Martinii Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Czesc, Od kilku dni jestem wlascicielem Forda Focusa, w ktorym nie ma fabrycznie zalozonych czujnikow cofania. Z poprzedniego auta (Rover 25) jestem tak przyzwyczajony do czujnikow, ze nie wyobrazam sobie teraz ich nie miec. Poczytalem i w zasadzie mam 3 opcje: 1. Valeo (koszt systemy to okolo 230 zl) 2. Amervox (koszt systemu to okolo 370 zl) 3. oryginalne, uzywane (koszt systemu to okolo 350 zl) Najchetniej wzialbym opcje 3, ale np teraz na allegro jest jedna sztuka i w dodatku nie kompletna. Dodam, ze absolutnie nie potrzebuje wyswietlacza. Wystarczymi pikadlo, ale wyrazne. Co mozecie mi polecic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 http://stig.pl/produkty.php?id_produktu=520&id=101#dol Mam takie, wiem, że to chinole pospolite, ale działają bardzo dobrze. Wyświetlacz jest mały, a zarazem czytelny. Montaż banalny jeśli chodzi o same czujniki, gorzej ze zdjęciem zderzaka, ale to kwestia samochodu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Też je mam i jestem zadowolony. 0 m na wyświetlaczu to mniej niz 5 cm do przeszkody. Nie miałem problemów z działaniem przez to ze są czujki brudne. Mam je od jesieni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 +1, kolejny ze "stigami", jak wyżej = polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Jak będziesz wiercił w zderzaku, to podłóż sobie jakieś drewienko od drugiej strony, albo rób to bardzo delikatnie, bo jak już wywierci się dziura stracisz opór na wiertarce i wrzecionem można dotknąć do zderzaka i go lekko porysować. Dowiedziałem się o tym po pierwszym otworze:) Jakoś już to ogarnąłem i z daleka nie widać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeniu Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 (edytowane) mam valeo: http://allegro.pl/cz...2489247407.html coś takiego w Lagunie II PH II i całkiem jestem zadowolony, montowane przez poprzedniego właściciela (auto mam od 19 czerwca) i jestem zadowolony, pomiarów wskazań vs rzeczywistość nie robiłem ale jak byś był zainteresowany to mogę to zrobić bez problemu z ewentualnymi zdjęciami, czujniki wykrywają też krawężniki i duże kamienie ale ze względu na dosyć małą szerokość kąta działa to tylko na nieco większych odległościach, pasują do oryginalnych otworów na czujniki (zamiast zaślepki wskakują) Edytowane 1 Sierpnia 2012 przez Zeniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zeniu a czy buzzer jest wystarczajaco glosny w tym systemie Valeo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Paulo_ Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Moze to Ci troche pomoze: Od siebie dodam, ze u brata dobrze spisuja sie czujki Valeo. Jest sam buzzer. Zamontowany jest na slupku C w Avensisie kombi a i tak slychac go mocno i wyraznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeniu Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Martinii, głośność na dobrym poziomie, barwa dźwięku nie jest zbyt wysoka i nie rani uszu, zamontowany wyświetlacz z beeperem mam nad lusterkiem wstecznym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...