wunat Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 utorrent dobija mnie bledem "disk overloaded" ktory pojawia sie juz od kilku wersji wstecz i powoli mysle o zmianie na inny program choc z ciezkim sercem... co polecacie? musi byc akceptowany na prywatnych trackerach, w miare malo zasobozerny (lata na atomie) i fajnie by bylo jakby w miare latwo dalo sie cala "biblioteke" peerow i seedow przeniesc z utorrenta. Tixati wygladal ciekawie ale nie uzywalem go za dlugo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 Tak troche z innej strony.. A czy ten error pojawia sie caly czas czy tylko na poczatku kazdego torrenta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 caly czas gmeralem milion ustawien, od alokacji calego pliku do roznych opcji cache i diskio.max_write_queue ostro przewertowalem forum utorrenta i nic, ale chetnie poslucham jakis porad, jak ktos ma jakis sposob Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 Disk overloaded 100%? W takim przypadku pobierania ekstremalnie zwalniają? Znany problem, u mnie pomogła zmiana rozmiaru cache (Options->Preferences->Advanced->Disk Cache->Override...). Dałem z rok temu na 1280 MB, komunikat zniknął i jak do tej pory nie pojawił się :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 u mnie dawalem nawet max dostepny (okolice 1500) i du... pupa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheUn4seen Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 (edytowane) Spróbuj wersji 2.2.1, w opcjach "general" zaznacz "pre-allocate all files" diskio.write_queue_size na 8x szybkość łącza w kB (albo i wyżej) diskio.read_cache_size 130000 U mnie to naprawiło problem. Drugi sposób: Zainstaluj 3.0.1 alpha build 25829 (albo wyższy, ale 25829 teoretycznie powinien naprawić ten błąd)i ustaw "Override the automatic disk cache..." na 256 albo wyżej. Edytowane 1 Listopada 2011 przez TheUn4seen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 opcja numer 2 nie dziala, a utorrent 2.2.1 nie chce sie teraz instalowac, a nie chce stracic listy plikow i sciezek odinstalowywujac 3 i instalujac od nowa 3 :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 (edytowane) Dobre alternatywy dla uT to Deluge i qbittorent (wzorowany na uT ;)). Jak dobrze pokombinujesz to nic nie stracisz. Edytowane 1 Listopada 2011 przez kfgz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 walcze dalej ;) qbittorent bardzo fajny, ale jest zbanowany na trackerach, a Deluge nie wiem dlaczego, ale ajk sciaga 1 plik to wszystko idzie super, jak wiecej to odrazu jakby wstrzymywal wszystkie polaczenia. Widzi seedow i peerow, ale nie sciaga, zero ruchu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 W Deluge bardzo pomaga zaznaczenie opcji "prioritize first and last pieces", u mnie na HTPC miałem z nim taki problem, że pod koniec torrenta (ostatni procent lub jego ułamek) transfer zwalniał do jakiegoś śmiesznego ciurkania, rzędu parę kB/s. Po zaznaczeniu tego już zachowuje się normalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheUn4seen Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 Costi, problem z Deluge w wersji Windowsowej polega na tym, że czasem ściąganie rusza na dwie, trzy sekundy po czym nagle zrywa wszystkie połączenia i staje. Nigdy nie udało mi się go zmusić do normalnego działania (z wersją Linuksową za to nie miałem nigdy żadnych problemów), właściwie w środowisku Windows tylko uTorrent 2.2.1 działa stabilnie i przewidywalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2011 (edytowane) uTorrent właśnie zaczął odmawiać współpracy, zarówno używana przez wiele lat wersja 1.7.7 (również zainstalowana na 'czysto'), jak i najnowsza 3.0. Miał już ktoś taki problem? ~20s po uruchomieniu program zalicza zwis, zawsze, niezależnie od okoliczności. Edit: BitTorrent, na którym bazowany jest uT też się krzaczy, natomiast Deluge działa bez zarzutów, aczkolwiek nie podoba mi się. Coś jest nie tak... wtf? :D Tymczasowo używam klienta qBittorrent, prezentuje się całkiem nieźle. Edytowane 6 Listopada 2011 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...