PoGo Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 Witam Pytanie jak w temacie. Jestem w trakcie dobierania kompletnie nowego cfg. Procesor na pewno będzie i7 2600K. Na początku byłem zdecydowany na Asusa P8P67 ale też nie wiedziałem którą wersję brać, dosyć sporo tego jest. Teraz jak tak biegam po forum to mam coraz większe wątpliwości co wybrać. Dodam jeszcze, że pamięci będą 2x4GB 1600Mhz. Nie mam ograniczenia budżetowego ale jakiś płyt za 700zł chyba nie ma sensu brać tym bardziej, że nie szykuje się na wielkie OC. Myślę że 400-500zł powinno starczyć. Będę wdzięczny za sugestie, na pewno wielel osób na forum miało już doświadczenia z płytami na tym chipsecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 Jak nie masz konkretnych wymagan to jedna z 3 - gigabyte ud4, podstawowa wersja asusa p8p67 albo asrock extreme4. Korzysci i problemy w tym momencie juz sa raczej losowe ;) jedynie msi sie wyroznia - na minus ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 A to chyba zostane przy tym Asusie. widziałem tylko, że jest wersja LE? Wyczaiłem, że nie ma blutooth wbudowanego. Jeszcze jakieś różnice są? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 (edytowane) Jezeli zalezy Ci na grafice wbudowanej to poczekaj 2 dni na premiere z68 ;) Edytowane 9 Maja 2011 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 Szukałem czegoś takiego na stronie Asusa i nie znalazłem :D Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
febian55 Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2011 Jak nie masz konkretnych wymagan to jedna z 3 - gigabyte ud4, podstawowa wersja asusa p8p67 albo asrock extreme4. Korzysci i problemy w tym momencie juz sa raczej losowe ;) jedynie msi sie wyroznia - na minus ;) Posiadam płytę X58A-GD65 firmy MSI i procek i7 , konfiguracja jest bardzo wydajna i niezawodna.Do tej pory nie miałem problemu z plytą główną MSI.Śmiało mogę Ci polecić moją płytę X58A-GD65 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2011 (edytowane) A 2600K podłączysz za pomocą przejściówki 1366 -> 1155? :mur: Do autora - weź AsRocka Extreme 4 - zacna płyta. Edytowane 10 Maja 2011 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2011 Posiadam płytę X58A-GD65 firmy MSI i procek i7 , konfiguracja jest bardzo wydajna i niezawodna.Do tej pory nie miałem problemu z plytą główną MSI.Śmiało mogę Ci polecić moją płytę X58A-GD65 Ołłłł jeeee W ogole jeszcze niech wezmie DDR2 bo tez fajnie chodzily i grafe na AGP Wszystko bedzie zajebiscie smigalo 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...