PIP33 Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Witam! Zamierzalem wymienic dysk na 80 GB Seagate 7200.7 ale ostatnio zobaczylem filmik z HalfLifa 2 i stwierdzam ze moja grafa(jak w opisie) tego nie uciagnie!!! Na grafe mial bym ok 700 zł !!!! I teraz mam dylemat nowy dysk czy grafa a jezeli grafa to jaka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milek Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 widzisz nic nie napisałeś jaki masz dysk, jeśli jest to 20 lub mniej GB to powinieneś w niego zainwestować. Natomiast twoja karta graficzna ma moc wystarczającą aby obsłużyć HL2, oczywiście jeśli masz nadmiar gotówki zainwestuj w karte ----------------------------------------------------------------------------------- AMD AThlon XP 1600+ 384 DDRSDRAM PC2100 GeForce 2 MX400 ----------------------------------------------------------------------------------- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 dyskow sie nie zmienia tylko dokupuje drugi musisz sobie odpowiedziec czy potrzebujesz miejsca,czy nie (moze chcesz po prostu wydac troche kasy - jak tak to przeslij na moje konto,numer podam na gg) grafe masz spoko,jezeli masz dysk 30-60gb to ja bym zainwestowal w nagrywarke do archiwizacji danych,zawsze to tansze i pewniejsze niz trzymac zbiory na dysku,ktory sypnac sie moze w kazdej chwili Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Najlepiej to nic nie kupuj.Za 700zl najlepsze co mozesz kupic to jakis R9500 np. http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=5462&sid=1 ale chyba bardziej sie oplaca troche poczekac i kupic cos lepszego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIP33 Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 widzisz nic nie napisałeś jaki masz dysk, jeśli jest to 20 lub mniej GB to powinieneś w niego zainwestować. Natomiast twoja karta graficzna ma moc wystarczającą aby obsłużyć HL2, oczywiście jeśli masz nadmiar gotówki zainwestuj w karte ----------------------------------------------------------------------------------- AMD AThlon XP 1600+ 384 DDRSDRAM PC2100 GeForce 2 MX400 ----------------------------------------------------------------------------------- Dysk mam 40 seagate u6. A jest on dla mnie troche mały. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeoo_TG Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 ja bym pociągnoł jeszcze na tym dysku co masz a kupił sobie GF4 ti 4200 VIVO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 ja bym pociągnoł jeszcze na tym dysku co masz a kupił sobie GF4 ti 4200 VIVO Bez senssu.Ti4200 jest niewiele szybsze od R9100.Jak juz zmieniac to na cos z rodziny R95009700 lub Fx5600 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpresspl Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Ja bym zrobil tak. Odlozyl kase, sprzedal ATI i potem za ta odlozona kase i za kase z ATI kupilbym cos lepszego. Ale zrobisz jak bedziesz uwazal. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 JA nei powninienem sie wypowiadac bo jednak zawsze chyba mowię - dysk. Po prostu grafa jak wiadomo jest tylko do gier a ile to si egra? :/ :) Bierz dysk, nowy half life ma byc dopiero we wrzesnie wiec radział bym zaczekaj albo kupis teraz dysk :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeoo_TG Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 _Vip_ nie zgodze sie z toba R9100 jest duzo gorszy od Ti 4200 a od VIVO to juz wogule Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::::kyniu:::: Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 ja tam bym nie kupował sobie grafy bo masz zajebista natomiast przeznacz sobie na hdd seagate barracuda 5 120 gb 7200 obr/min jeszcze ci reszty zostana a dysk jak marzenie i grafa tez b. dobra! