Snoopy Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Mam takie pytanie bo zamiatzam instalowac linuxa i sciagnalem ostatnio z netu Mandrake 9.1 ale czytalem znowu ze zawiera wiecej bledow niz 9.0 i chcialem sie zapytac ktorego byscie mi radzili abym zainstalowal 9.0 czy 9.1?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Ja polecam 9.0. Miałem wersje 9.1 i jest ona jakaś taka zbyt uproszczona, miałem też problemy ze sprzetem. Według mnie 9.0 jest lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 9.1 to dla mnie już Mega podobieństwo do XP (i dobrze, bo mi tak pasuje). Oryginalnie działa mi praktycznie cały sprzęt za wyjątkiem karty sieciowej z Epoxa 8rda+. Nad tym faktem ubolewam przede wszystkim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 8.0 ostatecznie. Jeszcze dało się z tego systemu coś zrobić. Slackware 8.1/9.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snoopy Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Aha ok rozumiem,to zobacze tego mandrake 9.0 Btw. zabawe z linuxem w sumie dopiero zaczalem i chcialbym sobie kupic jakas ksiazke na temat tego,zeby sie poduczyc,moglibyscie moze jakas polecic????? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 ... zabawe z linuxem w sumie dopiero zaczalem i chcialbym sobie kupic jakas ksiazke na temat tego,zeby sie poduczyc,moglibyscie moze jakas polecic????? :) chyba zostaniesz zywcem zjedzony za chwile :P a dlaczego poszukaj podobnego (ksiazka do linuxa) tematu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 Grum grum... paranoik zęby ostrzy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 Oryginalnie działa mi praktycznie cały sprzęt za wyjątkiem karty sieciowej z Epoxa 8rda+. Nad tym faktem ubolewam przede wszystkim. Ktoś juz sobie z tym poradził ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artist Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 Oryginalnie działa mi praktycznie cały sprzęt za wyjątkiem karty sieciowej z Epoxa 8rda+. Nad tym faktem ubolewam przede wszystkim. Ktoś juz sobie z tym poradził ?? jakim probelemem ... przeciez na stronie nvidii sa stery dal linuksa dla nforce2, na razie sa stery do netu, audio i usb, nic o sata i fwire nie widzialem ... odpalilem to ustrojstwo dzis i dziala OK jesli masz system z PRM to sciagasz sobie rpm'a i instalujesz bez problemu ja u siebie pod debiana sciagalem tar.gz i jedyne czego to potrzebujesz to gcc i zrodla kernela 2.4 pozniej tylko #make i #make install i wpisy do /etc/modules.conf i wsio gra respekt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 ja mam epoxa 8rda+ i dziala mi sieciowka z mobo. Po prostu sciagazs zrodlo a nie RPM`a insalujesz i wzsystko gra. Generalnie 9.1 mnie sie bardzo podoba. Wyglada calkiem przyzwoicie i roowniez powazniejszych problemow ze sprzetem nie mam. Jeden taki, owszem...:) jak zainstalowac karte ATI na XFree86 4.3. Bo do 4.2 as oficjalne stery a do 4.3 chyba trzeba kompilowac kernela z jakims paczem...ale nie wnikalem nie umiem znalzc info :(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 wpisy do /etc/modules.conf i wsio gra jakie wpisy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artist Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 poprcauj troche nad cytowaniem ;) a jesli chodzi o te wpisy to maja wygladac tak: alias eth0 nvnet alias sound-slot-0 nvaudio byl jeszcze trzeci wpis do usb chyba ale ja nie instaluje u siebie usb bo nie korzystam i nie pamietam jak mial wygladac, ale wszystko jest w readme Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 Kurcze jak narazie instalowanie RPM od Mandrake'a 9.0 (tylko takie widzialem na nvidia.com) nic nie dają. Niby sieciowka jest, ale nie moze jej zainicjowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulik Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2003 a jak sie laczysz do internetu ? p.s. sa problemy z dzwiekiem na epox'ie tzn. modprobe nvaudio zawiesza calego kompa... :( ja zostalem na i810_audio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artist Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2003 zawiesza hm... a nie wywala zadnych bledow na ekran ??? a w moze cos w logach pisze ... najlepiej bedzie jesli przeczytasz dokladnie README i/lub INSTALL bo moze masz jadro 2.2 ... zgaduje co do sieciowki ... modul laduje sie bez bledow ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...