moge ci walnąć coś co ożywia a przy tym to można tylko do doła pakwoać :] heh... [jak to jest gotyk to ja jestem praktykujący chrześcijanin :] buhehehehehe...] a wogóle gotyk jest jakiś... dziwny i nielubie... poshukaj se empe3 "drowned" na kazie pishe że wykonują to limp bizkit [ ło kórwa!], godsmack,korn i pantera i to pobudza do życia! Dołączona grafikahehehe... wymiata!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No całkiem fajna ta ich płytka Fallen jest :) Ogólnie to wszystkie kawałki mi sie podobają, ale najbardziej to chyba Going Under.

Zespół jest ZAJEBISTYYYYYY !!!!!!!!!!!!!!!!! 8O 8O 8O

A co do "Going Under" - Fajne połączenie głosu paniusi z gitarą 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz to cos podobnego to posluchaj Nightwish albo Theatre of Tragedy (troche gorsze).

Niech ktos jeszcze wymieni jakis wykonawcow tego typu muzy plis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobny klimacik do wczesniej wymienionych prezentuje takze THE GATHERING, ktory goraca polecam :).

A co do samego Evanescence i tego teledysku, to takze zwrocil moja uwage. Jakos mam slabosc do kobiecych wokali :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz to cos podobnego to posluchaj Nightwish albo Theatre of Tragedy (troche gorsze).

Niech ktos jeszcze wymieni jakis wykonawcow tego typu muzy plis.

sprawdz sobie

after forever

"decipher"

"prison of desire"

lacuna coil

oratory

"beyond earth"

even vast

"outsleeping"

ashes you leave

"the inheritance of sin and shame"

beseech

"black emotions"

"souls highway"

"...from a bleeding heart"

mozesz sprobowac tez

penumbra

"emanate"

"the last bewitchment"

ale w tym nie ma 100% kobiecego wokalu i moze sie okazac dla ciebie troche za ciezkie :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gotyk to to nie jest - za ostre, za malo subtelne i uderzajace w dusze. To wyroslo na sukcesie nu metalu i tak to nalezy odbierac. Nie zmienia to faktu, ze ciekawie graja, a i kobietka fajnie sie wydziera. Po glebszym zastanowieniu trzeba przyznac, ze cos w sobie maja...

Co do kobiecego wokalu, to polecam:

1. The Gathering - niesamowite przezycie. Zacznij od plytki Mandylion i koniecznie wczytaj sie w teksty.

2. Nightwish - tez przecudne.

3. Pierwsze albumy Theatre of Tragedy (nowsze to elektronika).

4. Within Temptation, Lacuna Coil, Tristania - mozna wrzucic do jednego wora, ale tez niektore kawalki maja boskie.

Czasem Therion uzywa kobiecego wokalu (glownie chorku).

Z polskich to Closterkeller, Moonlight, Naamah i moze Artrosis (ale to trzeba polubic). Jest tego jeszcze cale mnostwo - polecam strone http://strefa.rockmetal.art.pl/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

mieliście kiedys taki kawałek, który nie dawał wam spokoju???

stary jestem i myslałem, że takie rzeczy juz mnie nie jarają...

aż do czasu kiedy na mtv znalazłem TO !!!

słucham ich kawałku ( bring me to life ) non stop - nie mówcie mi, że to nienormalne bo o tym wiem.

polecam na maxa - gotyk żyje !!!

Miodzio poprostu Miodzio mi sie najbardziej podoba Torniqet (nie wiem jak to sie pisze :-) ) ale płyta rozwala :-)

IT's A Nice One Brotha :!: :twisted: (HT)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim stylu zdecydowanie wole Lacuna Coil - bo nie ma u nich nu metalowego szczekania. Tutaj jakbym slyszal Linkin Park w tle :x

Ale przyznam, ze pani spiewa bardzo ladnie - prawie tak ladnie jak piekna Cristina :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No całkiem fajna ta ich płytka Fallen jest :) Ogólnie to wszystkie kawałki mi sie podobają, ale najbardziej to chyba Going Under.

Zespół jest ZAJEBISTYYYYYY !!!!!!!!!!!!!!!!! 8O 8O 8O

paniusie z gitara to polecam jak zwykle i do znudzenia LACUNA COIL z cristina scabbia na wokalu to dopiero rozwala..... :P

albo polski delight

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze bylem maniakiem techno, (dj rush, luke slayter), w klimaty muzy gitarowej wciagnela mnie Metallica, ostatnio w oko zcy tam w ucho, wpadł mi Nightwish, wypasione utworki, jak ktos jest wrazliwy na dobra muze to az ciarki przechodzą, polecam :)

najlepiej sciągnąc z kazy ale w akosci powyzej 128kbs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi