White_Lies Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 Witam. Otóż mam taki oto problem. posiadam wieżę DIORA 502, i w tym sprzęcie mam taki tryb PHONO, który jest ponoć wyjściem/wejściem pod gramofon. I tak się zastanawiam, czy można by pod te chinche podpiąć gitarę elektryczną. I czy w ogóle jest możliwe działanie kabla Chinch-Jack? Jeśli tak to czy by to współgrało ze sobą. Wieża jest taka jak ta : DIORA 502-KOMPLET.TAKICH JUŻ NIE MA. OD SS (946271743) - Aukcje internetowe Allegro . Jeśli ktoś by pomógł byłym zobowiązany;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArreatPL Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 chinch jack na Allegro - Wyniki wyszukiwania - Aukcje internetowe Allegro naprawdę allegro ma opcję wyszukiwarki... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 Być może, aczkolwiek, chodziło mi o DUŻEGO Jacka:) 6,5mm;) nie potrzeba mi wkladac w gitare piec przejsciowek;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 A gitare da sie pod to wejscie w ogole wpiac? Sygnal nie bedzie za mocny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 Phono jest pod gramofon. Ja w unitra tosca 303 przerabiałem to złącze na normalne line in, wystarczyło wstawić po jednym rezystorze na kanał i zmostkować piny w przełączniku. Nie wiem, jaki sygnał podaje gitara, ale jeśli taki jak każdy inny sprzęt, np cd player, to bez przeróbki w/w dzwięk będzie przesterowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 No wlasnie nie wiem czy bedzie dzialac, i nie chcialbym zrobic zwarcia jakiegos. moge zamiescic zdjecie tego zlacza z tylu wiezy jesli konieczne. bo myslalem zrobic tak ze wpinam te dwa chinche w wieze z tylu i do tego kabla dolutowuje wniazdo duzego jacka. ale nie wiem czy to zda egzamin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 Tylko rzecz nie we wtyczkach, i samo zdjecie g... nam da ;) Haczyk w tym, ze sygnal z gramofonu jest duzo slabszy od zwyklego sygnalu Line In i jak na wejscie gramofonowe poda sie zwykly sygnal, to bedzie on bardzo przesterowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 rozumiem. czyli trzeba by dac to do malej modernizacji co? bo z tej wiezy chce sobie "piec" zrobic;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 Albo pod jakies inne wejscie sie podpiac (jezeli jest), albo ominac przedwzmacniacz gramofonowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 Kable w tym przypadku to chyba jednak najmniejszy problem. Problemem jest natomiast dopasowanie poziomu sygnału z gitary do wejścia. Raczej na 100% nie da się tego zrobić w prosty sposób na wejściu PHONO gdyż było to wejście przeznaczone specjalnie do gramofonów z wkładką piezzo. Oprócz bardzo dużego wzmocnienia, posiadało ono też zupełnie inną charakterystykę niż pozostałe wejścia, dopasowaną właśnie do tego typu wkładki (bardzo mocne podbicie wzmocnienia w dolnym zakresie częstotliwości). Podłączenie gitary pod to wejście spowoduje, że prawdopodobnie otrzymasz efekt fuzza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 kumpel wbije do mnie z gitarka to zobaczymy czy zadziala pod sluchawki badz mikrofon;p jako ze gitary swojej elektrycznej nie posiadam, chcialem sie rozeznac czy jest mozliwosc takiego rozwiazania sprawy z piecem;) mam przy tej wiezy glosniki LDM 100W takze fajnie by to brzmialo mi sie wydaje;) ale przeprowadze testy z kolega i sie zobaczy co i jak;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 Pod sluchawki to nie zadziala na pewno, bo to jest wyjscie, a nie wejscie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 sprawdzimy, zbadamy, bedzie rada;p póki co, dziekuje;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...