Gość TornadoNew Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 (edytowane) Witam. Poszukuję jakiegoś dobrego monitora '24 FULL HD. Głównie fascynuje mnie grafika w grach, także chcę aby monitor miał bardzo dobrą jakość obrazu. Karta graficzna - GTX 285. Myślałem o - Samsung Syncmaster 2470H. Oczywiście kiedy podajemy dany monitor to musimy uzasadnić dlaczego ten a nie inny. Co mi polecicie ? Edytowane 25 Października 2010 przez TornadoNew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 (edytowane) "Dobry" + 24" w cenie poniżej 1000zł to oksymoron. Edytowane 22 Października 2010 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TornadoNew Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 Nie mam większej ilości funduszy. Dlatego kupuje poniżej 1000 zł... Co polecicie ? Co powiecie o tym Samsungu, którego wybrałem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 Wyswietla obraz ;] Szal to to nie jest, ale czego spodziewac sie w tej cenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TornadoNew Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 Ten Samsung kosztuje najmniej 900 zł. W niektórych sklepach jego cena sięga do 1050 zł ! Nie wiem dlaczego robicie takie wielkie halo :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 Bo ma np krzywo podswietlona matryce?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TornadoNew Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 @jonathan Widać, że Ty tutaj coś liznąłeś o monitorach. Jaki monitor byś polecił do 1000 zł ? Oczywiście 24' FULL HD ? Monitor będzie wykorzystywany do grania w gry komputerowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 Sluchaj powiem Ci tak: Do grania to mozesz sobie kupic praktycznie byle co, byleby mialo ostry obraz... Odwzorowanie kolorow nie jest Ci az tak konieczne, podobnie "Czarna czern", i tak czesto regulujesz ciemnopsc w samej grze. Mysle ze rownie dobrze mozesz kupic Samsunga B2430H ciut tanszy bedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 (edytowane) albo sprawdzić coś z VA, czyli VW2420H, EW2420, BL2400PT. Lub kupić coś mniejszego, ale sprawdzonego czyli 2209WA. Edytowane 22 Października 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TornadoNew Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 Okej. Również wezmę go pod uwagę. Ten Samsung Syncmaster 2470H też zdałby egzamin w grach komputerowych ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 Lub kupić coś mniejszego, ale sprawdzonego Też jestem tego zdania. Co mi po wielkim kiepskim monitorze? DELL 2209wa jako IPS przynajmniej oferuje coś więcej. Choć gdybym kupował monitor tylko do gier to poważnie podszedłbym do modeli 120 Hz (realnie mniejsze rozmycie ruchomych obrazów). Wolałbym do gier np. takie 22" 120 Hz niż wielkie 24" 60 Hz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TornadoNew Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2010 Ale ja nie chce 22 cali. Ja chce 24' cale i FULL HD... To ten Samsung 2470H będzie dobry do grania... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszBrd Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2010 Ja jako szczęśliwy użytkownik polecam ci BenQ E2420HD. Monitor nie będzie odstawał od tych samsungów a nawet może być lepszy bo ma lepiej podświetlaną matrycę i dobre kolory. Do tego fajny design, USB i głośniki jakby kiedyś trzeba było awaryjnie użyć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TornadoNew Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2010 Wezmę go pod uwagę. Czekam na dalsze komentarze i co z tym moim Samsungiem, którego ja proponowałem !? