Skocz do zawartości
zipp

BENQ VW2420H

Rekomendowane odpowiedzi

od tego tygodnia jest już w sklepach w PL. Też poszukuje recenzji.

Zapowiada się ciekawie. Jest do wyrwania poniżej 900zł. ceneo

Szkoda tylko, że nie wypuścili podobnego modelu w proporcjach 16:10.

Jakaś mini recka: KLIK

Tu sporo fotek i porównań KLIK niestety jakieś skośnookie szlaczki.

Edytowane przez klami85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta "fala" (nieliniowość) to normalka na amatorskich VA ... IPS są nieco równiejsze ale też barwy są pojechane. Jak ktoś szuka poważnego monitora do grafiki to ... EIZO SX/CG, NEC PA (nawet modele na VA są liniowe dzięki dokładnej korekcji gammy) Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten monitorek od dwóch dni. Jak dla mnie 16:9 to za mało, potrzebuję 16:10. Posiadam NECa na matrycy S-PVA. Z całą pewnością jeśli chodzi o odwzorowanie kolorów matryca w NECu bije na głowę tą w BenQ choć dla osób mniej wybrednych zupełnie powinna wystarczyć. Widziałem gdzieś głosy, że przy 8 ms GtG, które oferuje BenQ widać smużenie. Ja takiego czegoś nie zaobserwowałem. Aha i niestety trzeba kalibrować bo jasność i kontrast na 100% ustawiony fabrycznie wywala z fotela :D . Ogólnie rzecz ujmując monitor jest naprawdę elegancki i super prezentuję się na biurku, jeśli ktoś szuka monitorka do rozrywki (inet+gry+film) powinien być zadowolony. Dla grafików odradzam (nie ta matryca).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi