Rikki Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2010 AMD Radeon HD6850/6870 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2010 (edytowane) Osobny temat dobrym pomysłem, tylko chyba warto go przykleić, a odkleić przynajmniej temat o 3800, bo nikt tam już nie pisze. PC Projekt dodał kilka kart do oferty, ale na razie są w dostawie. 700-720 zł za 6850. 880-940 zł za 6870. Co ciekawe dodali ASUS 6870 DirectCU, a nie widziałem tej karty jeszcze nigdzie. Mimo wszystko chyba jednak 6850 są dużo bardziej opłacalne. 6950 pewnie też będą bardzo ciekawe. Edytowane 23 Października 2010 przez Harry Lloyd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2010 (edytowane) Sklejcie z ATi Radeon HD6000 Series - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne - strona 7,6666666666667 +down: ups moje niedopatrzenie <_< Edytowane 23 Października 2010 przez master4life Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2010 Standardowo w przypadku wydania nowych kart pojawił się nowy temat: AMD Radeon HD6850/6870 - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Proponuję przenieś tam dyskusję o podanych modelach a tutaj rozmawiać na temat kartach jeszcze niewydanych. http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/GPU85ATICatalyst1010bHotfix.aspx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel199224 Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2010 (edytowane) to ja jescze sprostuje ostatnią wypowiedz ze starego tematu o szóstkach. szkoda tylko, że jak w sklepach są okrojone wersje 960 zamiast 1120 (jak w testach) to wydajność 6850 do gtx460 jest jeszcze bardziej zbliżona niż wcześniej :/ zależy jakie testy bierzesz pod uwage. HD6850 z 1120 trafiły tylko do dóch serwisów przez pomyłke. Jednym był guru3d a drugim jakiś niemiecki serwis. W polsce nie było takich przypadków co zresztą widac jak sie porówna wydajnosc HD6850 na guru3d a np na pclabie w stosunku do gtx460 1gb. Jest minimalnie wieksza a w guru3d przewaga radka była bardzo widoczna. Wiec polskie testy są jak najbardziej sprawdzone. Pisze to zeby nikt nie spekulował ze w sklepach są poblokowane wersje a w testach lepsze. Edytowane 23 Października 2010 przez pawel199224 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2010 Wiec polskie testy są jak najbardziej sprawdzone.Na in4.pl też mają wersję z 1120sp. link do recenzji. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2010 na benchmark-u tez jest 6850 z 1120 sp AMD Radeon 6850 i 6870 - gorąca premiera. Sapphire Radeon 6850. Benchmark.pl 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max340 Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2010 Co się dowiedziałem 1 partie sklepowe mogą mieć właśnie tyle odblokowane . Kto ma dojscia do jakiejś hurtowni co beda miały na dniach te karty hm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2010 No to juz nie jest smieszne ktos chcial nas zrobic w balona dajac na testy mocniejsze karty. Wyniki poszly w swiat jakie to 6850 killery 460 i chyba o to chodzilo AMD, bardzo, bardzo nieladnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiass777 Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2010 Nie, raczej nie. Przecież każdy się zorientuje, że w innych modelach jest mniej procesorów. To raczej błędy produkcji przedpremierowej. Byćmoże AMD będzie chciało wykorzystać tą uśpioną moc w innych modelach (podobnie jak w gtx 460). Jak dla mnie to w pojedynku GTX 460 1Gb VS HD6850 AMD pogoniło z niewielką przewagą Geforce, choć dla mnie dobrym zawodnikiem od Nvidii jest jeszcze GTX 460 768Mb (głównie chodzi mi o cenę). No więc skoro mamy już średnio budżetowe karty to teraz celem dla AMD jest zapewne pokonać wydajnością GTX 480 (i zostawić możliwie jak najwięcej zapasu dla GTX 580). 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 jak myślicie? pojawią się w sklepach 6850 w postaci referencyjnej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerlath Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 A najważniejsze to kiedy się pojawią jakiekolwiek 6850... bo jak dotąd to "w transporcie"... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 (edytowane) pixmania. tam mają boskie ceny nowych kart. sklep tak ogromny (cała europa) że może i mają w magazynach w polsce. http://www.pixmania.pl/pl/pl/7594804/art/sapphire-technology/radeon-hd-6850-1-gb-gddr5.html dostępny. sądządz po cenach wysyłki to chyba dalej wysyłają do nas z francji. przynajmniej wiem że gwarancja jest realizowana przez polską centralę tego sklepu = nie trzeba słać do francji. to jest ciekawe. zdjęcia sapphire 6850 z hi tech legion. mogli dać tą jedną wtyczkę więcej. na gigabajcie i his też brakuje jednej wtyczki :D czyżby niereferencyjne konstrukcje były takie same, i od razu robione z myślą o 6870? Edytowane 25 Października 2010 przez bzzzzzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max340 Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 no tez to widziałem i na tej karcie można teraz liczyć ze będzie te 1120 sp bo to moze byc właśnie ta 1 partia kto sie 1 skusi raczej szybko tańszych tez cen nie będzie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 nie chcę być złym prorokiem ale an te unlocki to bym tak nie liczył. gtx 465 był robiony na szybko a tutaj jest trochę inaczej ;) Możliwe,że mała partię zapomnieli ciachnąć laserem ale to tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 na gigabajcie i his też brakuje jednej wtyczki :D czyżby niereferencyjne konstrukcje były takie same, i od razu robione z myślą o 6870? Nie specjalnie rozumiem to zdanie. ASUS ma dwie wtyczki, do tego skierowane do góry, więc to już mówi że PCB jest inne. Chyba że tobie chodzi o to że każda firma zrobiła własne PCB ale jednakowe dla 6850 i 6870. Mimo wszystko takie odblokowanie i tak jakieś cudowne znowu nie jest, skoro na tych samych zegarach karty są prawie równe. A swoją drogą z jedną wtyczką to chyba na rewelacyjne OC nie można liczyć, zegary 6870 to może być max w skrajnych przypadkach, zależy jak oficjalne TDP tej karty ma sie do rzeczywistości. Może na X-bit Labs zmierzą pobór samych kart. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Curly18 Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 To co? Asus będzie lepiej wykonany od pozostałych giga/szarik? Czy poprostu ze względu możliwości programowalnej zmiany v od gpu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 No przede wszystkim nie braknie mu prądu, co będzie szczególnie istotne przy podnoszeniu napiecia, tylko wtedy zapewne trzeba sie bawić w zmiane chłodzenia albo WC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narril Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 teraz mam dylemat, 460tka czy 6850, bo wydajnosciowo prawie to samo ;_; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 teraz mam dylemat, 460tka czy 6850, bo wydajnosciowo prawie to samo ;_; dlatego warto dokładnie poczytać testy, zastanowić się nad o/c i obserwować ceny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 No przede wszystkim nie braknie mu prądu, co będzie szczególnie istotne przy podnoszeniu napiecia, tylko wtedy zapewne trzeba sie bawić w zmiane chłodzenia albo WC. Nie zapominajmy o sekcji zasilania, nie tylko ilość wtyczek decyduje o ilości prądu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 teraz mam dylemat, 460tka czy 6850, bo wydajnosciowo prawie to samo ;_; Dla mnie wybor jest prosty ;), ale to juz od ciebie zalezy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narril Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 (edytowane) Dla mnie wybor jest prosty ;), ale to juz od ciebie zalezy. noo, to byl taki wstep do rozmowy pt "ludzie, CO BRAC?". sprawdzilem testy, ceny, roznice DLA MNIE sa male, wiec musze poszukac jakichs innych opinii na ten temat. /edit zastanawiam sie nad tymi kartami: gtx 460 1gb od zotaca (aktualnie ~680 zl) hd 6850 od asusa (aktualnie ~720 zl) nawiazujac do nvision.pl - radek jest wydajniejszy. (bez oc) nawiazujac do tomshardware - to gtx jest wydajniejszy. (bez oc) po oc 460tka bije radka prawie w kazdym tytule (nie duzo, praktycznie kilka fps <10) 6850 pobiera mniej mocy od 460tki - tu psikus, to 460tka jest chlodniejsza (tez roznica malutka, kilka stopni) gtx jest dostepny od reki, na radka bede musial troche poczekac. 6850 dopiero wchodzi - wydajnosc moze sie poprawic wraz z nowymi sterownikami. na korzysc 460tki przemawia tez 5 letnia gwara (2 lata w sklepie + dodatkowe 3 po zarejestrowaniu produktu na oficjalniej stronie zotaca). roznice miedzy kartami sa tak minimalne, ze nie wiem, ktora brac. moze cos doradzicie? Edytowane 25 Października 2010 przez Narril Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 Bierz GTX460, sprawdzona karta, mniej problemow ze sterami, obsluga 3D vision - cicha, chlodna i wydajna karta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narril Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 Bierz GTX460, sprawdzona karta, mniej problemow ze sterami, obsluga 3D vision - cicha, chlodna i wydajna karta. dzieki. nie bylem 100% pewny, czy to bedzie dobry wybor, dlatego napisalem ; ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 6850 jest za 620 zł w pixmanii. niereferencyjny sapphire. więc dla mnie to jest oczywiste kto tutaj wygrywa. na chwilę obecną taniej niż 650 gtx 460 1gb nie widziałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narril Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 w pixmanii licza sobie za transport z 40zl, jesli mnie pamiec nie myli. z zamowieniem czekam max do konca tygodnia, moze cos jeszcze gtx spadnie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 (edytowane) 6850 jest za 620 zł w pixmanii. niereferencyjny sapphire. więc dla mnie to jest oczywiste kto tutaj wygrywa. na chwilę obecną taniej niż 650 gtx 460 1gb nie widziałem. słabo szukasz : Palit GeForce GTX460 1GB DDR5 256bit PCI-E (NE5X460SF1102) - porównanie cen w sklepach internetowych Ceny już balansują w okolicy 600zł. Czasem jest taniej nawet. Edytowane 25 Października 2010 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 a to ładnie spadły ceny gtxów. teraz trzeba poczekać aż zniknie podatek od nowości w cenach nowych radków. pixmania owszem liczy 40zł za transport. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 słabo szukasz : Palit GeForce GTX460 1GB DDR5 256bit PCI-E (NE5X460SF1102) - porównanie cen w sklepach internetowych Ceny już balansują w okolicy 600zł. Czasem jest taniej nawet. Niestety produkty niedostepne w okolicy 600 zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...