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bobikon Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 Myślałeś o tym modelu: IIYAMA ProLite E2410HDS 24'' - Monitory LCD - IIYAMA ProLite E2410HDS 24'' od 789.49zł ? Bardzo dobry monitor, duże możliwości regulacji, obraz rewelacyjny. Oczywiście można by się doczepić różnych rzeczy(a to podstawa chybocząca się- mnie to nie przeszkadza, można powiesić na ścianie i nie ma problemu, a to że z boku obraz nie taki- ale ten typ matrycy jest taki) Dla mnie (a będę trochę obrabiał zdjęcia) to najlepszy monitor za nieduże pieniądze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 Myślałeś o tym modelu: IIYAMA ProLite E2410HDS 24'' - Monitory LCD - IIYAMA ProLite E2410HDS 24'' od 789.49zł ? Bardzo dobry monitor, duże możliwości regulacji, obraz rewelacyjny. Oczywiście można by się doczepić różnych rzeczy(a to podstawa chybocząca się- mnie to nie przeszkadza, można powiesić na ścianie i nie ma problemu, a to że z boku obraz nie taki- ale ten typ matrycy jest taki) Dla mnie (a będę trochę obrabiał zdjęcia) to najlepszy monitor za nieduże pieniądze. Raczej najgorszy. Wyświetl jednolity pomarańcz na całym ekranie i podziwiaj piękny gradient z dołu do góry - choćby z tego powodu się nie nadaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TornadoNew Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 (edytowane) @ Kyle - jest to zdanie prawdziwe dla praktycznie każdego monitora na matrycy TN, czy to będzie iiyama czy samsung czy dowolny inny producent. Sam posiadam Asusa z matrycą TN. Gra mi się na nim bardzo dobrze, sam mówiłem, że nie chce cudów !!! Właśnie myślałem o tej Iiaymie ale teraz nie wiem już co myśleć. To co mam w końcu wybrać ??? Podajcie jakieś WASZYM zdaniem najlepsze monitory 1920 x 1080 FULL HD 16:9 do gier cena - [+/- 1000 zł] Na pewno coś wybiorę... Czekam z niecierpliwością... Macie tutaj monitory 24 cale 1920 x 1080 16:9 2 MS - http://www.ceneo.pl/Monitory_LCD;004+m0+n1100;017P1-5176P2-20996P4-13274P11-068043.htm Edytowane 25 Października 2010 przez TornadoNew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 @ Kyle - jest to zdanie prawdziwe dla praktycznie każdego monitora na matrycy TN, czy to będzie iiyama czy samsung czy dowolny inny producent. Sam posiadam Asusa z matrycą TN. Gra mi się na nim bardzo dobrze, sam mówiłem, że nie chce cudów !!! Zgoda, masz rację, ale zwróć uwagę że pisałem to do innego użytkownika który "będzie trochę obrabiał zdjęcia" - a do tego TN-ki można sobie odpuścić. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TornadoNew Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 Temat do zamknięcia, bo widzę, że nie jesteście zbytnio rozmowni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meggi44 Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 A może DELL U2311H ma co prawda 23' ale jest na matrycy e-IPS i w recenzjach na zagranicznych stronach zbiera bardzo dobre opinie co do jakości obrazu,kolorów kontrastu,czerni.In minus trochę słabszy czas reakcji matrycy niż najszybsze TN TFT szczególnie te z 120Hz.Pomyśl i o tym modelu.W 1 tys z małym kawałkiem powinieneś się zmieścić,jest sporo ofert na Allegro i w sklepach internetowych na wyszukiwarkach Ceneo albo Skąpcu. Sam przymierzam się do zakupu podobnego sprzętu.Biorę pod uwagę jeszcze Della U2410 ale to ok 1800zł lub Eizo EV2333 ok.1900zł ale piszą że ten ostatni może smużyć w grach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekmokap Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Wiem, że chcesz 24 cale, ale między 23 a 24 dużej różnicy nie ma(widziałem na własne oczy, sam mam teraz 23 cale i jest bardzo duzy) i polecę ci taki monitor. SAMSUNG PX2370 LED FULL HD 2ms 36GW *EM* (1288236315) - Aukcje internetowe Allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S4racen Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 Szukam 24" monitora do grania (80% czasu) z regulowaną wysokością oraz z możliwością montażu na ścianie. Cena ok. 1000zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2010 http://www.x-kom.pl/p/59875-monitor-lcd-24-dell-p2411h-czarny.html co myslicie o tym dellu ? na da sie do grania/ internetu i czasem filmu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2010 Wazne do jakiego grania ma byc ow monitor , bo jezeli do multiplayera typu BC2 czy CoD to bardzo wazny jest input lat przy wiekszym lagu mozna zapomniec o dobrych rezultatach w tego typu grach . Sam sie zastanawiam nad zmiana na 24'' , jezeli macie jakies linki do testow pod katem input laga to bardzo poprosze o zapodanie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...