Skocz do zawartości
Dziobak

World of Tanks

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem jak E2 zarabia, na E8 złego słowa nie powiem.

Co do różnic - E2 ma fajny pancerz i w walce pozycyjnej 1v1 z E8 wygrywa z co najwyżej paroma rysami (tak, sprawdzaliśmy). A E8 to mała wredna wesz, która potrafi wkurzyć dużo cięższych przeciwników i/albo siać zamęt na tyłach wroga, jeżeli ktoś go nie zauważy, tudzież zignoruje (oj, niszczyło się już wrogą artę nie raz :lol:).

Dzień zwycięstw w T29. 6 snajperów, dwa steel walle, prawie 20k expa.

Jedna z bitew- ja + typek 59+ 3601h zatrzymaliśmy bardzo skutecznie is-3 + is + 3002db + panterę + pz 4. Tak skutecznie, że zdjęliśmy wszystkich :lol: Chyba się popłakali.

Inna - epic shot - IS "na strzała".. aż się zdziwiłem.

A w ostatniej bitwie przy stanie 12:3 (tzn zostaliśmy we trzech - t29, tygrys 2 i pantera, oni w 12) zrobiliśmy z tygrysem II po 5 killi (oprócz planktonu m.in. jakieś nędzne: is-3,2 tygrysy II, tygrys, is-4 :lol:) i mieliśmy nawet szansę w pewnym momencie wygrać. Problem był w tym, że ja miałem po tej akcji 130hp, a on 160. I wtedy pojawił się kw-3 przeciwnika na 100% i jagdpantera @400hp (zjechaliśmy ją trochę, zanim zniknęła z pola widzenia po zdjęciu naszej pantery).

Tak, czy inaczej, mój najmniejszy dorobek expowy dzisiaj to było 800 :E.

Btw, nie gniewajcie się, chłopaki - zrobiłem Wam kilku nowych wrogów w różnych czołgach tieru 6-9. Nie zdziwcie się, jak w T29 będziecie ginąć jako pierwsi :mrgreen:

KW-3@stock ssie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

T32 onboard :)

Z wrażenia sprzedałem T29 zanim opracowałem T32 :D ale dało się z poziomu drzewa to uzupełnić. Poza tym jest błąd w grze, jeżeli sprzedaję czołg z siatką to ona przepada nawet jak zaraz kupuje nowy czołg. I jeżeli kupuję działo a nie mogę go zamontować to potrąca mi kasę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest błąd. Pyta przecież, czy chcesz sprzedać czołg z zainstalowanymi modułami :blink:

Ja przy sprzedaży już mam nawyk, że czyszczę nawet amunicję - a nuż się przyda do innego czołgu.

A kupno działa... nie rozumiem - kupujesz i masz w magazynie. I stamtąd możesz je sprzedać, albo zamontować na innym czołgu. Można, jeżeli się ma odpowiednie czołgi i wieże, przenosić działo z maszyny na maszynę (robiłem tak jak miałem któreś VK - z jednym działem dawało się obskoczyć dwa czołgi).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A działo nie ląduje wtedy w magazynie, do późniejszego wykorzystania?

A co do siatki, to IMHO nie błąd, tylko konsekwencja - zawsze sprzedaje się czołg ze wszystkim, co ma na pokładzie. Równie dobrze można by się czepiać, że amunicji nie rozładowuje albo załogi do koszar nie wysyła.

Wczoraj miałem ładną scenę na T1 - mapka Steppes, byłem na szczycie listy (albo drugi). Pojechaliśmy od południa lewą stroną (między skałami) dość sporą grupą. Ogólnie szło dobrze, trochę się męczyliśmy z KW, w końcu poszło ale zostałem z 13HP. Skasowałem Hetzera, rzeczone KW, jakieś BT jeszcze się nawinęło (ja walnąłem, koledzy dobili). Lekki stresik, bo wiedziałem, że za węgłem czai się PzIII/IV, z którym się pukałem. Na szczęście racja i bogowie byli po mojej stronie i niemiaszek uległ. Potem jeszcze PzIII, na szczęście ze słabym działkiem i tylko robił "ding". Rush na bazę razem z tym, co zostało z natarcia, skasowaliśmy artę i co tam bazy broniło, ale zostałem sam. Po drugiej stronie też zostało samotne T1 (na 8%, jak mi podpowiedzieli), które goniło do naszej bazy. :lol: No to długa... niestety, on zaczął pierwszy capować, więc decyzja była szybka - gaz do dechy i ciśniemy przez całą mapę, żeby go zdjąć. Jak dotarłem w okolice bazy to już miał >80%, na szczęście znów racja była po mojej stronie i gościu nie przewidział, że zamiast jechać zasłoniętą drogą, pocisnę po otwartym polu. Jak się wychyliłem zza kamienia, to się patrzył w inną stronę, pocisk się nie odbił i skończyło się wygraną po emocjonującym finale. :) Wpadł Sniper, Steel Wall, do Top Guna tradycyjnie zabrakło jednego killa, powinien być też Defender, ale tego nie przyznaje jak się wygra przez zabicie wszystkich.

EDIT: m4r mnie uprzedził. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opiszę jak miałem. W T29 wcześniej miałem działko 90mm i sprzedałem samo działko (znaczy się kupiłem 105mm), a ammo wpadło do magazynu. Po zakupie T32 brakło mi do gąsienic 2500exp bo w końcu się złamałem i za free przeskoczyłem końcówkę T29 aby nie tracić * na t32, było około pierwszej a chciałem iść spać. Po załadowaniu amunicji nie policzyło mi opłat a co więcej po bitwie uzupełniłem amunicje i tez nie naliczyło opłat jeszcze. Była zapas po prostu.