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 pseh po co mu dysk ja mam 30gb jest to troche malo ale se spoko radze, co mozna miec na tym dysku przeciez nie bedzie mial 40gb instalek gier, wiec napewno jest duzo filmow i mp3, a filmy i mp3 najlepiej jest archiwizowac, wiec cd-rw, tanie plytki z metra ;) i mamy wszystko w zasiegu reki, dane z przed roku masz pod nosem plyty zreszta tera sa tansze od batonikow :] a jesli chodzi o grafe to bym celowal radek 9500pro/9700 ale nie zmiescisz sie w 700zl :], tak jak jedne kolega radzil mzoesz sprobwac sprzedac tego 9100 i uzbeirac kase na cos lepszego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 _Vip_ nie zgodze sie z toba R9100 jest duzo gorszy od Ti 4200 a od VIVO to juz wogule Taaaak, zwłaszcza to VIVO zajebiście podnosi osiągi. :evil: Nie przyszło Ci do głowy, że nie każdy potrzebuje VIVO? Pip, co do wymiany 9100 na coś do 700 to IMHO bez sensu pomysł totalnie. Kup sobie lepiej jakieś miłe coś 60-80gB z 8mB cache. Sam mam 40gB i wiem, że to maaaało... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 _Vip_ nie zgodze sie z toba R9100 jest duzo gorszy od Ti 4200 a od VIVO to juz wogule akurat ViVo w wydaniu gforce'ow jest gowno warte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TanneR Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Wybaczcie ludzie głupie pytanie :lol: ale jakie wymagania ma mieć ten Hal2 :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeoo_TG Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Wybaczcie ludzie głupie pytanie :lol: ale jakie wymagania ma mieć ten Hal2 :?:Takie wymagania że bedsziesz mial problem to odpalić :) VIVO chodzi lepiej i kręci sie lepiej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TanneR Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Wybaczcie ludzie głupie pytanie :lol: ale jakie wymagania ma mieć ten Hal2 :?:Takie wymagania że bedsziesz mial problem to odpalić :) VIVO chodzi lepiej i kręci sie lepiej :roll: Ale żeś to gościu sprecyzował :wink: "Takie że będe miał problem..." Jeżeli pytam jakie ma wymagania to chyba chodzi mi o wymagania a nie o kolor pudełka w jakim będzie sprzedawana :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziura Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 dyskow sie nie zmienia tylko dokupuje drugi musisz sobie odpowiedziec czy potrzebujesz miejsca,czy nie (moze chcesz po prostu wydac troche kasy - jak tak to przeslij na moje konto,numer podam na gg) grafe masz spoko,jezeli masz dysk 30-60gb to ja bym zainwestowal w nagrywarke do archiwizacji danych,zawsze to tansze i pewniejsze niz trzymac zbiory na dysku,ktory sypnac sie moze w kazdej chwili dyski tez sie zmienia.. po kiego mi jakis malenstwo, ktore moge sprzedac na allegro i wyjsc prawie na 0? swego czasu zmienilem 5gb na 27gb a ta przesiadka kosztowala mnie cale 60zl... to chyba niewiele? 8) co do pomyslu z nagrywarka - jak najbardziej pochwalam bo nagrywarka dzis jest w zasadzie niezbedna... ale... do archiwizacji? 8O a slyszales o utlenianiu sie plytek? jesli ktos chce miec dane na lata to na pewno bym tego nie wypalal na plytkach... ktos nizej pisze ze plytki sa tansze niz batony - owszem te najsyfniejsze... po pol roku nie odczytasz danych, nawet jak nie beda cdki porysowane. ja wole miec swoje dane na hdd - jeszcze nigdy w przeciagu ok 12 lat odkad uzywam komputera nie zdazyla mi sie utrata danych. oczywiscie kopie mozna trzymac na cd, ale z hdd bym pracy magisterskiej nie usunal :? wracajac do tematu - te 700zl zainwestowalbym w barke 7200.7 120gb lub maxtorka 120gb (ok 530zl juz w tej chwili 8O ). chyba ze wytrzymasz na tym hdd do wakacji - wtedy jeszcze te pare groszy ceny spadna. grafiki na pewno bym nie zmienial bo imo ta jest wystarczajaca w zupelnosci (sam bym taka chcial :P ). kupuj hdd bo bardziej ci sie przyda niz ta grafika, a co do gry - o wymaganiach dowiemy sie dopiero jak wyjdzie... wtedy bedzie mozna myslec co zmienic w kompie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 hmmm nie wiedzialem ze plyty sie psuja same z siebie ja mam duzo starych plyt takich z przed 3-4 lat i dzialaja, dot egos a jeszcze porysowane z lekka :] wiadomo jak jakas gra to sie eksplatuje a zmp3 to robie tak : nienawidze miec pojedynczych songow, zawsze sciagam caly album :D taka fobia, ale wtedy moge ocenic danego wykonawce, jak mam lbum to zawsze nagrywam i mam pozadek co do filmow, to nagrywam te ktore sa warte nagrania i tak sie czaje na nwoego kompa to bede mial nowy dysk ale i tak na twoim miejscu bym wziol grafe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 dyskow sie nie zmienia tylko dokupuje drugi musisz sobie odpowiedziec czy potrzebujesz miejsca,czy nie (moze chcesz po prostu wydac troche kasy - jak tak to przeslij na moje konto,numer podam na gg) grafe masz spoko,jezeli masz dysk 30-60gb to ja bym zainwestowal w nagrywarke do archiwizacji danych,zawsze to tansze i pewniejsze niz trzymac zbiory na dysku,ktory sypnac sie moze w kazdej chwili dyski tez sie zmienia.. po kiego mi jakis malenstwo, ktore moge sprzedac na allegro i wyjsc prawie na 0? swego czasu zmienilem 5gb na 27gb a ta przesiadka kosztowala mnie cale 60zl... to chyba niewiele? 8) co do pomyslu z nagrywarka - jak najbardziej pochwalam bo nagrywarka dzis jest w zasadzie niezbedna... ale... do archiwizacji? 8O a slyszales o utlenianiu sie plytek? jesli ktos chce miec dane na lata to na pewno bym tego nie wypalal na plytkach... ktos nizej pisze ze plytki sa tansze niz batony - owszem te najsyfniejsze... po pol roku nie odczytasz danych, nawet jak nie beda cdki porysowane. ja wole miec swoje dane na hdd - jeszcze nigdy w przeciagu ok 12 lat odkad uzywam komputera nie zdazyla mi sie utrata danych. oczywiscie kopie mozna trzymac na cd, ale z hdd bym pracy magisterskiej nie usunal :? wracajac do tematu - te 700zl zainwestowalbym w barke 7200.7 120gb lub maxtorka 120gb (ok 530zl juz w tej chwili 8O ). chyba ze wytrzymasz na tym hdd do wakacji - wtedy jeszcze te pare groszy ceny spadna. grafiki na pewno bym nie zmienial bo imo ta jest wystarczajaca w zupelnosci (sam bym taka chcial :P ). kupuj hdd bo bardziej ci sie przyda niz ta grafika, a co do gry - o wymaganiach dowiemy sie dopiero jak wyjdzie... wtedy bedzie mozna myslec co zmienic w kompie :D ja mam plytki po 3 lata i to te tansze ,kiedys nie byly takie tanie,ale tez najtansze przez 5 lat uzywania komputera przezylem juz u siebie padniety jeden dysk ,CIHa i pare badsektorow,wiec uwazam cdr jako pewniejszy sposob trzymania danych niz na HDD (zwlaszcza jak cdr polozy sie i o nim zapomni, raz po roku bylo mi potrzebne cos tam i lezala sobie taka plytka,zero rys) co do dyskow ,ktore polecasz to maja po 1 rok gwarancji ,ja biore tylko te z 3 lata:czyli Samsung ,ostatki IBM i WD SE u mnie padl tylko jeden dysk,ale widzialem dookola siebie duzo takich przypadkow,wiec miec 500pln w plecy po roku to ja dziekuje,lepiej po 3 latach,lepsza amortyzacja no chyba ze wcisniesz go komus na allegro i bedziesz na zero z nowym,ale to nieetyczne jak dla mnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziura Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 