grzechuk Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 w comecie to działko też nie ma dużej penetracji, ale kąsać potrafi... tylko, że cometem objedziesz, a churchillu jedyne co zrobisz to dasz sie objechac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam568 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 (edytowane) moze i objedzie churchila VII ale jeszcze trzeba go przebić a to nie jest już takie proste churchill VII to taka forteca z kąsającym działkiem , czasami i 4 mnie objżdzało nic mi nie robiąc a ja tylko po kolei ich sobie wybijałem, choć wiadomo jak kto ogarniety to i z takim bunkrem da sobie radę churchill VII przypadł mi dużo bardziejdo gustu niz Black prince którego teraz posiadam pozdrawiam Edytowane 10 Kwietnia 2013 przez adam568 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Wrzuciłem w końcu filmik z nagraniem kierowcy E-75, polecam bo pierwszy raz coś takiego widziałem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 ewidentnie gra na touchpadzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Co to za mod który pokazuje nicki graczy na czerwono/żółto/zielono? I jak to rozumieć? Zielony debeściak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Jest to zasluga XVM + Stats co do rozumienia to czerwony/pomaranczowy/zolty/zielony/niebieski ?/fioletow tragedia/slabo/ujdzie/dobrze/b.dobrze/zajebiscie coś w tym stylu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 ja od początku gry jestem żółty i to się raczej nie zmieni... kupiłem t20 i po kilku bitwach (bez 90, jeszcze nie odblokowałem wieży i silnika) mam mieszane uczucia jak na początku przy panterze... wykręcam całkiem niezły exp (500 przy porażce daje rade), ale doskwiera "drugoplanowość" i fakt, że ciężko nim odegrać rolę kluczową... pozostaje mieć nadzieję, że po tych 100-150 bitwach następca okaże się lepszy (więcej pozytywnych opinii słyszałem o amerykańskiej ósemce, niż o niemieckiej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Co sądzisz o tym churchu ? Troche mnie martwi te działko bo jednak 148 peny to jakoś super nie jest no i tragiczny wychyl dziala Na początku byłem mocno sceptycznie nastawiony do brytoli, taki piździki z działami od medów (mówię teraz o HT). Ale już church I daje radę, church VII potrafi ostro nabałaganić, odpowiednio skątowany stanowi nawet problem dla sporta. Ostatnio miałem dosłownie epicką walkę, wrzucałem screeny i może nagram replaya na yt. Wyjechałem na VI, był m6, sherman itp. i nic mi nie mogli zrobić, czułem się jak mausm jechał do przodu i na klatę po 3-4 czołgi. Wynik to 9 fragów, przyjąłem ponad 5x tyle co mam HP potencjalnego dmg, jak nas wrzuci na V i VI to na prawdę można poczuć moc. Działo to jak napisali koledzy "kąsaczek", żaden med nie objedzie, bo co chwilę traci gęsi i w końcu zdycha, bo nie może nas przebić. Black prince niby ten sam armor, ale jakoś lepiej odbija, dużo ludzi pacze, że nie może go przebić z dobrych dział itp. VIII tier to imo też porządna maszyna jak pisałem wcześniej, hull down jak w T29 i jazda jest. ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Moj wlasny team zwyzywal mnie od noboow.. juz nawet nie pamietam czemu... (btw, zarobilem dwa szlagi od swoich bo podobno nie umiem sie ustawic): KUR*A MAC! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 (edytowane) ja od początku gry jestem żółty i to się raczej nie zmieni... kupiłem t20 i po kilku bitwach (bez 90, jeszcze nie odblokowałem wieży i silnika) mam mieszane uczucia jak na początku przy panterze... wykręcam całkiem niezły exp (500 przy porażce daje rade), ale doskwiera "drugoplanowość" i fakt, że ciężko nim odegrać rolę kluczową... pozostaje mieć nadzieję, że po tych 100-150 bitwach następca okaże się lepszy (więcej pozytywnych opinii słyszałem o amerykańskiej ósemce, niż o niemieckiej) Jak dostaniesz te dzialko 90mm to powinienes byc bardzo zadowolony ;D Mi czolg sie bardzo podoba po odkryciu najlepszego dzialka. No i fajny row dzialka jest... Ja bylem napoczatku pomaranczowy efi ok 900 teraz juz mam niemal 1300 wiec sie da... a win ratio wzroslo do 56% z 49% Edytowane 11 Kwietnia 2013 przez Maciem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 http://worldoftanks.eu/news/6814-special-second-anniversary-world-tanks-server-europe-pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilaHD Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 jest już specjal na stornie WOta , jakiś wielkich fajerwerków to nie widze, myślałem że miesiąc premki dadzą taniej a tu kicha,albo 3-7 dni albo 6-12 miesięcy, do tego x5 więc wysyp noobów