Skocz do zawartości
PoGo

Jaka płyta dla i7 2600K

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Pytanie jak w temacie. Jestem w trakcie dobierania kompletnie nowego cfg. Procesor na pewno będzie i7 2600K.

Na początku byłem zdecydowany na Asusa P8P67 ale też nie wiedziałem którą wersję brać, dosyć sporo tego jest. Teraz jak tak biegam po forum to mam coraz większe wątpliwości co wybrać. Dodam jeszcze, że pamięci będą 2x4GB 1600Mhz. Nie mam ograniczenia budżetowego ale jakiś płyt za 700zł chyba nie ma sensu brać tym bardziej, że nie szykuje się na wielkie OC. Myślę że 400-500zł powinno starczyć. Będę wdzięczny za sugestie, na pewno wielel osób na forum miało już doświadczenia z płytami na tym chipsecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie masz konkretnych wymagan to jedna z 3 - gigabyte ud4, podstawowa wersja asusa p8p67 albo asrock extreme4. Korzysci i problemy w tym momencie juz sa raczej losowe ;) jedynie msi sie wyroznia - na minus ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie masz konkretnych wymagan to jedna z 3 - gigabyte ud4, podstawowa wersja asusa p8p67 albo asrock extreme4. Korzysci i problemy w tym momencie juz sa raczej losowe ;) jedynie msi sie wyroznia - na minus ;)

Posiadam płytę X58A-GD65 firmy MSI i procek i7 , konfiguracja jest bardzo wydajna i niezawodna.Do tej pory nie miałem problemu z plytą główną MSI.Śmiało mogę Ci polecić moją płytę X58A-GD65

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam płytę X58A-GD65 firmy MSI i procek i7 , konfiguracja jest bardzo wydajna i niezawodna.Do tej pory nie miałem problemu z plytą główną MSI.Śmiało mogę Ci polecić moją płytę X58A-GD65

Ołłłł jeeee

W ogole jeszcze niech wezmie DDR2 bo tez fajnie chodzily i grafe na AGP

Wszystko bedzie zajebiscie smigalo

• Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi