kelcior Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 (edytowane) Po przesiadce ze starego dysku na tego Seagate'a wydaje mi sie ze z tym dyskiem jest cos nie tak, wydaje sie sporo wolniejszy to jest odczuwalne nawet przy otwieranie przegladarki, SP1 instalowal sie chyba z 30-40min. Dysk jak wiadomo jest kompatybilny z SATA3, moj mobas obsluguje SATA2. Moze w tym problem? (nie bawilem sie jumperami, skoro SATA jest kompatybilne w dol) Zrzuty z HDTune i Antutu, czy te wyniki sa w normie? (swieza instalka windowsa wiec w tle nic nie smigalo) Edytowane 6 Września 2012 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 (edytowane) wczoraj kupiłem taki dysk, podpiąłem go pod sata3 i chyba działa normalnie. zobacz też na http://dyski.cdrinfo.pl/ żeby porównać wyniki. co do zworek to nie wiem czy trzeba je ustawiać przy przejściu z sata3 na sata2. z mojej wiedzy zworkę się stosowało kiedyś gdy podłączało się dysk sata2 do sata1. Edytowane 7 Września 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 (edytowane) No dobra, byc moze falszywy alarm i jednak cos ryło w tle przy tym tescie w hdtune, bo dzis puscilem jeszcze raz i wyglada to duzo lepiej, chociaz nadal potrafi sobie "przysnac". Swoja droga, mozesz mi wrzucic zakladke ze smarta czy tez masz takie cuda z Raw Read Error i Seek Error Rate? Gdzies wyczytalem ze "Seagate juz tak ma" wiec generalnie sie tym nie martwie, pytam z ciekawosci. Edytowane 7 Września 2012 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 spoko dzisiaj wieczorem albo jutro rano wrzucę ci ten zrzut ekranu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Przy okazji jak z hałaśliwością i ogólną kulturą pracy tego dysku? Może mieliście porównanie do Green Power WD lub innej popularnej serii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Ja tam generalnie dysku nie slysze, i to przy otwartej budzie. Chociaz audiofilem nie jestem, wiec nie sugeruj sie. :D 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2012 jak dla mnie to dysk jest cichy w ogóle go nie słychać. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2012 Jak tam te dyski po dłuższym użytkowaniu? Wiadomo coś o niezawodności globalnie? Powoli ceny spadają, to przymierzam się do zmiany moich Samsungów 2x1 TB (te sobie zostawie na dane to stacji dokującej), ale od wielu wielu lat nie miałem takiego dylematu co wybrać. W sumie to mam Samsunga F4EG 2 TB którego czasem podłączam żeby coś na niego skopiować, to może jego wsadze na stałe, a Seagate zostawie na backupy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2012 To jest doskonały dysk na archiwum (szybki transfer liniowy i duża pojemność), ale nie dziw się że system nie chodzi jak rakieta, bo czas dostępu ma już dosyć długi (prawie 15ms). Na system SSD, na archiwum HDD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roshi Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2012 Co do tego segate, to użytkuje go od jakiegoś czasu i wcale nie jest taki cichy, Samsung F3 którego miałem wcześniej był cichszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...