ja rowniez mam plytki ktore licza juz sobie pare latek i nadal daja sie czytac, ale obecnie wiele osob kupuje te najtansze <1zl i nagrywa na max ile dala fabryka... przy nagrywaniu 40x, 48x juz w momencie nagrania czesto powstaja bledy a co dopiero po kilku miesiacach - powaznie psuja sie same z siebie... dlatego wole wypalac mniej a na lepszych nosnikach. co do hdd - polecilem takie bo sam chce taki kupic w najblizszej przyszlosci. wczesniej myslalem o WD z 8MB cache ale po paru testach rozmyslilem sie. obecnie daze do tego aby moj komp nie pzypominal odkurzacza i tak np serwerek jest prawie wogole nie slyszalny - wlasnie najglosniejszy jest hdd i nawet polozenie go na folii bombelkowej nie wycisza go calkiem... nadal slychac obracajace sie talerze. stwierdzilem ze lepiej bedzie kupic cos cichego 8) ta 1 roczna gwarancja mnie tez odstrasza i sam wolalbym 3 letnia, ale caviarka juz odrzucilem, samsunga widzialem i mi sie nie podobal, a do ibma mam powazny uraz (z dziecinstwa :lol: ). w laptopie braciak mial 2 ibmy i troche mu sie posypaly - to tym bardziej mnie zrazilo. wiem wiem ze juz te felerne serie dawno wycofano i obecne dyski powinny byc dobre, ale wole poczekac, niech inni to sprawdza. poza tym cena jest nieco wyzsza, a ja juz ostatni grosz wpakuje w tego hdd :cry: update: co do allegro - ten 5gb o ktorym wspominalem (caviarek) nadal byl w 100% sprawny, kupiony w '98 i zero badow. wymienilem go na 27gb tez caviarka i cala zamiana kosztowala mnie 60zl... nie wciskalem komus zwalonego hdd bo nie mam takiego zwyczaju. wymienilem bo 5gb to malenstwo w dzisiejszych czasach. jak kupie sobie 120gb to byc moze ten 27gb trafi do kieszeni a nie na allegro, jeszcze zobacze jak z funduszami. wowczas jak zmienialem dysk oplacalo mi sie duzo bardziej sprzedac te 5gb niz wkladac je w kieszen, a za reszte kaski ktora mi zostala kupic nagrywareczke 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 do IBM tez mam uraz,dlatego biore nastepnym razem Samsunga,ktorego mam jednego dysk bardzo cichy i nie sypie sie,3 lata gwarancji a to ze najwolniejszy w testach to mi nie przeszkadza,wazne ze cichy i tani baracudy to IV byly ciche,te nowsze sa glosniejsze,maxtora ma kumpel i glosny nie jest,ale slychac go Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziura Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 moze w koncu producenci opanuja sie i dadza dluzsza gwarancje :cry: jak dotad (odpukac) nie mialem jakiegos przykrego doswiadczenia z hdd - nawet ten 27gb po podrozy poczta nie mial i nie ma zadnych badow. mam nadzieje ze w przyszlosci nie bede mial jakichs wiekszych problemow... jakby mi padlo 120gb danych to bym chyba producentowi jajka ukrecil :evil: bede musial pomyslec nad jakims streamerem, szkoda ze ceny zaporowe :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 :( nie lubie takich pytan z serii co kupic x czy y co lepiej , ale PIP'a znam osobiscie (taki poczatkujacy - malo sie zna) wiec moim zdaniem kupil bym dysk , gra bedzie dopiero we wrzesniu a to i tak nie wiadomo , znane jest przeciaganie premiery gier przez producentow, a dysk ci sie przyda ten twoj dysk jest rzeczywiscie maly biorac pod uwage ze internet masz od nie dawna bedzie ci sie on zapelnial bardzo szybko, a do tego jest on wolny 5400 daje znac o sobie, sprzedaj go i kup 80gb albo dokup sobie jakas 40/60 , grafe zmienisz sobie pozniej ta co masz nie jest taka slaba jest bardzo dobra , wiec sie nie przejmuj a pamieci nigdy malo (do tego lubisz filmy ogladac wiec tym bardziej duzy dysk ci sie przyda) pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...