costi Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 Ciekawe, co piszesz o Virtu, u mnie działa bezboleśnie (na Sandy), nawet udało się zaprząc HD3000 do transkodowania filmów, co robi wybornie (dwugodzinny film z profilu Hi10 do High@L5.1 w 20 minut, podczas grania w Diablo 3 z użyciem GTXa). UEFI w Biostarze mnie przeraża, ilość opcji w różnych działach jest niesamowita, a do wszystkiego trzeba dochodzić samemu, bo dokumentacja ssie pałkę po same kule :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 @elomelo Początek przyszłego tygodnia, X-KOM powinieć coś mieć, oddział w Gdańsku jest; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 (edytowane) Ciekawe, co piszesz o Virtu, u mnie działa bezboleśnie (na Sandy), nawet udało się zaprząc HD3000 do transkodowania filmów, co robi wybornie (dwugodzinny film z profilu Hi10 do High@L5.1 w 20 minut, podczas grania w Diablo 3 z użyciem GTXa). UEFI w Biostarze mnie przeraża, ilość opcji w różnych działach jest niesamowita, a do wszystkiego trzeba dochodzić samemu, bo dokumentacja ssie pałkę po same kule :mur: ECS Z77H2-AX wcale w tej kwestji nie jest lepszy ale odziwo wszystko działa jak należy, oszczędzania energi zejścia ma nawet lepiej dopracowane niż Asus na P67 PRO czy giguś na Z68 UD5XP przy offsecie do tej pory żadna płyta nie zeszła mi w idle do 0.81V a tu schodzi. 4.8 ghz @ 1.356V zalicza na 2600K. A i takie coś dodają by była weryfikacja mobo przy odsprzedaży. Jedno jest pewne złoty ciężki kolor do upożądkowania. Edytowane 2 Maja 2012 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piospi Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 radiergummi czekałem na Twoje google :D a tak poza tym przeczytałem poradnik o którym wspominałeś przeglądnąłem co jest na purepc oraz wzorując się na Twoich zrzutach ustawiłem narazie 45x offset +0,100v level 3, W jak u Ciebie. po 30 minutach linxa temperatura max 79C, po 50C na radiatorach sekcji zasilania. Jak wygląda sprawa z uruchamianiem się tej płyty ? Wolno czy szybko się uruchamia ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 Co do dostępności to np agito ma, kompuszrot też nawet proline(cena zaporowa ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 (edytowane) Cena ceną bardziej zaporowa jest temperatura szczególnie jak ktoś na WC siedzi. 15C różnicy na niekożyść IvB przy 4.5 vs 4.8 to lekka przesada Lysyn katuje 3770K na Pcl podawał 82C przy 4.5GHz @1,23v lekko odżuca :damage_wall: Edytowane 2 Maja 2012 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 Cena ceną bardziej zaporowa jest temperatura szczególnie jak ktoś na WC siedzi. 15C różnicy na niekożyść IvB przy 4.5 vs 4.8 to lekka przesada Lysyn katuje 3770K na Pcl podawał 82C przy 4.5GHz @1,23v Czego się nie kupuje z nudów ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 żeby ustabilizować procka na 4500 musiałem ustawić +0,105V level 4 reszta standardowo ;) na 0.100V godzinę linxa przechodzi ale wiedzmin 2 za to się sypał jak oszalały... Jak wygląda sprawa z uruchamianiem się tej płyty ? Wolno czy szybko się uruchamia ? :) błyskawicznie, boot jest szybszy niż na mojej msi p55-gd65 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 ustaw level 3 albo nawet 2, wtedy nie musisz tak napieciami zaglowac i mozesz dac nizsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 (edytowane) za twoją radą ustawiłem level 3 i +0.070v startuje linx, cpuz wskazuje 1,248~1.256v jednak niechce się na lvl 2 i 3 ustabilizować w sensownych napięciach dobija prawie do 1.3 i wtedy działa wiedźmin na lvl 4 z +0,105v dobija do 1.264v w linxie i działa wiedźmin przez te 5 min testu :P Edytowane 2 Maja 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 (edytowane) . Edytowane 2 Maja 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 jak chcesz looknij na to W sumie to SB , ale kreci sie tak samo ;) Poustawiaj short duration na 250 i long na 200.Tak samo core current limit na 250. Level 3 powinien styknac, Level 2 lekko podbija juz napiecia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 ok jutro oglądnę i będę dalej testować P10382 3DMarks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 (edytowane) Ciekawe, co piszesz o Virtu, u mnie działa bezboleśnie (na Sandy), nawet udało się zaprząc HD3000 do transkodowania filmów, co robi wybornie (dwugodzinny film z profilu Hi10 do High@L5.1 w 20 minut, podczas grania w Diablo 3 z użyciem GTXa). umnie z zainstalowanym tym softem miałem problem z uruchomieniem 3dmarka i nie których gier, po prostu aplikacja ekag20nt.exe przy próbie odpalenia 3dsmarka zaczyna się uruchamiać i powielać w nieskończoność jak jakiś virus zajmuje 100% procesora nie da się zrobić nic oprócz resetu - chyba że ktoś ma czas i będzie czekać aż sobie z nią poradzi system. kabel dvi mam wpięty do gtx nie do płyty głównej. też chciałbym wypróbować ten bajer do kodowania, ale narazie sobie odpuszczam. Edytowane 3 Maja 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 3DMarka nie sprawdzałem, ale grałem już w parę rzeczy i wsio działa. Kabel wpięty do GTXa, bo wtedy nie muszę się bawić profilami Virtu, tzn. jeśli w aplikacji Virtu gra nie jest dodana, to uruchamiana jest na tej grafice, do której jest wpięty kabel. A próbowałeś najnowszej wersji Virtu MVP ze strony Lucidlogix? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 (edytowane) nie narazie nic jeszcze z tym nie ćwiczyłem narazie walczę o 4600 ale chyba nic z tego nie będzie gdyż za bardzo musiałbym dovoltować procka... zainstalowałem najnowszą wersję i działa nie sypie się, teraz muszę się dowiedzieć jak używać kodowania Edytowane 3 Maja 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piospi Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 A jak jest z "dziurkami" na cooler na LGA1155 ? Czy blok/wentyl będą pasować z LGA1156 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 Tak, będą pasować. To taki sam rozstaw otworów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 (edytowane) rozstaw otworów dla 1155 i 1156 jest taki sam ;) po testach zostaje przy pierwszych ustawieniach na szybko albo jak kto woli na prowizorkę :lol2: 4500 lvl 4 +0.105V tą są jak na razie ustawienia dające mi pełną stabilność, linx rozgrzewa procka do 79C (najcieplejszy rdzeń) podczas grania w bf3 nagrzał się 70C. równie dobrze mogę ustawić na sztywno prędkość wentyli na radiatorze na min 900rpm bo czy się kręcą na 1200 czy 900 to i tak na jedno wychodzi. Edytowane 3 Maja 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 4500 lvl 4 +0.105V tą są jak na razie ustawienia dające mi pełną stabilność Jakie to daje Vcore pod CPUz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 (edytowane) pod linxem przeważa 1.264 ale mignie 1.272, to i tak moim zdaniem sporo. najśmieszniejsze to to że do linxa potrzeba mniej ale gdy dam mniej to wysypuje się wiedźmin 2 :P Edytowane 3 Maja 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 Poczytaj pierwszy post w tym temacie: Wszystko o ASRock P67/Z68 s.1155 - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne (na samym dole) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 (edytowane) ustawienia biosu http://min.us/mgiY6ZIr5 zaliczam drobne niestabilności kompa. gry działają, linx śmiga ale np odpalam kompa nie podnosi się system, reset - poszło. w windowsie steam się np zamknie i takie inne drobne problemy. gdy ustawie level 3 system nie wstaje level 2 system wstaje ale też nie jest stabilny ogólnie lepiej się zachowuje się na 4. troche jestem skołowany i nie wiem w którą stronę iść z szukaniem stabliności? podbijać offset na level 4 czy może additional turbo voltage podbić? jak to zrobiłem na 0.004 to nie zauważałym różnicy na korzyść mam dać więcej?? Edytowane 3 Maja 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 nie narazie nic jeszcze z tym nie ćwiczyłem narazie walczę o 4600 ale chyba nic z tego nie będzie gdyż za bardzo musiałbym dovoltować procka... zainstalowałem najnowszą wersję i działa nie sypie się, teraz muszę się dowiedzieć jak używać kodowania Od razu odradzam MediaEspresso i program Arcsoftu - strasznie ograniczone. Ja używam darmowego MediaCoder. Oprócz niego instalujesz najnowsze stery do grafy Intela i Intel Media SDK. W panelu Virtu dodajesz mediacoder.exe i imsdkenc.exe jako "i-mode" i włala ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 (edytowane) zainstalowałem etc ale niestety nie ogarniam tego :P wali mi 100% obciążenia cpu gdy odpalam kodowanie, niby wybieram gpu, pokazuje że wykrył itd ale czy tak powinno być?? Edytowane 3 Maja 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 A czego używasz? Jeśli MediaCoder, to na dole powinieneś mieć "Intel CPU blablabla / Intel MSDK". W dolnej części okna na zakładce Video po lewej przy Encoder wybierasz "Intel Encoder", obok zaznaczasz GPU i powinno śmigać. U mnie na niepodkręconym procku obciążenie CPU pokazuje niecałe 60%. Rozumiem, że dodałeś wspomniane wyżej procesy do Virtu? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 (edytowane) niestety nie działa to umnie, zrobiłem tak jak napisałeś i tak obciąża procka :/ takie mam ustawienia: na marginesie dodam że podbiłem jeszcze offseta z 0.105 do +0.110V dla pełnej stabilności teraz przestały się robić różne jaja... obciążony linxem cpuz wskazuje 1.272v także w normie. dzisiaj jest chłodniej i temperaturę max jaką linx wycisnął to 78C :) Edytowane 4 Maja 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 W sumie tak zapytam, testowalem i do dzialania quicksync trzeba koniecznie Virtu dodawac? No i chyba koder Intela w MediaCoder nie wspiera kompresji w dwoch przebiegach? Jesli tak to nic po takiej kompresji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 Jak nie masz dedykowanej grafy to nie trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 zaodrze, jaką masz temperaturę w occt przy 4,5Ghz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...