milosztor Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 (edytowane) Więc tak: Mój komp jest w podpisie. Mój Radeon grzeje mi się niemiłosiernie i przez to komputer się wyłącza. Nie chcę mi się bawić w chłodzenie, dlatego kupię sobie nową kartę, a tą spróbuję zareklamować może dadzą mi nową lub dopłacę i kupię inną. Na święta kupuję monitor 22 cale, dlatego pewnie muszę to uwzględnić przy kupnie nowej karty (aktualnie mam 19 cali) Więc słucham propozycji. Cena to tak 500-600 zł P.S. Mam 4 kości RAM po 1 GB, lepiej kupić 2x2GB czy tak mogę zostawić. Bo jak dołożyłem te dwie nowe kości to taktowanie procka musiałem zmniejszyć (miałem wcześniej 3.0GHz ale się wieszał) Edytowane 15 Listopada 2009 przez milosztor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Na jakiej podstawie chcesz reklamować kartę?? Wszystko zwalą na przegrzewanie się z powodu złej wentylacji w budzie, najpierw sprawdź czy nie masz za gorąco w budzie potem pastę na karcie. Te karty tak maja, duży pobór mocy w spoczynku i nie najniższe temperatury. Dopiero seria 5xxx tego problemu nie ma. A przede wszystkim to myśl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delfin95 Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Co do karty graficznej, to proponuję GTX 260. Pamięć powinna wystarczyć na obsłużenie nowego, 22' monitora. http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=13065 - 599 zł (od ZOTACa) Jest porównywalna do HD4870, więc lepsza od Twojego obecnego HD4850. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Jeśli masz wersję referencyjną (jednoslotową), to pewnie wloty powietrza są zatkane kurzem. Przedmuchaj je. Nawet jeśli masz inną wersję, przeczyść chłodzenie (i ogólnie obudowę), bo to kurz jest zazwyczaj sprawia, że podzespoły się przegrzewają. Ogólnie radziłbym rozwiązać problem z kartą, a kupno nowej odłożyć na po świętach - ceny teraz nieciekawe, a i wyboru zbyt dużego nie ma (trudno dostępny GTX 260, za drogie HD57xx...). RAM może zostać, zobacz, jak się spisuje na 3GB (czy OC lepsze) - więcej w sumie nie trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosztor Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 Żeby nie tworzyć nowego tematu. Najprawdopodobniej kupię tego GeForca GTX260 i monitor 22". Jakiej firmy kartę oraz jaki model monitora? Moje propozycje: - monitor T220, SM226CW, SM2253BW (z podkreśleniem na T220) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zależy od funduszu, np. Dell 2209WA byłby dobrym wyborem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosztor Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 Nie podoba mi się. Wolałbym Samunga lub LG bo mam blisko do serwisu. Najbardziej to jestem przychylny T220 i raczej jego kupię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 (edytowane) tak sie sklada ze jestem posiadaczem Della 2209 WA i Samsunga T220HD różnice sa spore miedzy monitorami Dell ma swietne katy bardziej naturalne kolory oczy mniej mi sie mecza na tej matrycy a używam obu monitorow naraz wiec wiem co mowie , faktycznie jesli zalezy ci na wygladzie monitora a nie na jakosci wyswietlanego obrazu to samsung jest lepszy ale pod kazdym innym względem Dell wygrywa o pare odleglosci nad samsungiem i ma to co mnie strasznie wkurzało w samsungu posiada obrotowa ruchoma nóżkę juz nie musze przesuwać calego monitora . jesli jednak zdecydujesz sie na samsunga to osobiscie uważam ze jest to jeden z lepszych monitorów na TN zanim go kupilem ogladalem chyba wszystkie liczące sie 22 na TN w sklepie i T220 przypadł mi najlepiej do gustu kolory bardziej żywe . Edytowane 3 Grudnia 2009 przez andrzejs82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosztor Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 Dobra a jakiej firmy kartę graficzną? Żeby się nie grzała. Bo różnie to bywa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 np Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosztor Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Witam ponownie. Zakupiłem monitor Samung T220 i przy grach aż takiego spadku fps'ów nie ma. Sądziłem, że będzie gorzej, ale jest problem. Karta graficzna ATI Radeon 4850 grzeje się niemiłosiernie i po kilkunastu minutach grania komp się resetuje. Temp dochodzą powyżej 100 stopni. W spoczynku ma gdzieś koło 70-75 stopni. Nie chcę mi się z nią walczyć, dokupywać chłodzenie itp. dlatego kupię nową kartę. Czy ten GeForce GTX260 będzie dobry? Chcę coś kupić za około 600 zł, bo pewnie będę musiał wymienić zasilacz na 600W. Czekam na propozycje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Karta jest dobra i wydajna, kup na nia chlodzenie Arctic-Cooling Accelero S1 rev.2 plus jakis wentylator 12cm. Zamontowanie chlodzenia jest dziecinnie proste a rozwiaze Twoje wszystkie problemy i zamiast wydac 600zl, wydasz 100. