kondi24 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Witam! Mam zamiar zakupić nowy monitor. Obecnie zacząłem zabawę z PS i tworzeniem stron www i oczywiście mój 3- letni Asus 22'' na TN nie bardzo się spisuje w tego rodzaju pracy. Monitor będzie podłączony do kompa, który jest podłączony jeszcze pod telewizor 40'' FullHD...chciałbym, aby na monitorze było wyświetlane to samo co na TV- mam geforce 460 1GB w SLI( chcę obejrzeć film czy pograć to włączam TV, wyłączam monitor i bez zabawy w ustawieniach od razu mam obraz i odpalam co mam odpalić, -będzie to działać ok?) Na oku mam te modele: IIYAMA ProLite X2472HD- odstrasza mnie błyszcząca matryca i zastanawia poziom smużenia. LG IPS236V-PN LG IPS226V-PN- tutaj zastanawiam się czy 21,5 cala to nie za mało(biorąc w dodatku pod uwagę rozdzielczość FullHD) Jak widzicie mój budżet nie jest zbyt duży, ale myślę, że na początek będzie dobrze....na pewno dużo lepiej niż teraz. Który z tych monitorów wybrać? Może jest coś lepszego w tej cenie(musi mieć hdmi oraz dvi...dość pożądane byłoby wyjście audio. Proszę o propozycję. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zastanów się nad Dell U2311H na IPS bardzo dobre odwzorowanie barw. Jest jeszcze LG IPS236V-PN ale o nim na razie mało info ale podobno też bardzo dobry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Dell U2311H na IPS bardzo dobre odwzorowanie barw. Nie miałem go u siebie, ale pamiętam jak kiedyś tak pisano o NEC WGX2PRO ... jak go kupiłem to od razu oddałem (po uprzednim zapuszczeniu dalekodystansowego pawia). Na "bardzo dobre" odwzorowanie barw to mają szanse jedynie sprzętowo kalibrowalne modele z kilkunasto-bitowym LUT i systemem elektronicznego wyrównywania nierównomierności - ale nie ma sensu o nich tutaj pisać bo są po prostu drogie. .... co oczywiście nie zmienia faktu że ten DELL z braku laku może dać radę, jeśli mamy taki a nie inny budżet, to poniekąd "musi" - jedynie byłbym daleki od przylepiania mu tabliczki "bardzo dobry reproduktor barw". IIYAMA ProLite X2472HD- odstrasza mnie błyszcząca matryca i zastanawia poziom smużenia. Jeśli ma to "lusterko", to bym go na Twoim miejscu wykreślił z listy zakupów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondi24 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Hmmm zastanawiałem się nad tym Dellem, ale dla mnie ma on sporą wadę w postaci braku złącza HDMI.No i brak wyjścia audio. Mocno zastanawiam się między LG IPS236V-PN, a LG IPS226V-PN. Warto dopłacać do większego i czy te modele różnią się czymś jeszcze oprócz rozmiaru? No i mam jeszcze pytanie odnośnie konfiguracji dwóch ekranów jaką chcę zastosować(czy to będzie działać ok?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 (edytowane) Łaaaaał, brak HDMI to naprawdę niesssamowita wada :/ Ile razy można tłuc, że HDMI = DVI? PS. A przejściówka HDMI-DVI jest dołączana do chyba każdej karty graficznej. Edytowane 24 Kwietnia 2011 przez zzizzy 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 HDMI nie ma ale za to posiada złącze DVI z DHCP, więc bez problemu można użyć przejściówki za kilka złotych i podłączyć jakieś urządzenie kablem HDMI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondi24 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Tak wiem, że HDMI=DVI, ale chodzi tu raczej o liczbę wejść, ponieważ do monitora będzie podłączany również laptop 13,3' i ciągłe przepinanie kabli byłoby dość uciążliwe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 PROFESJONALNA PRZEJŚCIÓWKA ADAPTER DVI - HDMI GOLD (1567572883) - Aukcje internetowe Allegro :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 (edytowane) Mnie zastanawia porównanie Della z tym LG i samsungiem 2333T, nigdzie niema niestety a sam mam taki dylemat :( Oba zabierają po forach bardzo dobre opinie, i w tej klasie cenowej są to najlepsze opcje. Edytowane 26 Kwietnia 2011 przez pci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość logistyk Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zdecydowanie postawiłbym na LG. Miałem do czynienia z tym monitorem i wiem, że się nie zawiedziesz. Decyzję pozostawiam Tobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Samik 2333t ma wolną matrycę c-PVA. Jak ktoś chce grać w coś szybszego niż pasjans to omijać! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...