Do T34 brakuje mi teraz jakieś 208k exp. Jak zapowiedzą zmianę na premium tank to mam jeszcze 500 golda na premium ;) i w dwa dni 100k mogę zrobić. Tak wygląda to już w miarę dobrze. Jest szansa zdążyć.

Edytowane przez Sławomir Guzik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy sprzedazy czolgu leci WSZYSTKO co czolg ma na sobie. Zainstalowane moduly, zalozone dodatki (ramery/siatki/stabilizatory/etc) amunicja znajdujaca sie na pokladzie oraz zamontowane consumables. Przy sprzedazy potrancane jest 50% wartosci elementu. Dlatego sprzedajac montuje sie spowrotem stockowe moduly tak by inne moc przeniesc do innego czolgu. Podobnie robi sie z siatkami/narzedziami i wszystkim co mozna zdjac. Zeruje sie amunicje po przejsciu na stockowe dzialo/wieze a nastepnie zdejmuje consumable. I cyk.. czolg do piachu.

Ja robie tka od poczatku i na kase nie narzekam w ogole (aktualnie mam ponad 6mln). Po odkryciu tygrysa wszedlem do Depot'u i oczom moj okazal sie skarbiec gratow po sprzedazy ktorych (bo juz ich i tka nigdzie nie zamontuje) wpadla niemala suma :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dam rady teraz otworzyć cenników WoT - ile kosztuje miesiąc premium? Może odrobinę błotazłota bym kupił.

Wieża w KV póki nie miałem działa 107mm ta wysoka jest łatwiejsza do trafienia a działo to 14k expa i trochę trwało.Zamontowałem wieżę od razu po jej odkryciu i potem nie mogłem zdjąć. Teraz to już nie aktualne :)

Nie zdejmiesz wieży, jeżeli działo będzie wymagało upgradowanej. Procedura jest prosta jak świński ogon - najpierw zmieniasz działo na stock, potem wieżę. Podobnie ma się sprawa z gąskami - jeżeli masz jakieś moduły, które przekraczają wagę dopuszczalną dla gąsek, to najpierw zdejmujesz moduły, potem gąski. Bardziej upraszczając - gąski i wieżę zdejmuje się zawsze po zdemontowaniu wszystkiego innego, przy czym gąski po zdjęciu wieży (bo czasem jest cięższa i blokuje zmianę gąsienic).

Jeszcze mały hint: zwykle przy nieudanym demontażu modułu pisze w logu (prawa strona/dół), co sprawiło problem.

Edytowane przez m4r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że tydzień o ile będziesz miał czas grać powinien ci wystarczyć.

Nie zdejmiesz wieży, jeżeli działo będzie wymagało upgradowanej. Procedura jest prosta jak świński ogon - najpierw zmieniasz działo na stock, potem wieżę. Podobnie ma się sprawa z gąskami - jeżeli masz jakieś moduły, które przekraczają wagę dopuszczalną dla gąsek, to najpierw zdejmujesz moduły, potem gąski. Bardziej upraszczając - gąski i wieżę zdejmuje się zawsze po zdemontowaniu wszystkiego innego, przy czym gąski po zdjęciu wieży (bo czasem jest cięższa i blokuje zmianę gąsienic).

Z tego to sobie zdaję sprawę, spoko ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wieża w KV póki nie miałem działa 107mm ta wysoka jest łatwiejsza do trafienia a działo to 14k expa i trochę trwało.Zamontowałem wieżę od razu po jej odkryciu i potem nie mogłem zdjąć. Teraz to już nie aktualne :)

Normalnie na tej liście, na której wybiera się nową wieżę są też stockowe elementy, które w razie czego można odkupić.

Opiszę jak miałem. W T29 wcześniej miałem działko 90mm i sprzedałem samo działko (znaczy się kupiłem 105mm), a ammo wpadło do magazynu. Po zakupie T32 brakło mi do gąsienic 2500exp bo w końcu się złamałem i za free przeskoczyłem końcówkę T29 aby nie tracić * na t32, było około pierwszej a chciałem iść spać. Po załadowaniu amunicji nie policzyło mi opłat a co więcej po bitwie uzupełniłem amunicje i tez nie naliczyło opłat jeszcze. Była zapas po prostu.

To jest normalne. Ja po zdjęciu amunicji 107mm z SU-85 skonsumowałem ją na KW. Ale jak nie rozbroisz czołgu przed sprzedażą (przy czym w razie zmiany działa na używające innej amunicji dotychczasowa jest automatycznie rozładowywana), to amunicja też zostanie sprzedana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez nie rozbrojenie T29 straciłem jakieś 300k kredek :] ale na T34 i tak mi wystarczy już ;)

Dobrze, że załogę zdjąłem do koszar i przeszkoliłem na 91% od razu :) nie ma to jak się podniecić nowym nabytkiem, całkiem zgłupiałem :D

Zacząłem się przyglądać cenom amunicji przy tej okazji i pocisk do 120mm działa do T34 kosztuje 1060 kr a do 105mm aż 1000 kr. Bardzo się będzie opłacało przejść na 120.

Characteristics

105 Caliber (mm)

5-7,5 Rate of fire (rounds/min)

198/245/53 Average penetration (mm)

320/320/420 Average damage

0,35-0,37 Accuracy at 100m (m)

2 Aiming time (sec)

2400 Weight (kg)

Characteristics

120 Caliber (mm)

6,55 Rate of fire (rounds/min)

248/297/60 Average penetration (mm)