Skocz do zawartości
Pandajacek

Przycinki Na Hp Dv6-1210eg :(

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

niedawno zakupilem laptopa o nazwie hp dv6-1210eg ( szczegolowy opis http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/documen...316&lang=en ) i mam nastepujacy problem :

zainstalowalem windows 7 ultimate 64 bit wszystkie sterowniki i przykladowo w counter-strike:source(przy max detali) mam ok 60-80 fps i w grze World of warcraft (na min ) 60-110fps i wszystko bylo by pieknie gdyby nie przycinki mniej wiecej co 5-10 sec czasem szybciej czasem pozniej nieregularnie :( i nie wiem co z tym zrobic ;/ wydaje mi sie ze na tym lapku plynnie powinno dac sie grac nie tylko w/w gry bez scinek.

prosze o jakies wskazowki :) dodam ze lapek jest nowy.

pozdrawiam

Edit.

inedex wydajnosci pokazuje mi nastepujaco:

procesor: 5.2

ram: 5.2

grafika: 6.7

grafika w grach:6.7

dysk: 5.7

Edytowane przez Pandajacek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze glupiey pytanie ale jak moge sprawdzic temperatury? jest w windows 7 jakies narzedzie czy jakis program pobrac?

Temperatury

Procesor 62 °C (144 °F)

Procesor nr 1 / rdzeń nr 1 58 °C (136 °F)

Procesor nr 1 / rdzeń nr 2 58 °C (136 °F)

GPU Diode (DispIO) 60 °C (140 °F)

GPU Diode (MemIO) 60 °C (140 °F)

Seagate ST9320325AS [ TRIAL VERSION ]

HDD #2 [ TRIAL VERSION ]

Wentylatory

Procesor graficzny 30%

Wartości napięć

Napięcie rdzenia procesora 0.97 V

takie dane po ok 15 min grania w wow, odrazu poz minimalizowniu gry procesor wynosil 70 stopni

jakie wnioski?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie pomoze ktos? przeinstalowalem juz system kilka razy i na kazdym po kolei to samo tzn na vista 64bit, windows 7 64bit i 32 bit to samo.

slyszalem cos ze moze to byc bufor pamieci zwiazany z karta graficzna, za maly czy cos w tym stylu ale za cholere nie wiem o co chodzi :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w biosie przegladalem i szukalem tylko ze tak nieuwarznie i nie widzialem mozliwosci zwiekszenia buforu :( jest mozliwosc ze sie nie bedzie dalo zwiekszyc buforu?

a co do oprogramowania to raczej nie bo probowalem z raz zainstalowac wszystkie stery ze stron hp, raz windows update, raz mieszanie itp ...

* sciaham 3dmark06 i sprawdze go nim i pozniej sprawdzej jeszcze bios ...

w biosie nie moge zrobic nic praktycznie ;/

3DMark Score 6197

SM 2.0 Score 2328

SM 3.0 Score 2996

CPU Score 1784

to sa wyniki 3dmark06

ale jak byl test cpu mialem 0-1fps ;/ w innych srednio 15-25

jakies pomysły? :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi