RUKI Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Witam. Nie wiedziałam za bardzo gdzie mam o tym napisać, piszę więc tutaj... Mój problem polega na tym, że jakiś czas temu napisałam pewien tekst w WordPadzie i... tekst ten został chyba jakoś zakodowany... Stało się tak dlatego, ponieważ był to ostatni plik tekstowy jaki używałam .. pamiętam, że chciałam obejrzeć film w ALLPlayerze i ALLPlayer potraktował ten mój plik jako napisy do tego filmu!! ;(( Cały ten txt to jakiś dziwne znaczki... Czy dałoby się coś z tym zrobić, żebym mogła odzyskać wcześniej napisany txt ??? Proszę o POMOC [najlepiej na maila xruki18x@gmail.com] Z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Zapewne zapisałeś go w RTF, czego Notatnik chyba nie obsługuje. Otwórz przy pomocy Wordpada lub programu Word/Write z MS Office/Open Office. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUKI Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 hmmm... chyba nie bardzo zrozumiałeś... ;] nie chodziło mi pod jakim programem mogę go otworzyć, bo ten plik normalnie otwiera się pod WordPadem czy Notatnikiem i tak jak pisałeś jest on zapisany jako RTF, ale to nie jest problem.. chodziło mi o to, że ja nie moge nic przeczytać, bo tekst który napisałam jest zapisany jakimiś znaczkami... ^^ moje pytanie brzmi: czy da się robić coś, żeby przywrócić z powrotem poprzedni txt ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Eee... Skoro nie możesz odczytać tekstu, bo są dziwne znaczki, to znaczy że jednak źle otwiera. Notatnik nie obsługuje RTF, więc może wyświetlać coś na styl: {\rtf1\ansi\deff0\adeflang1025{\fonttbl{\f0\froman\fprq2\fcharset128 Times New Roman; Natomiast Wordpad obsługuje RTF i powinien wyświetlać normalny tekst. Druga opcja to zapis w UFT-8, ale w tym wypadku także Wordpad powinien normalnie go odczytywać. Wrzuć ten plik tutaj: http://www.sendspace.com/ Linka do pliku wklej na forum. Zobaczymy, coś tam namieszał. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Najprawdopodobniej ustawione jest jakieś egzotyczne kodowanie. Zmiana kodowania tekstu powinna przywrócić plik do normalności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUKI Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 mam całą mase takich lub podobnych znaczków: ąĺRěŢĺÖęŮg?˛ńBąŮŮۨ#Ŕů‘şJ[ĽµţŠES©6\&pr<żä¬˙’wvCž^˘é;"eMy jak to odwrócić? jakim programem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Eee... Bawiłeś się jakimś programem do szyfrowania? Komp chodzi normalnie? Wygląda mi to na walnięty dysk/pamięci. Zainstaluj HD Tune. Puść skanowanie powierzchni (nie zaznaczaj szybkiego). Daj screen ze skanowania i z zakładki SMART. Czy w pierwszych znakach pliku nie ma identyfikatora jakiegoś innego formau? Napis na początku: RIFF, MPEG, RAR! MZ, PZ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUKI Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 oj... nic tam takiego nie widzę, ogólnie to nie znam się na tym! :-) wrzucam ten plik tu ------> http://www.sendspace.com/ ^^ hmm... chyba jednak nie wrzuce go tam, bo sie nie da ;/ nie wiem czemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 www.speedyshare.com Obstawiam kodowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUKI Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 no, że kodowanie to ja wiem xD ale jak odzyskać tamten tekst, który był napisany polskimi literami ?? to ten txt: http://www.speedyshare.com/files/19435732/xxx.rtf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Prawie same "śmieci". O odzyskiwaniu czegokolwiek możesz zapomnieć. Żadna zmiana kodowania nie pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Cokolwiek zrobiłeś z tym plikiem, nie ma w nim ani jednego znaku z Twojego pliku oryginalnego. Obecnie ratuje Cię jedynie program do odzyskiwania danych. Nawet jednak on może mieć problemy, bo wygląda na to, że nadpisałeś swój plik, tym co teraz widać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...