guderian Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2010 (edytowane) pfff ... na LN2 ofuczał mnie mistrz :oops: to byl przykladowy przykład a tu na powietrzu, jak widac da sie :wink: IVANCWM's 31083 marks 3DMark Vantage - Performance run with 2x GeForce GTX 460 (256bit) @ 880/900MHz Edytowane 1 Sierpnia 2010 przez guderian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2010 btw .. woda na rdzeniu 23* idle 44* w furmarku :o Fajne temperaturki. A jak ma się sekcja zasilania i reszta karty z WC rdzenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2010 (edytowane) ofuczał mnie mistrz :oops: jaki tam mistrz ja tylko azot polewam.... :rolleyes: Fajne temperaturki. A jak ma się sekcja zasilania i reszta karty z WC rdzenia? Sekcja w standardzie na tym MSI Cyclone jest bez radiatorów i daje rade .. wiec dlaczego mialbym ja chlodzic (fakt ze parzy po dluzszym furmarku ale nic sie nie dzieje). Standardowy przewiew w budzie tylko Edytowane 1 Sierpnia 2010 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miło2z Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2010 OMG to jest piękne-60st na rdzeniu i 1000Mhz :). Kręć dalej, bo temperatura pozwala...tylko nie da się już wyżej programowo napięcia podnieść, nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Sekcja w standardzie na tym MSI Cyclone jest bez radiatorów i daje rade .. wiec dlaczego mialbym ja chlodzic (fakt ze parzy po dluzszym furmarku ale nic sie nie dzieje). Standardowy przewiew w budzie tylko Czyli fullcover na tę kartę będzie przerostem formy nad treścią, zestawik blok GPU + radiatorki swoje zapewne zrobi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Czyli fullcover na tę kartę będzie przerostem formy nad treścią, zestawik blok GPU + radiatorki swoje zapewne zrobi. ja wychodze z zalozenia ze FC jest lepszy bo nie przejmujesz sie wtedy przewiewem w budzie itp ... ale taki zestaw jaki polecasz mysle ze sie sprawdzi. co do temperatur to pamietaj ze w codziennym ukladzie gdzie woda ma 25-30* tempy beda nieco inne ja mam cala miske zimnej wody z kranu i pompke w niej ;] nie mniej po 20minutach furmarka karta zyje i podgrzala wode .. teraz a 33* idle i 50* w furmarku (oczywiscie na stocku) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Jak cena za FC będzie znośna (w końcu karta krótka i blok nie powinien być skomplikowany) to wybór to, cytując pewną osobę ;) "oczywista oczywistość". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pupu2 Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Hejka Który producent ma najlepsze karty GTX460? Czy bloczek DTek FuZion GPU V1 założę na gpu GTX460? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2010 gigabyte ma najlepsze chłodzenie. ale skoro blok wchodzi w grę to polecam gainwarda czy palita. one mają to samo rozstawienie otworów co karty z g92. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2010 (edytowane) pfff ... na LN2 @ LN2 i jeszcze lame mode on :D moje 2k6 Vantage @ qaud core zrobie, aczkolwiek niezbyt chetnie chce wylaczac rdzenie na cpu, bo gulfy lubia padac od tego. Takie moje dzisiejsze obserwacje ... karty spiete w sli, dostaja kopa takiego, ze hej na xp. 116k @ win7 vs 124k @ xp. Edytowane 2 Sierpnia 2010 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Lol-post? A o czymś takim jak koligacja/affinity wiesz? Nie trzeba wyłączać rdzeni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Koolance Intros First GeForce GTX 460 Water Block Miał ktoś problemy z uruchomieniem Palita/Gainwarda? U mnie co jakis czas przy uruchomieniu komputera wentyl od karty chodzi na 100% obrotów i nie ma obrazu. Dopiero za drugim razem jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iKingPin Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Koolance Intros First GeForce GTX 460 Water Block Miał ktoś problemy z uruchomieniem Palita/Gainwarda? U mnie co jakis czas przy uruchomieniu komputera wentyl od karty chodzi na 100% obrotów i nie ma obrazu. Dopiero za drugim razem jest ok. Mhh 1.Zobacz z nowym biosem do karty graficznej. 2.Moze cos jest nie tak z MOBO lub zasilaczem ? ( wszystko odlacz i podlacz jeszcze raz ) 3.Uszkodzona karta ? PS. u mnie nie wystepuje nic takiego :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Condor Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Tak jak myślałem cena bloku fc z kosmosu jak zawsze, za tyle to ja mam gtx470 który też się podkręci. Jak masz podwójny start to może być wina płyty głownej też tak miałem na abicie i samo przeszło z tym że to było na gtx275 z palitem już bezproblemowo. Najlepiej sprawdź na innym kompie to będzie wiadomo czy grafy wina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Vantage nie bedzie, zanim wstalem to sie kurier po jedna gpu pojawil :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Tak jak myślałem cena bloku fc z kosmosu jak zawsze, za tyle to ja mam gtx470 który też się podkręci. Jak masz podwójny start to może być wina płyty głownej też tak miałem na abicie i samo przeszło z tym że to było na gtx275 z palitem już bezproblemowo. Najlepiej sprawdź na innym kompie to będzie wiadomo czy grafy wina. koolance jak kollance ;) EK to dopiero wyjechało z ceną ;) ich blok powinien kosztować z 60 euroasów, podobnie do podobnego bloku na 5770. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Dodatkowo strasznie brzydki ten blok + w porównaniu z ceną samej karty mało opłacalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miło2z Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Mało opłacalne kupowanie fullcovera do GTX460, w końcu cena to prawie połowa samej karty.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
userus Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Tak jak myślałem cena bloku fc z kosmosu jak zawsze, za tyle to ja mam gtx470 który też się podkręci. Jak masz podwójny start to może być wina płyty głownej też tak miałem na abicie i samo przeszło z tym że to było na gtx275 z palitem już bezproblemowo. Najlepiej sprawdź na innym kompie to będzie wiadomo czy grafy wina. bylo sprawdzane na innym kompie i karta chodziła ok. Uzytkowana byla na dwoch róznych pl.głownych. no chyba ze jej transport zaszkodził do kolegi Andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrumpak Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam! Czy jest sens zmiany karty graficznej z gtx 260 (192SP) na np gtx'a 460 Palit sonic platinum lub gainward Goes Like Hell? A może gtx 470 (na morele net od innovision okolo 1000 zl) lub dołożyć trochę i czekać na 475? Mój aktualny sprzęt jest taki: grafa: GTX 260 proc: q9550@3.4 pamięci : patriot 4gb ram 800mhz zasiłka: corsair 750W płyta: Gigabyte p35-ds3r Czy odczułbym dużą różnice miedzy gtx 470 lub 460 OC a moim poczciwym gtx 260 (wersja 192SP)?Ile około procent różnicy?Jeśli jest ktoś na forum co zrobił taką wymianę to proszę o odpowiedź. Chcę jeszcze dodać że gram w rozdziałce 1280x1024 (monitor 19") na xp w dx9 :razz: Edytowane 2 Sierpnia 2010 przez chrumpak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Jak kupisz monitor full hd to wymiana ma sens. W 1280x1024 na tym gtx 260 powinno Ci przecież wszystko śmigać na najwyższych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Biosik podeslac do MSI ? Do referentow, brandowany przez Evga tez sie znajdzie. Bardzo proszę o jakiś pewny BIOS do referenta 768MB, głównie chodzi mi o zwiększenie zakresu prędkości wentylatora, bo standardowo można zmieniać jedynie od 40 do 70%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Predkosc wentyla to raczej sprawa sprzetowa, a nie bios. Nikt tego jeszcze nie rozgryzl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Hmm, z tego co szukałem to nieprawda ;) Dowód W sumie jutro poszperam jescze i sam znajdę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Jak potrzebujecie 100% obrotow wentylatora do benchu, to odlaczcie niebieski kabelek z wtyczki wentylatora :) po problemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Up Zdrowe podejscie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Jak kupisz monitor full hd to wymiana ma sens. W 1280x1024 na tym gtx 260 powinno Ci przecież wszystko śmigać na najwyższych. Nie powinno! Na najwyższych to może z 480'tką, a nie jakąś podstarzałą 260'tką :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
userus Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2010 (edytowane) kilka fotek kilku kart 460 ImageShack Album - 3 images ImageShack Album - 3 images 1. Gainward GTX 460 GLh 1GB 2. MSI Cyclone GTX N460 OC 768MB 3. Gigabyte GTX 460 1GB Edytowane 3 Sierpnia 2010 przez userus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Ok, wgrałem do jednej pierwszy bios (2 pozostałe są podobno dla wersji 1GB) z paczki z tematu z tego forum: Overclock.net Pozwala on ustawić 100% dla wentyla jak również dać większe napięcie niż 1.087v, niestety w dalszym ciągu nie da rady obniżyć go poniżej 40%. Dziwne bo kiedyś w 260 obniżałem do 25% z wykorzystaniem RivaTunera-a, tu jakoś nie mogę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2010 gigabyte ma najlepsze chłodzenie. ale skoro blok wchodzi w grę to polecam gainwarda czy palita. one mają to samo rozstawienie otworów co karty z g92. To znaczy, że wejdzie na nią accelero s1 rev.2? Jak to by się sprawdziło? Bo myślałem nad kupnem do obecnej ale żeby pasowało w niedalekiej przyszłości na następną grafę którą sobie kupie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...