Gość adas123 Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2009 hej, mam pytanie do posiadaczy procesorow typu phenom x4 pod am2+! Dodam ze sam obecnie posiadam x2 5600+ 2MB! A mianowicie chodzi mi o to jak bedzie z wydajnoscia takiego phenoma 9600 - mam okazje bardzo tanio kupic :) - do mojego x2 Oczywiscie jesli kupie to bede krecil :) Czy wogole phenomy same w sobie sa wydajne? prosilbym tu o odpowiedz tylko posiadaczy tych procesorow! Dziekuje i pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2009 (edytowane) PheonomI grzeje się, nie jest wydajny, i nie chce się kręcić. Masz do wyboru PhenomII albo AthlonII, jedno i drugie jest o wiele lepsze. Edytowane 26 Listopada 2009 przez Sobota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adas123 Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2009 PheonomI grzeje się, nie jest wydajny, i nie chce się kręcić. Masz do wyboru PhenomII albo AthlonII, jedno i drugie jest o wiele lepsze. Nie chce zmieniac na athlona II skoro to kolejny 2 rdzeniowiec...juz wole zostac przy tym co mam...wiec interesuje mnie tylko 4 rdzenie... Moze i masz racje i Phenom II pewnie bedzie wydajniejszy...ale cena bedzie 3x wieksza...wiec tez raczej odpada... pozatym ten procek co mam jest w cenie tego phenoma wiec nie mam zamiaru nic doplacac ;) Czyli reasumujac nie zawracac sobie glowy tym phenomem 9600? Moze sie jeszcze ktos wypowie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2009 Jak wyżej, nie opłaca się. Jeżeli twoja płyta obsługuje x3 425 to możesz się nad nim zastanowić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adas123 Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2009 Jak wyżej, nie opłaca się. Jeżeli twoja płyta obsługuje x3 425 to możesz się nad nim zastanowić. Hmmm...czy sie nie oplaca? Ja nic za to nie place czyli mam go prawie za free :), glownie chodzi mi czy beda jakies roznice w wydajnosci...a 4 rdzenie to lepiej niz 2 - przynajmniej dla mnie...co do x3 to zawsze mozna tylko wtedy musze doplacac co mi sie juz nie oplaca... Co do plyty to i tak wymieniam na lepsza bo z moja jest cos nie tak (pojdzie na gware i do sprzdania) tak czy inaczej dziekuje za wasze wypowiedzi! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2009 (edytowane) Nie chce zmieniac na athlona II skoro to kolejny 2 rdzeniowiec...Przecież Athlony są też 3 i 4 rdzeniowe, w dodatku dają się odblokować. :blink: Edytowane 26 Listopada 2009 przez Sobota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2009 W 3dmarkach różnica będzie widoczna ale w grach już nie bardzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2009 (edytowane) Ten phenom ma bardzo niskie taktowanie i w większości gier będzie słabszy od twojego x2. Edytowane 26 Listopada 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adas123 Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2009 (edytowane) w sumie dodam ze nie gram w gry, no chyba ze te starsze - korzystam z zintegrowanej karty graficznej i nie mam zamiaru kupic innej... aha zapomnialem dodac ze chodzi o rev B3 czyli teoretycznie poprawiona... co do oc to wystarczy mi taktowanie w granicach 2.6-2.8ghz Przecież Athlony są też 3 i 4 rdzeniowe, w dodatku dają się odblokować. tak tylko trzeba posiadac plyte ktora to umozliwi, a i nie ma pewnosci czy wszystkie rdzenie beda prawidlowo dzialaly czy beda sprawne... pozatym wiaze sie to z wykladaniem gotowki - czego nie chce robic :) Edytowane 26 Listopada 2009 przez adas123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 zalezy do czego uzywasz kompa ? jak gry to : zostaw jak kodowanie to zamieniaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adas123 Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 zalezy do czego uzywasz kompa ? jak gry to : zostaw jak kodowanie to zamieniaj no ogolnie ciezko powiedziec...raczej do normalnej pracy, 50 rzeczy na raz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fokusmok Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 (edytowane) Do niedawna mialem Phenmoma 9650 i jakos nie zauwazylem w normalnym uzytkowaniu zeby byl malo wydajny. no fakt ze demon oc to to nie jest. Teraz na II 940 akcje na kompie ktore z tamtym zuzywaly kilkadizsiat % tutaj sytuacja przedstawia sie tak ze II 940 nawet sie ie zajaknie przy tych samych operacjach. Chodze czasami do kumpla ktory ma tego mojego 9650 to w grach pelen komfort. Do normalnej pracy jest ok i w grach z polaczeniem go z dobrymi podzespolami tez sie sprawdza Edytowane 27 Listopada 2009 przez Fokusmok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adas123 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 Hej, chcialbym odswiezyc temat!! A mianowicei o roznice miedzy moim procesorem x2 5600 a Phenom X4 9950 Black Edition ktorego moge kupic po okazyjnej cenie... ponadto chcialbym zapytac jak jest z poborem pradu tych procesorow? ile to zjada W? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 Do czego wykorzystujesz komputer? Jaka masz płytę? Konkretnie za ile zł? Bardzo dużo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adas123 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 Do czego wykorzystujesz komputer? Jaka masz płytę? Konkretnie za ile zł? Bardzo dużo. 1. wszystkiego - glownie internet -ale nie wykluczone ze czasem grafika, kodowanie, itp 2. slaba - i tak czeka na wymiane 3. ok 250 + duuuuzy cooler :) 4. precyzyjnie mowiac? pisze ze 140, ale jest c&q itp... proc na gwarancji ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 TDP 140W to max bez OC, w normalnych warunkach i włączonym C&Q będzie niecałe 100W mniej. Ok 70W więcej od obecnego X2. Tu http://www.legitreviews.com/article/735/4/ masz testy porównawcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...