rzymo Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2014 W zastosowaniach internet/film/itp Haswell pobierze podobną ilość energii. W razie potrzeby może być sporo wydajniejszy - jest to jednak jakiś plus ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2014 A co myślisz o prockach amd na am1? Lutowany i tdp 25w. Chyba to wynagradza mniejszą wydajność. na pewno nie za te pieniądze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2014 (edytowane) A co myślisz o prockach amd na am1? Lutowany i tdp 25w. Chyba to wynagradza mniejszą wydajność. wartosci TDP - nie ma nic do rzeczy - liczy sie realny pobor całej platformy zmierzony w testach Taki komputer jak moj 99% czasu działa w idle i wtedy pobiera 21-23W (haswell), napiecie procka to 0,72V okolo i takt 800mhz Nawet modami na nizsze napiecie nie wiem czy udaloby mi się zejsc do 15-16W Zestaw na celeronie G1610 + H77TN pobierał mi okolo 19-21W Taki AM1 - nie wiem ale nigdzie nie moge znalesc odpowiednich testow - musiałbym sam miec i porownac na moim mierniku, ale nawet gdyby pobierał 15W idle to wydajnosc w porownaniu do G3220 czy nawet G1820 jest spoooooro mniejsza. EDIT Jesli musiałbym kupowac nowe czesci, przemyslalbym zakup AM1 Jednak udalo mi sie kupic H81TN za 200zl procka za 150 i ram za 50, zasilacz 19V mialem, z tym ze takie zasilacze mozna dostac za grosze (dosłownie) np z dzialajace z urwanym kablem. Nikt tego nie naprawia a mozna oszczedzic 40-50zł Edytowane 27 Września 2014 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Kupiłem matryce 27" LED IPS 2560x1440 (prosto z iMac-a 27") + do tego kontroler lvds z chin (wyjscie tylko displayport, zasilanie zewnętrzne 19V - wiec idealnie) kątowniki i blacha alu (niestety nie mieli idealnie na wymiar blachy a chcialem zlozyc juz w weekend) rzezba trawała z godzine (głownie mierzenie, bo samo wiercene to 3min Stojak ze starego samsunga 17/19". Nie daje rady, bez tych kątownikow moze byłby na styk, jak dojdzie jeszcze ciężar mobo, coolera itp to juz wogole. Kupie pewnie noge z jakiegoss DELL-a 27-30" 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 pasyw daje rade, ale bawie sie nowym cooleremaccelero mono plus (na gpu) + autorska zapinka na cpu (lga115x) 5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2015 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2015 jeszcze przeróbka biurka (aio na nim stoi wiec wlicza sie w temat) pozniej troche zrobilem wpuszczane sruby M3 (te kolo usb)te z boku trzymaja blaszke do biurka (wkrety do drewna)nie mam takich na stanie wiec nie zrobilem, jak sie uda kupic to wpuszcze wszsytkieale raczej szybciej zrobie blaszke rev2.0 gdzie sruby M3 (te na rogu wkleje od środka i skontruje za kantem biurka wiec będą widoczne tylko dwie sruby (te blisko portu USB) 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4b1dd3n Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2015 Wnioskując po drukarce jest to front z prawej strony :) Wysłano z mojej Moto G Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2015 dobra co by nie bylo za nudno rezygnacja z kolejnej kostki (do głosńikow) Głosniki potrzebują zasilacza 18V DC 2A (pobierają podczas normalnego grania - tylko 3-5W, przy 8-10W juz naprawde jest głośno) Zasilacz do PC i LCD daje jednak 19,8V dokładnie, wiec dokupilem przetwornice STEP DOWN (max 3A), po czym potencjometerem ustawiłem napiecie 18,00V (waha sie pomiędzy 17,95-18,04) wiec tyle co nic. koszt 4,5 + wysyłka 1,6zł lutowanie 10 min wiercenie w podstawce, gwintowanie, odkrecanie mobo i podstawy alu,regulowanie - 20min 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Jako ze cięcie laserowe spoznia sie juz 1,5 tygodnia z zamowieniem i nie wiadomo kiedy skonczą, postanowilem WYRZEZBIĆ dosłownie cos zeby lezący od miesiaca monitor nie zawadzał - matryca 27" 2560x1440 z imaca LED - kontroler do tej matrycy na displayport - noga z belinei oczywiscie bez srubki trzymajacej (wchodzi M5 - mialem tylko imbusa ktorego trzeba bylo zeszlifowac bo głowka za wysoka i zawadzala o biurko) - NUC i3 haswell - bez chlodzenia (sama blaszka ktora dostalem of finac-a o dziwo dawala rade - wiecej jka 71*C nie widzialem), no ale tak nie moze byc wiec wykorzystalem stary cooler slim @ 939 + mocowanie CUSTOM :E :E :E - kawałki jakiejs plexy walajacej sie w garazu - zasilacz HP 120W pobor calosci forum/gg/winamp/chrome 38-45W 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Pies śpi czy zapomniałeś go nakarmić jak rzeźbiłeś? ;) Niezłe kombinacje, Like it. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...