lewoj Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Zadziwiła mnie prawidłowa odpowiedź na pytanie o maksymalną rozdzielczość nagrywania MediaStation HD DVR. Rzeczywiście to pudełko potrafi nagrywać HD czy może jednak nagrywa w niższej rozdzielczości i przy odtwarzaniu skaluje nagrania do 1080i? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 (edytowane) To zapewne też potrafi, ponieważ w specyfikacji jest wyraźnie napisane iż potrafi nagrywać obraz do rozdzielczości 1080i. Jeżeli materiał jest 1080i to taki nagra i taki odtworzy. Jeżeli materiał będzie w niższej rozdzielczości to taki nagra. Jak to odtworzy (czy w 1080i czy niższej) to już nie jest kwestia nagrywania :-) Edytowane 6 Maja 2010 przez Grinch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 IMO rozdzielczość odtwarzania nie ma nic do rzeczy przy rozdzielczości nagrywania. W specyfikacjach na stronach jest informacja, że odtwarza 1080i, ale nie ma podanej rozdzielczości nagrywania. Z kolei w przewodniku są pokazane opcje nagrywania i tam jest maksymalnie 720 Czy ktoś mógłby się w tej sprawie wypowiedzieć, bo takie informację mogły zmylić niejednego, a sam przez to straciłem szansę?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Pytania zostały nam dostarczone i sprawdzone wg informacji prasowych producenta. Klucz został użyty przy wyborze zwycięzców. Teraz to już nic nie zmieni lecz może nas tylko ostrzec przed tym by baczniej sprawdzać klucze wyników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 A jaka była liczba niepoprawnych (tzn ze złymi odpowiedziami) zgłoszeń? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Około 100 niepoprawnych lub zdublowanych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 (edytowane) IMO rozdzielczość odtwarzania nie ma nic do rzeczy przy rozdzielczości nagrywania. W specyfikacjach na stronach jest informacja, że odtwarza 1080i, ale nie ma podanej rozdzielczości nagrywania. Z kolei w przewodniku są pokazane opcje nagrywania i tam jest maksymalnie 720 Czy ktoś mógłby się w tej sprawie wypowiedzieć, bo takie informację mogły zmylić niejednego, a sam przez to straciłem szansę?? Wysoka rozdzielczość Nagrywaj z najwyższą jakością z poziomu swojego telewizora HD! Nagrywarka MediaStation HD DVR umożliwia odtwarzanie filmów w wysokiej rozdzielczości (1080i), zdjęć w formacie HD JPEG i zwiększanie jakości filmów zapisanych w standardowej rozdzielczości do 1080i. Dzięki tym funkcjom można cieszyć się lepszą jakością filmów i programów; oglądanie to prawdziwa przyjemność. źródło: http://www.verbatim.net.pl/pl_16/product_mediastation-hd-dvr-network-multimedia-recorder-1tb_16417.html Może to nie jest jednoznaczne stwierdzenie bo mowa jest o filmach (nie wiadomo czy nagranych przez nagrywarkę czy np jakiś ze sklepu itp), ale tym tropem można było iść. Chociaż faktycznie zgadzam się, z twoim postem. Przewodnik urządzenia to powinno być główne i wiarygodne źródło informacji. Edytowane 6 Maja 2010 przez Grinch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewoj Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Myslę, że układający pytania padli ofiara ulotki reklamowej. W podręczniku użytkownika we fragmencie poświęconym Ustawieniiom nagrywania mowa jest o nastepujących trybach nagrywania: HQ/SP/LP/EP/SLP. HQ: wysoka jakość, rozdzielczość 720x480. SP: odtwarzanie standardowe, rozdzielczość 640x470. LP: odtwarzanie długie, rozdzielczość 352x480. EP: odtwarzanie przedłużone: rozdzielczość 352x480. SLP: odtwarzanie bardzo przedłużone: rozdzielczość 352x240. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Już to wkleiłem kilka postów wyżej.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 (edytowane) Dokładnie :/ Chciałem być mądrzejszy i skorzystałem z manualu urządzenia ( http://www.verbatim-europe.com/mediastation/manuals/MediaStation_HD_DVR_User_Guide_POLISH.pdf ) gdzie jest napisane wyraźnie że nagrywa MAX w rozdzielczości 720x480 (~480p) i dzisiaj sprawdzając wyniki konkursu mocno się zdziwiłem. Poprawianie rozdzielczości do 1080 wcześniej nagranych materiałów to nic innego jak upscaling przy odtwarzaniu i z nagrywaniem nie ma nic wspólnego :/ btw - nadal się nie mogę zalogować do portalu. Edytowane 7 Maja 2010 przez IGI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 O to jakiś konkurs był ? :D Tak to jest, jak się na główną nie wchodzi. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 btw - nadal się nie mogę zalogować do portalu. Problem z portalem. - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne - strona 3 Zmiany w serwisie PurePC - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Hasło masz na PM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 Eh i znow nie wygrałem. :plum: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewoj Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2010 Chyba po raz ostatni w sprawie konkursu. Z ciekawości, kto ma rację napisałem do Verbatima w interesującej nas sprawie. W odpowiedzi napisali, że "Please note that the quality of the recorded files depends on the connection you are using and the signal.Please note that HD recordings are only preserved over HDMI connections and as HD DVR has only a composite video input, it will not preserve the HD quality. Analog TV: .mpg files Digital TV: .ts files Format of the files: MPEG-2" Czyli, jeśli dobrze rozumiem urządzenie nie ma wejścia HDMI, wobec czego nie jest w stanie nagrywać w rozdzielczości HD. Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagienny Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2010 W odpowiedzi jest mowa o jakości, nie o rozdzielczości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2010 lewoj a czy ja mam rozumieć, że lubisz robić burzę w szklance wody czy pokazać, że nie wygrałem a to komuś dokopie. Moderacja mówi jedno w takim przypadku, owoca mu... Powtórzę ci jeszcze raz byś wiedział na przyszłość jakie jest stanowisko i nie musiał dalej nad tym dumać. Pytania zostały dostarczone w takiej postaci przez producenta, z klucza odpowiedzi zostali wybrani zwycięzcy oraz wysłane nagrody. Bardzo mi przykro, że nie wygrałeś jak i 800 innych osób ale takie jest życie. Na przyszłość też Ci powiem, że nie staraj się podważać ustaleń organizatora, może się to źle skończyć bo cierpliwość jest na cienkiej linii powieszona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...