kucyk Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Czytales tamte tematy? Attention all! Here a solution of a problem. In the switched off condition use Clear RTC RAM. I so have do it and now all is started on 1600MHz. Check it and write has helped or not. Good lyck ;) 1 - standart 2 - Clear The computer should be switched off! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 U mnie wczoraj byl epic fail, ze 3h walczylem z pompka cwu, zeby zaczela pchac wode w inna strone niz zawsze mialem... skonczylo sie na tym, ze musialem wszystko rozbierac i podlaczyc spowrotem tak jak bylo. Przy okazji caly zestaw zaliczyl solidny chrzest (musialem czekac do dzisiaj az wszystko wyschnie :D). Teraz dla odmiany walcze z vista, na ktorej jakims cudem zainstalowalem sieciowke (komputer sie wieszal kiedy instalowalem dolaczone sterowniki asusa :x). @kucyk jaka masz temperature procka zaraz po wejsciu do biosu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 (edytowane) U mnie wczoraj byl epic fail, ze 3h walczylem z pompka cwu, zeby zaczela pchac wode w inna strone niz zawsze mialem... skonczylo sie na tym, ze musialem wszystko rozbierac i podlaczyc spowrotem tak jak bylo. Przy okazji caly zestaw zaliczyl solidny chrzest (musialem czekac do dzisiaj az wszystko wyschnie :D). Teraz dla odmiany walcze z vista, na ktorej jakims cudem zainstalowalem sieciowke (komputer sie wieszal kiedy instalowalem dolaczone sterowniki asusa :x). @kucyk jaka masz temperature procka zaraz po wejsciu do biosu? Z tego co pamietam po wejsciu do BIOSu mialem okolo 38-40 stopni na default i prawie 50 na 4.6GHz, ale w biosie chyba nie dziala speedsteping, bo w windzie juz tempy do 35 na idle na 4.6GHz (1600MHz) Edytowane 13 Stycznia 2011 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Jak z tymi pamiątkami zasilanymi 1.65v, są jakieś problemy czy jak? Bo zamierzam wziąć zestaw 2 x A-Data 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9 Gaming a one mają 1.65v. :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Jak z tymi pamiątkami zasilanymi 1.65v, są jakieś problemy czy jak? Bo zamierzam wziąć zestaw 2 x A-Data 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9 Gaming a one mają 1.65v. :unsure: Po co sie rzucac na 1.65 jak teraz wychodzi masa pamieci pod SB 1.4-1.5v i sa tansze niz poprzednicy :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Rzuć namiarami, bo jak wszystko co znajduje to 1.65. :razz: Ale pomijając dostępność ramków <1.65, to przecież nawet takie pamiątki na 1.5v przy włączonym eist itp na procku, w idle i tak będą się różnić więcej niż te 0.5v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 No właśnie jak to jest z tymi pamięciami? Na stronie gigabyte widziałem w opisie płyt, że zasilanie pamięci to 1,5V a co będzie jak pamięć będzie potrzebowała więcej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 (edytowane) Kingston HyperX 2133MHz z certyfikatem Intel XMP | PurePC.pl Jak maks dla pamieci to 1,5V to jakim cudem te dostaly certyfikat zgodnosci z SB ? edit: ponoć asrock extreme 4 pojawił się w zaplanowanych dostawach ABC data? Ma ktoś możliwość podejrzeć kiedy będzie ? Edytowane 13 Stycznia 2011 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Moje ADATA 2x4GB v2.0 CL9 mają na stickerze 1,55-1,75 V. Także spoko wystarczy. Czekam jeszcze tylko na Extreme4. Z opisywanych historii faktycznie wynika, że GB wypada najlepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Kingston HyperX 2133MHz z certyfikatem Intel XMP | PurePC.pl Jak maks dla pamieci to 1,5V to jakim cudem te dostaly certyfikat zgodnosci z SB ? edit: ponoć asrock extreme 4 pojawił się w zaplanowanych dostawach ABC data? Ma ktoś możliwość podejrzeć kiedy będzie ? Nie chce mi sie szukac teraz zrodla, ale gdzies widzialem broszurki, w ktorych dopuszczalne napiecia dla pamieci zalezaly od taktowania. 1.65v bylo tam dopuszczalne dla pamieci taktowanych od 2133 mhz wzwyz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 KR System - G.SKILL DDR3 4 GB 1600MHZ DUAL ECO CL9 F3-12800CL9D-4GBECO Ja tak rozwiazalem problem z pamięciami.Cena jest mega okazyjna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Thx za linka. Obok tych pamiątek były G.Skill ECO 1600 CL7 za niecałe 254 zł. Sprzątnąłem ostatnią sztukę. Mam nadzieję, że nie fikcyjną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Dla posiadaczy MSI MSI P67A-GD55 Overclocking - XtremeSystems Forums Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 (edytowane) Dla posiadaczy MSI Raczej nic specjalnego. MSI, ASUS, Asrock, co za roznica, te procki kreca sie na kazdej plycie, jedyny problem to chlodzenie. Edytowane 13 Stycznia 2011 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E57 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Thx za linka. Obok tych pamiątek były G.Skill ECO 1600 CL7 za niecałe 254 zł. Sprzątnąłem ostatnią sztukę. Mam nadzieję, że nie fikcyjną. też się zastanawiałem nad kupnem wersji CL7 ale ktoś mi sprzątnął ostatnią sztukę z przed nosa :lol: co do samego sklepu to uważam, że jest ok - zamawiałem tam kiedyś po bardzo dobrej cenie SSD Intela, też ostatnią sztukę i nie było problemu, zamówienie zrealizowali bez słowa (odebrałem osobiście). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 http://emarket.pl/procesory/intel-core-i5-2500k-3-30ghz-6mb-lga1155-32nm-95w-box/p-c6301726 http://emarket.pl/procesory/intel-core-i7-2600k-3-40ghz-8mb-lga1155-32nm-95w-box/p-c6301725 biostar-tp67xe-intel-p67-express-sandy-bridge-mainboard-full-review Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 też się zastanawiałem nad kupnem wersji CL7 ale ktoś mi sprzątnął ostatnią sztukę z przed nosa :lol: co do samego sklepu to uważam, że jest ok - zamawiałem tam kiedyś po bardzo dobrej cenie SSD Intela, też ostatnią sztukę i nie było problemu, zamówienie zrealizowali bez słowa (odebrałem osobiście). Heh..sam dałem linka a nie widziałem wczesniej tam CL7 <_< :lol2: Ale miedzy CL7 i CL9 az takiej wielkie roznicy to nie bedzie no. :wink: Radier@ no to widać, że ceny potrafią byc w miare normalne.Jedyny szkopuł to ,że ich tam nie ma:/ A tak pomiajac dostepnosć to solidniejszy jest emarket czy esc.pl?Pytam bo przeciągam strune z wpłatą na esc.pl i czekalem właśnie na coś tańszego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Ja tam kupowałem nie raz i było wszystko ok. Mają odbiór osobisty w moim mieście, więc dodatkowo oszczędzam paręnaście złoty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspl21 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 http://emarket.pl/procesory/intel-core-i5-2500k-3-30ghz-6mb-lga1155-32nm-95w-box/p-c6301726 http://emarket.pl/procesory/intel-core-i7-2600k-3-40ghz-8mb-lga1155-32nm-95w-box/p-c6301725 kurde ceny lepsze jak w niejednej hurtowni ( choć tam dostawy z tego co piszą dopiero chyba po 20 - cena może jeszcze poleci :unsure: ) co do płyt jeszcze to psiałem do kolesia z Gigabyte - bo byłem zainteresowany płytą P67 Ud3P - odpowiedz byłą tak iż ( podobno) ta płyta ominie polski rynek POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 co do płyt jeszcze to psiałem do kolesia z Gigabyte - bo byłem zainteresowany płytą P67 Ud3P - odpowiedz byłą tak iż ( podobno) ta płyta ominie polski rynek Ciekawe. niektórzy wystawili ją na swoich stronach ale dostępność - BRAK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Czy posiadacze MSI GD65 testowali najnowszy beta BIOS z wczoraj? E7681IMS.185 Index of /downloads/BIOS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Asus P8P67-PRO dziala mi lekko na nerwy. Plyta ma problem z podniesieniem sie po wylaczeniu. Dzisiaj po powrocie z roboty wystartowala mi za 5 razem. Wiem, ze to kwestia BIOS i panowie z ASUS mogliby spiac poslady i cos z tym zrobic, bo juz czas... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Support ASUSA wiadomo jaki jest. Może to trochę potrwać ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspl21 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 (edytowane) Ciekawe. niektórzy wystawili ją na swoich stronach ale dostępność - BRAK. No jutro postaram sie napisać do jeden hurtowni gdzie płyta jest niby na zamówienie - a cena jest w sumie fajna bo ok 100 zł mniej jak UD4 a wielkich różnic nei ma - sekcja zasilania podobno identyczna ps no dawać jakieś wyniki :D POZDRO Edytowane 13 Stycznia 2011 przez lukaspl21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Nie wim co robic z ta Asus P8P67-PRO. Ciekawe kiedy bios wypuszczą nowy bo mam cały czas problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turrican Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 (edytowane) Czy posiadacze MSI GD65 testowali najnowszy beta BIOS z wczoraj? E7681IMS.185 Index of /downloads/BIOS Ja zaraz będę, mam nadzieję że jest lepszy od 1.7B4 bo po nim pamięci przestały mi chodzić stabilnie na 2133 (nie wiedzieć czemu w końcu kontroler jest w cpu) a temperatury w biosie skoczyły +10-15 stopni przy Cpu 3.3-4.6ghz w Aida64 wskazania się nie zmieniły, nie wiedzieć czmu też Overclocking Center zalicza crasha przy uruchamianiu na XP i Win7 edit - jeszcze zapomniałbym jak z tam z temperaturą P67 bo u mnie wkazuje niby 41 stopni a radiator prawie parzy przy dotknięciu, w biosie temp cpu wskazuje 50 stopni przy 3,3ghz (przed podmianą biosu 39)przy 4.6 62sC (stary bios koło 48sC)a radiator chłodny Edytowane 13 Stycznia 2011 przez Turrican Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 No jutro postaram sie napisać do jeden hurtowni gdzie płyta jest niby na zamówienie - a cena jest w sumie fajna bo ok 100 zł mniej jak UD4 a wielkich różnic nei ma - sekcja zasilania podobno identyczna Ma sloty x16/x4 zamiast x8/x8 przu multi gpu i nie ma Sli. Czyli w zasadzie nalezaloby ja porownywac z asusem bez pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspl21 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Ma sloty x16/x4 zamiast x8/x8 przu multi gpu i nie ma Sli. Czyli w zasadzie nalezaloby ja porownywac z asusem bez pro. a to nawet nie wiedziałem o tym , sli ani cf nie będę miał więc osobiście dla mnie bez różnicy a po akcjach asusa chyba poszukam tego gigusia POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Uploaded with ImageShack.us z memkami lekko nie jest ale na razie jakoś idzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Widze, ze kolega prawie 100 stopni sie nie boi :D Brawo za odwage :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...