pewny. Od godziny 7:10 12 kwietnia do godziny 7:00 16 kwietnia nasi gracze będą mogli skorzystać z następującej oferty specjalnej przygotowanej z okazji drugiej rocznicy World of Tanks w Europie: Pięciokrotnie więcej doświadczenia Polowanie na medale Zniżki i dodatkowe przychody dla graczy grających pojazdami VIII poziomu i działami samobieżnymi VI poziomu Zniżki na pojazdy premium VIII poziomu Dodatkowe przychody dla graczy grających pojazdami V poziomu Zniżki przy zakupie wyposażenia i szkoleniu załogi Zniżki na konto premium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quo Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 (edytowane) zacząłem sobie farmić linię leoparda 1 grało się przyjemnie do momentu gdy doszedłem do VK 2801 ten czołg w[ciach!]ia mnie chyba bardziej niż AMX 40 ciągle mam wrażenie że jadę czołgiem ciężkim a nie lekkim do tego jedyne sensowne działko ma celność 0.55 co się słabo łączy z celowniczym na 75% ... DPM ma ta maszynka niesamowity do tego na amunicji premium 150 penetracji też jest kozackie ale napierw trzeba trafić a ja notorycznie pudłuję w cele które są oddalone o kilka metrów ( nie zawsze jest czas by przycelować maksymalnie ) na mapach z miastem jeszcze da się coś konkretnego zrobić ale na otwartych terenach jest porażka generalnie odechciewa się grać mam wrażenie że jest to wyjątkowo słaby czołg Edytowane 11 Kwietnia 2013 przez quo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 (edytowane) super promocja jutro sobie kupie panterę 2 i józka stalina 3 Maciem ja zaczynałem od 700, teraz mam o 300 więcej... wolno idzie do przodu, bo spory % bitew mam na grillu, gdzie nawet jak ustrzelisz specjaliste to i tak masz stosunkowo niskie eff (ja mam ponad 1200 przy 1100 bitwach, 33% celności i 750dmg na bitwę) Edytowane 11 Kwietnia 2013 przez grzechuk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 IS trzeci to piekna maszynka, szczerze polecam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Moja pierwsza 8-ka w grze. ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Kurcze, przegapię promocję na IS-3 bo mam za mało bitew na IS ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 (edytowane) Potwierdzam! IS-3 jest genialny! Uwielbiam do niego strzelać, czymkolwiek bym nie jechał :lol: Dajcie spokój. Jeździ tego tyle, że czasem aż żal bierze, że nie ma ciekawszych celów. Znaleźć jakiegokolwiek gracza IS-3, który rozgrywki 1v1 nie sprowadza do egzekucji tego żelastwa w kilku strzałach, graniczy od jakiegoś czasu z cudem. Edytowane 11 Kwietnia 2013 przez m4r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Ja tam postanowilem isc w jedyna sluszna galaz w tej chwili Defeat! Map: Karelia 11 kwietnia 2013 19:27:05 Vehicle:: A-20 Exp: 709 (Fine: 6) + Credits: 19 605 Achievements: : Top Gun, Sharpshooter, Master Gunner, Mastery Badge: "2nd Class" Taka tam walka ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Rosyjskie medy mówisz.. od kiedy zabrali T-34-85 i o zgrozo T-43 100mm to już nie jest tak fajnie.. ;/ zabawa dopiero zaczyna się od VIII. Co do eventu na 2 rocznicę, to może i dobrze, że nie dali zniżki na IX.. stracił bym sporo czasu i jeszcze kupił premkę do farmy a tak sumienie czyste. ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 No mnie interesuje jedynie T-54... Chociaz T-44 potrafi namieszac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 brakuje mi 20k expa do isa3, więc na promocję się zdąży spokojnie, gorzej z tym że ISem jak wcześniej T29 zacząłem grać zaskakująco dobrze (sam sobie się dziwię, na ostatnie 10 bitew średni dmg to 2500)... kupię isa3 i zacznę nim grać jak wolnym expem go wymaksuję... przykład sprzed 2 godzin, piękny ammorack Isa3 i kolejny NOOB w Lowe... (zniszczyłem jeszcze tego niszczyciela, ale coś fraps mi się skisił, wyszło ponad 4k dmg, ponad 60k kredek na czysto i odznaka snajpera) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 T29 to według wielu najlepszy VII tierowy HT także gra nim to sama przyjemność i czysty fun. Losowania ma wspaniałe także można kosić mnóstwo fragów i tłuc tłusty dmg. Ja mam na nim chyba najwięcej ok 6200 dmg nabitego i 9 trupów. ;> IS-3 chyba najczęściej spośród HT łapie ammo racka, ja sam mam na koncie już kilka takich ofiar. ;> Co do maxowania czołgów i grania to kumpel tak robi, że jak nabywa nowy czołg to za free xp od razu maxuje przynajmniej działo i dopiero rozgrywa pierwszą bitwę. Wiadomo, że jak się nie jeździ te kilkadziesiąt bitew ze stockowymi działami tylko od razu top gunem to i staty wyglądają zupełnie inaczej itp. Ogólnie cała ta efektywność to pojęcie bardzo względne, bo zależy od wielu czynników, jeden będzie walił cały czas ze "złota", maksował czołgi przez pierwszą bitwą i sam z siebie będzie miał o wiele lepsze staty (k/d, dmg na bitwę, effi) niż taki sam gracz, który tego nie uskutecznia. Skilla to można oceniać w q3, gdzie każdy ma takie same szanse. ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 (edytowane) Właśnie się przygotowuje ma jutrzejszą moc zakupów Mój t25/2 idzie na sprzedaż ace tanker, 54% WR, po 250 walkach, mimo negatywnych opinii był to całkiem zacny czołg Edytowane 11 Kwietnia 2013 przez dzik86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Wieczór mogę uznać za udany. Nie jechałem żadnym premium, wyszedłem do przodu 50k :mrgreen: Victory!Battle: Port 11 kwietnia 2013 23:20:19Vehicle: T69Experience received: 2 438 (x2 for the first victory each day)Credits received: 30 886Battle Achievements: Defender, Sniper Trochę szybciej dojeżdżał do przeciwnika... mam wrażenie że jest to wyjątkowo słaby czołg Proszę Cię... (Max exp bez premium, na Asa nie wystarczyło) Siadając w niego, musisz po prostu zapomnieć o wszystkim, co do tej pory robiłeś, jadąc innymi czołgami. - Przede wszystkim - nim się nie stoi w miejscu. - A jak już się stoi (rzecz jasna w krzakach, z lornetką), to się nie strzela. - A jak już się strzeli, to się jedzie (przejdź do punktu pierwszego). - Na medy <= jego tierowi używa się premium. - Na LT, artylerię i strzały doodbytnicze używa się AP - Na całą resztę leci HE, które pali, zabija, niszczy moduły, rozwala rack, a czasem zadaje masakryczne 80hp dmg (przeciętnie za tyle obrywa KW-3). - dolinki to jego przyjaciele - kamienie też - i budynki - otwarty teren bleee (chyba, że są dolinki) - w błocie się nie skręca - a lepiej w ogóle w nie nie wjeżdżać - wrogie skauty łatwiej staranować, niż się w nie wstrzelić - jak mi coś jeszcze przyjdzie do głowy, to dopiszę Wiadomo, że jak się nie jeździ te kilkadziesiąt bitew ze stockowymi działami tylko od razu top gunem to i staty wyglądają zupełnie inaczej itp. Bullshit. Stocki od początku, z wyjątkiem, tradycyjnie, gąsienic, robionych z free expa. Dlatego jak mi ktoś napisze, że jęczy na czacie o stocku, to ma zagwarantowany wp#@^$ol żyrandolem. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quo Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2013 (edytowane) myślę że nie musisz mnie uczyć jak nim grać bo ze statystyk wynika że radze sobie nim nawet lepiej od Ciebie akurat mi najbardziej pasują lekkie czołgi i w nich się specjalizuję Edytowane 12 Kwietnia 2013 przez quo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Od dziś można się spodziewać dużej frustracji z powodu eventu? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2013 myślę że nie musisz mnie uczyć jak nim grać bo ze statystyk wynika że radze sobie nim nawet lepiej od Ciebie Ze statystyk wynika, że zbyt mało energii wkładasz w uprzykrzenie wrogowi gry, a zbyt dużo w bezpośrednią walkę. Ja mam ogromny wpływ na przebieg bitwy (stąd 61% WR), a Ty się bawisz z gonieniem wroga, walką pozycyjną i dobijaniem przeciwnika, tracąc czas na wcelowanie działa i siedząc zbyt długo w jednym miejscu. Zgadłem? Btw, nie pokazuj mi wycinku okna, bo nie wiem, czy to premium, czy zwykłe konto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Z premium chyba nie ma większego dmg, k/d itp. a jeśli atm ma premium to nie znaczy, że miał je w momencie grania vk. Premka to tylko xp/kredki także nie ma co się tak sadzić. Zresztą co Wy k... wiecie o graniu "fał kałem"... M4r nie gadaj, że wymaksowanie czołgu przed pierwszą bitwą nie daje przewagi w grze i z tego powodu nie będziesz kręcił większych osiągów, bo Cię wyśmieję.. wyobraź sobie, masz zajebiście wolnego HT, który nie jest w stanie zmienić nagle taktyki na flankowanie, bo stworzony jest do gry w pierwszej linii i bez topowego działa możesz zapomnieć o przebijaniu, w weakspoty to sobie można walić ale z bliska. Zresztą mam kumpla, który jest żywym przykładem, jak zaczął maxować czołgi to ma na nich effi grubo ponad 2k (na tortojsie ponad 3k, ostatni z pojazdów jakie zrobił) i to wysokie tiery, ogólne effi na konto ma coś ok 1300. --- Btw, dostaliśmy kodzik na dzień premki i żarcie warte 300k. kredek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Czytaliście forum wota ? :D Ludzie cały czas narzekają, wczoraj narzekali że słabe czołgi dali w promocji, płakali że nie dali premki, dziś się pojawia premka, a tutaj dalej narzekają że za krótko. Nie ma to jak Polski naród. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...