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Na początek może zwiększ nieco obroty wentylatora/wyczyść ją z kurzu. Nic nie zapłacisz za to a temperatury na pewno spadną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosztor Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Wiatrak przy obciążeniu działa na max 100%. Oczyściłem ją z kurzu już zanim napisałem posta ;) Zastanowię się nad tym Arctic-Cooling Accelero S1 rev.2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Sprawdź czy wentylator działa i zobacz na innej paście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Pewnie ma referenta, wiec temp "w normie" :) Zmiana chlodzenia to jedyne rozwiazanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosztor Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 (edytowane) Kupiłem tego Arctica i faktycznie temp. spadła o połowę !!! Chciałbym podkręcić tą kartę i testować w 3dMark 06 ale jak go włączam to pojawia się to okienko o zbieraniu informacji o sprzęcie i strasznie długo to trwa (czekałem z 10 min i nic). Mam Win7. Jakaś jest łatka do tego czy coś? Edytowane 31 Grudnia 2009 przez milosztor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 Poszukaj hotfixa. Powinien pomóc. GPU testuj za pomocą furmark. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosztor Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Żeby nie tworzyć nowego tematu. Co mogę zmienić w swoim zestawie aby gry lepiej mi działały (Crysis WARHEAD, CoD:MW2). W Crysis WARHEAD przy 1680x1050 i ustawienia grafiki na GRACZ średnio 20 fps lub mniej, a w CoD:MW2 nie wyrabia przy wielkiej ilości dymów gdzieś koło 20-30 fps. Myślałem może nad zmianą procesora, bo niby go podkręciłem ale nadal jest kiepsko, a że nie lubię się bawić w podkręcanie bo się na tym nie znam to wolałbym już kupić z fabrycznymi zegarami 3GHz i więcej. Drugą opcją mogłaby być druga karta graficzna, ale nie wiem czy się zmieści bo na tej mojej mam chłodzenie. Czekam na propozycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 (edytowane) Na początek zmień proca i podkręć. Później zbieraj na lepszą kartę. Edytowane 10 Stycznia 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosztor Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Lepiej Quada czy Core 2 Duo? Wiem że gry i tak nie obsłużą 4-ech rdzeni ale wolę się upewni patrząc w przyszłość bo raczej nie będę już inwestował w kompa tak szybko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zależy ile masz do wydania i czy proc ma być nowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosztor Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 (edytowane) Raczej nowy no i tak do 600 zł EDIT http://allegro.pl/item880763107_procesor_i...hz_6mb_box.html Edytowane 10 Stycznia 2010 przez milosztor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Może być. Jeżeli chcesz 4 rdzenie to można zmienić platformę na AM3. np. GA-MA770T-UD3P/M3A770DE + 4GB goodram DDR3 + x2@x4 / Athlon 620 z L3 i trochę podkręcić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosztor Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 (edytowane) Hmmn... nie wiem już sam. Duża różnica będzie pomiędzy tym E8400 a Athlonem? Jakbyś mógł to podaj link z allegro. Edytowane 10 Stycznia 2010 przez milosztor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 (edytowane) Obecnie nie widzę x2@x4 / 620 z L3 na allegro. LINK Edytowane 10 Stycznia 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosztor Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Z tego wniosek że lepiej wziąć INTELa. Bo mi zależy na wydajności w grach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zobacz na test w grze, która wykorzystuje 4 rdzenie. Z czasem będzie ich więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosztor Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 (edytowane) yhm. Czy to nie jest to http://allegro.pl/item868171404_athlon_x4_...p_2gb_ddr3.html ? EDIT lub http://allegro.pl/item871625702_gigabyte_m..._1333_ddr3.html Edytowane 10 Stycznia 2010 przez milosztor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Nie wiadomo jaki ram. Chodziło mi o 620 , w którym da się L3 odblokować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...