Skocz do zawartości
RaF

Jak upiec kurczaka

Rekomendowane odpowiedzi

Kurczaka, starannie umytego układamy na dnie naczynia, najlepiej szklanego. Dodajemy goździki, cynamon, a następnie skrapiamy cytryną. Tak przygotowanego kurczaka zalewamy jedną szklanka wina białego i jedną szklanka wina czerwonego. Dodajemy 100 ml ginu, 100 ml koniaku, 200 ml Smirnoffa i 50 ml białego rumu. Potrawy nie musimy poddawać obróbce cieplnej, a kurczaka możliwie szybko wyrzucamy - bo jest do d......, natomiast sos ... sos? Sos! Paluszki lizać!!

Aha, kurczaka najpierw należy zabić, bo bydlak wychleje co tylko się da ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam lepszy sposób:

1)Bierzemy telefon stacjonarny albo komórkowy

2)Wykręcamy numer 5 36 36 36

3)Witamy się z miłą panią

4)Zamawiamu kurczka(polecam polędwiczki bez kości)

5)Podajemy dokładny adres

6)Po 20 minutach witamy pana ubranego na czerwono i dajemy mu pieniądze

7)Smacznego

Uważam, że mój sposób jest troche lepszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eee... ja tam wole karkówkę z qrilla Dołączona grafikahehe...

kupujemy karczek w sklepie... rozkładamy qrill ogrodowy [jak ktoś nie ma to po ok.20 zeta można se kupic prawie wshędzie taką "kuchnie polową" Dołączona grafikabuhaha...] bierzemy karkówę wpierdzielamy ją na qrilla posypujemy jakimiś tam przyprawami... czekamy chwilę Dołączona grafikai po chwili mamy pięknie wysmarzony kawał mięcha który pakujemy na talerzyk i tylko jescze obowiązkowo 6'cio pak piwka np.heineken i można zabierać się za konsumcje... i jeszcze chlebek... na zagryche Dołączona grafikahehe... a kurczaki niech się w kurniku schowają Dołączona grafikabuhahaha... smacznego Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepis na pych koguta:

Kurczaka roimy na pól, dokładnie myjemy i suszymy (musi być suchutki!!). Na blachę sypiemy sól - tak gdzieś na 2 palce grubości. Kładziemy koguta na sól i do pieca (180 - 190 stopni) aż się zarumieni (jakieś pól godzinki). Polecam!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eeee tam: ja tam wole piersi z kurczaka...

Kawałki piersi najlepiej zostawić dłuższą chwilkę czasu w oleju z przyprawami...

Wrzucić na ruszt grilla...

Opiekać polewając niekiedy olejem(tym z przyprawami) na złocisty kolor...

SMACZNEGO!!!

Jeszcze jako dodatek - chleb:

Kupujemy musztarde grillową "Kamis" (tą z przyprawami)...

Smarujemy jedną stronę kromki chleba (równomiernie , cienko, bardzo cienko)

Wrzucamy na ruszt (najlepiej musztardą do dołu).

I po chwili mamy mięciutkie, chrupiące tosty które dobrze się nadają do przepisu powyżej...

SMACZNEGO!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a piekarnik ma grzac z obu stron czy tylko z dolu ??

Chiba lepiej z obu (szybciej). Pieczesz "na oko" - jak się ładnie zarumieni to wyciągasz. A kurczaczek na soli jest taki pyszny i soczysty...

Oczywiście można czymś posypać/obłożyć np. czosnkiem czy kminkiem. No i można piec dowolne części kurczaka, pieczone skrzydełka są mniam!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi