Skocz do zawartości
Narril

Smieszny problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Składałem dzisiaj znajomemu komputer:

AMD II X3 440 AM3

MSI 770-G45

GR1333D364L9/2G

GAINWARD 9500GT 512

Samsung 50 16 HD502HJ

Be Quiet! L7 350W

SAMSUNG SH-S223C B

Po podłączeniu wszystkiego zestaw w ogóle nie odpala. Wiatraki na zasiłce i procku zakręca się przez jakaś sekundę i to tyle. Następne próby uruchomienia nie dają nawet tego. Sprzęt zachowuje się, jak by w ogóle nie był podłączony do prądu.

Sprawdzałem wszystko kilka razy, nie widzę niczego, co mogło by powodować taka reakcje.

Sprzęt kupiony kilka dni temu w prolinie.

Czy ktoś może mnie oświecić i powiedzieć co może być nie tak?

Proszę!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zrobiłeś gdzieś zwarcia? Brak dystansów pod płytą lub o jeden za dużo? Spróbuj samo mobo z cpu odpalić. Komputer powinien zacząć beepać brak grafy i pamięci. Jak tak się stanie to wkładasz pamięć. Dalej beepa - wkładasz grafę, sprawdzasz, podłączasz dysk itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zrobiłeś gdzieś zwarcia? Brak dystansów pod płytą lub o jeden za dużo? Spróbuj samo mobo z cpu odpalić. Komputer powinien zacząć beepać brak grafy i pamięci. Jak tak się stanie to wkładasz pamięć. Dalej beepa - wkładasz grafę, sprawdzasz, podłączasz dysk itd.

podlaczylem wszystko prawidlowo.

probowalem bez grafy wczesniej: nie bipczalo.

zaraz sprobuje jeszcze bez

Pozwoliłem sobie wywalić linki z Twojego posta. Jeszcze raz zobaczę takiego posta z bezpodstawnym użyciem linków i dostaniesz bana za spam.

chyba zartujesz.

dalem linki, zeby kazdy kto tu zajrzy, mogl latwo zobaczyc specyfikacje sprzetu. a noz cos nie jest kompatybilne ze soba?

bana za spam? litosci.

A może zapomniałeś o jakiejś wtyczce zasilającej?

Np. tej od procka, albo od karty graficznej...

nie jestem laikiem, wiem, co gdzie i jak. sprawdzalem wszystkie zlacza po 3 razy, czy odpowiednio sa wcisniete etc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba zartujesz.

dalem linki, zeby kazdy kto tu zajrzy, mogl latwo zobaczyc specyfikacje sprzetu. a noz cos nie jest kompatybilne ze soba?

bana za spam? litosci.

1. Jak rozumiem akurat strona tego sklepu posiada najbardziej obszerne, aktualne i poprawne specyfikacje danego sprzętu?

2. Nie zadałeś sobie oczywiście trudu przeczytania przyklejonych tematach - z nich dowiedziałbyś się, że są 2 opcje: zasilacz lub płyta oraz, że można zacząć od resetu ustawień bios, sprawdzenie bateryjki, kabli oraz ostatecznie wyciągnięcia sprzętu z obudowy.

3. Nie wydaje mi się, aby ktoś kto nie zna przynajmniej ogólnej specyfikacji tego sprzętu, był w stanie Ci pomóc.

4. Z opisu problemu wynika, że może być zwarcie. Odłącz dyski, napędy itp. Podłącz inny zasilacz. Podłącz inną grafikę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Jak rozumiem akurat strona tego sklepu posiada najbardziej obszerne, aktualne i poprawne specyfikacje danego sprzętu?

2. Nie zadałeś sobie oczywiście trudu przeczytania przyklejonych tematach - z nich dowiedziałbyś się, że są 2 opcje: zasilacz lub płyta oraz, że można zacząć od resetu ustawień bios, sprawdzenie bateryjki, kabli oraz ostatecznie wyciągnięcia sprzętu z obudowy.

3. Nie wydaje mi się, aby ktoś kto nie zna przynajmniej ogólnej specyfikacji tego sprzętu, był w stanie Ci pomóc.

4. Z opisu problemu wynika, że może być zwarcie. Odłącz dyski, napędy itp. Podłącz inny zasilacz. Podłącz inną grafikę.

1. rozumiem. ale to chyba nie powod do staraszenia mnie banami?

2. zrobilem to: resetowalem CMOS, sprawdzalem baterie, kable. nie wyciagnalem sprzetu z obudowy.

4. wylaczylem wsio, odkrecilem plyte, sprawdzilem, czy cos nie zawadza. poskrecalem, zostawilem samego proca, zasilacz i mobo. nawet nie zapibczal. niestety teraz nie mam czasu, zeby robic cos wiecej. jutro sprawdze inny zasilacz, obudowe i grafe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Niestety to forum często gęsto jest napadane przez spamerów, którzy w bezczelny sposób reklamują ten sklep i linkują do niego najczęściej jak się da. Dlatego jestem uczulony, jak ktoś wali linka do tego sklepu - tym bardziej, gdy nie widzę zasadności jego użycia. Tak więc nie traktuj tego osobiście - do Ciebie nic nie mam, ale do sklepu już bym coś znalazł ;]

2. Coś mi wygląda na zasilacz lub płytę. No i jest jeszcze taka opcja, że procesor nie styka dobrze - nie pamiętam, czy tam są jeszcze tradycyjne nóżki, czy coś innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi